Nu mai bateţi cuie-n geamuri

Azi, dintr-odată, cineva se propteşte în soneria uşii mele. Şi sună, şi sună, şi sună. Cumva am intuit că un concertant la sonerie nu poate fi decât cineva pe care nu-l vrei, aşa că nici măcar nu m-am urnit. L-am auzit la vecini: voia să discute despre împărăţia lui Isus.

Multe lucruri sunt enervante pe lume. dar de departe, cel mai enervant e insistenţa. Omul care suuuuună şi nu dă timp de reacţie. Omul de pe Facebook care te anunţă că are chef să vb k tn (cheful tău e la superofertă, desigur) şi până mergi tu să faci un pipi şi speri că tace, turuie echivalentul a două pagini în font Times New Roman 12, şi o verificare în diagonală te face să descoperi că nimic de acolo nu te interesează. Omul care te sună să te frece la icre, şi nici hinturile, la început subtile, apoi mai ţărăneşti, că ai treabă, nici retezatul direct: „Băi, scuze, trebuie să închid”, nu-l fac să înceteze, unica soluţie fiind închiderea telefonului direct.

Ce au în comun toţi aceşti oameni? Faptul că nu dau timp de reacţie şi nu ţin cont de o eventuală reacţie. Sau, pe româneşte, au impresia că l-au câştigat pe interlocutor la loz în plic, versiunea NECÂŞTIGĂTOR.

Genul ăsta de om te face să te simţi unealtă. Până şi ăla care se sprijinea de sonerie să-mi îndese împărăţia lui Iisus pe gât: în mod cert trăia cu impresia că sunt doar un upgrade ambulant la drumul lui spre rai.

Unica plăcere pe care o ai faţă de genul ăsta de om e să-i spui „nu”, iar şi iar şi iar. Evident, o să te urască, pentru că cine plm n-ar urî un aspirator care, în loc să sugă praful, vine cu contraargumente?

7 gânduri despre „Nu mai bateţi cuie-n geamuri

 1. Și viteza asta de reacție la unii e foaaaaaarte înceată. Enervant de înceată. Și sunt cazuri când pentru faptul că nu se primește un răspuns clar, omul deloc insistent devinde extrem de insistent. În speranța că primește un răspuns. Clar.
  Mie când îmi sună cineva la ușă și nu vreau să deschid, deschid. Și spun să nu mai sune.
  La fel și când eu explic ceva cuiva, și ăla începe să caște. Iau distanță, înseamnă că nu-l interesez.
  Ce observ din ce în ce mai des și din păcate, e că omul modern devine din ce în ce mai sociopat.
  Dacă nu îi dai pic de atenție, te vrea. Cum îl bagi nițel mai mult în seamă, cum l-ai pierdut. Eu pe sociopații ăștia nu îi suport și pentru ei aș compune un cântec. Dar n-am voce. Și nici ureche muzicală.

 2. Au venit azi si la mine la usa (ca tot stau in cartier cu tine), si au inceput cu: „Ne-am facut azi timp sa discutam despre domnul nostru…”
  Trebuia sa ma simt cumva inoportun ca si-au facut ele timp si eu nu le ascult. Le-am rapuns: „Eu nu mi-am facut timp sa discut depre asta”

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s