HYDE PARK (literary fusion)

E ultima mea carte. Are un clip promo care îi reuneşte pe Bjork, Timbaland, şi Piaţa Unirii.

Are:

-superbe poze de Dinu Lazăr

-o prefaţă de Sebastian Corn

„Şi, pentru că vorbim despre o carte, pe de o parte, iar pe de alta, pentru că Lorena are simţul umorului, o să amintesc repede de tot o zicere de-a lui Stephen King: acesta susţinea sus şi tare că, pentru a scrie o poveste viabilă, trebuie să faci pe dracu-n patru şi să declami cât mai puţin – „dacă vrei să declami, n-ai de făcut nimic altceva decât să-ţi iei o ladă şi să te duci în Hyde Park, pentru că acela este locul pentru conferinţe. Cu totul şi cu totul altceva este să scrii o poveste.”

Demult, când am citit cele spuse de Stephen King, m-am întrebat: să însemne asta că Micul Prinţ n-ar fi tot o poveste? Iar acum, parcurgând Hyde Park Nesfârşit, am reformulat, cumva, întrebarea: oare să nu merite să scrii o carte despre inşii care declamă una şi alta, cocoţaţi pe o ladă în Speaker’s Corner, la doi paşi de Marble Arch? (Şi, hm, de un McDonald’s obositor de americanizant, într-o Londră traversată de Bentley-uri…)

Mă rog… Numai că, ce-ar fi dacă cei care se cocoaţă pe sus-numita ladă ar fi, ba o Fată-Pisică (Lorena spune că nu are legătură cu ea!), ba o Cenuşăreasă, ba un Alergic, ba un Supravieţuitor, ba chiar şi un… Decedat? Atunci, ar mai avea dreptate Stephen King? Şi, vă pun această întrebare pentru că în cartea pe care o veţi citi, exact despre aşa ceva este vorba: la fel ca în Hyde Park, nişte inşi care nu au habar unii de alţii se perindă prin faţa trecătorilor expunându-şi păsurile, care păsuri nu sunt nici politice, nici sociale, nici ştiinţifice – sunt doar ofurile fiecăruia, nici prea intimiste, nici prea revoluţionare, nişte ofuri spuse câteodată cu foc, alteori inchizitorial, alteori forţând logica, de nişte oameni care, atenţie, sunt deranjaţi, fundamental, de ipocrizie.”

Ce-au zis oamenii?

Felix Nicolau

Oana Stoica-Mujea

Biblioteca Babel

Dan Boeriu

13 gânduri despre „HYDE PARK (literary fusion)

 1. Suna tare urat „ultima mea carte”. Se poate inlocui frumos cu „cea mai recenta”, nu? 😀

  Si eu astept cartea de 2 saptamani si ceva . Am trimis un mail la editura(am folosit adresa de mail de pe care am primit confirmarea comenzii), dar niciun raspuns. Ar trebui sa fac acelasi lucru ca si coramica ?

 2. Mi-am cumparat si eu cartea. O ador. Am devorat-o in cateva ore, citind, recitind, subliniind si aratandu-le si altora. E geniala. Sper ca nu va fi ultima, mai astept 🙂

 3. Ti-am citit blogul, scrii extraordinar de bine, probabil ca ai auzit asta de 1000 de ori asa ca e greu sa iti spun ceva nou. Nu te cunosc am ajuns by chance pe blogul tau navingand pe internet, nu vreau nimic din ce iti poate trece la momentul asta prin cap ca as vrea, lol, mai mult decat sa corespondam. Nu ma pricep sa flirt nici sa neetworking si nici nu suntem in acelasi domeniu…asa ca… iar sa culeg floricele din par cred ca as rosi toata…lol.
  Nu am emailul tau si nu sunt o impatimita a facebookului

  Te rog scrie-mi, Ileana

 4. Ti-am citit blogul, scrii extraordinar de bine, probabil ca ai auzit asta de 1000 de ori asa ca e greu sa iti spun ceva nou. Nu te cunosc am ajuns by chance pe blogul tau navingand pe internet, nu vreau nimic din ce iti poate trece la momentul asta prin cap ca as vrea, lol, mai mult decat sa corespondam. Nu ma pricep sa flirt nici sa neetworking si nici nu suntem in acelasi domeniu, asa ca… iar sa culeg floricele din par cred ca as rosi toata…lol.
  Nu am emailul tau si nu sunt o impatimita a facebookului

  +1

 5. am perioade cand beau crancen si perioade cand nu pot lasa cartea din mana pana nu o termin.acum sunt in plina perioada de betie dar simt ca as vrea o carte capabila sa ma fugareasca din carciuma asa ca spune-mi,te rog,unde te gasesc?

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s