De ce ne enervează băieţii buni

Un clişeu pe care îl aud frecvent de la diverse relicve masculine ” „Băi, sunt aşa un băiat bun, şi totuşi, curvele nu se uită la mine, ies cu burtoşi şi cu bătăuşi”.

Ce e greşit în această abordare?

Gen, însăşi premisa:

A) Ce te face să crezi că eşti un băiat bun?

Mulţi dintre ăia care se declară cu gura mare băieţi buni îţi explică: Nu bat femei şi nu le abuzez. Asta în timp ce te abuzează pe tine psihic, insinuându-ţi iar şi iar ce frumos ar fi dacă ţi-ar trage-o.
Nu se întreabă în ce măsură interacţiunea cu ei este plăcută, sau minimum suportabilă, şi dacă nu cumva interlocutorul trebuie să-şi pună la bătaie toate rezervele de politeţe ca să-i îndure.

Mulţi dintre ăia care se declară băieţi buni sunt plicticoşi la culme, previzibili, inoportuni şi extrem, dar extrem de surzi la reacţiile interlocutorului. Nu descifrează iritarea, plictiseala, enervarea, dorinţa nedeclarată de a fi expulzaţi într-un univers paralel din care să nu poată reveni niciodată.

Nu, prietene, a nu bate femei nu te califică la băieţi buni decât cel mult în Codex Valachorum Vasluiae, anno domini 1645. Evaluează mai pe larg ce te îndreptăţeşte să soliciţi imperativ atenţie şi ce motiv ar avea omul să ţi-o acorde, considerând că grila lui de interese nu se suprapune neapărat peste a ta, şi determină singur dacă eşti băiat bun sau labagiu inutil şi plictisitor.

B) Ce te face să crezi că bunătatea trebuie răsplătită neapărat cu sex?

Eu fac o grămadă de lucruri pentru o grămadă de oameni. Am prieteni care caută de lucru şi le pun pile la oameni care au joburi de dat. Am prieteni care au nevoie de un anumit specialist şi-i ajut să-l cunoască. Am prieteni care au probleme sentimentale şi eu sunt recycle bin-ul lor emoţional. Am prieteni care au perpetuă nevoie de confirmare, să poată funcţiona, iar eu le ofer confirmare. Pe scurt, destul de mult timp al meu e alocat altora.
DAR nu mi se pare nici o secundă că vreunul ar trebui să mă fută pentru asta. Poate Barton 🙂 , dar prefer sincer să-mi dea o bere, dacă stau mai bine să mă gândesc, pentru că sexul alterează destul de mult dinamica unei prietenii.
Faptul că încerci un şantaj insinuând că cineva îţi datorează vagin pentru că eşti bun (deşi dacă-l întrebi pe interlocutor, poate că el îţi va spune că nu te găseşte bun de nimic) anulează orice bunătate.

C) Ideea că femeile sunt o masă amorfă, compactă, care funcţionează după aceleaşi mecanisme, e de o prostie absolut halucinantă şi ar trebui să te azvârli în toaletă şi să tragi apa după tine de jenă că ţi-a dat asta prin cap.

Stephen Hawking e bărbat, Horia Tecău e bărbat, Lars Ulrich e bărbat, Mark Zuckerberg e bărbat, Jean Paul Gaultier e tot bărbat şi Florin Salam aşijderea. În rest, sunt şase fiinţe atât de diferite în ceea ce oferă omenirii şi vor să spună încât ai zice că vin din specii complet diferite. Să-i argumentezi tu Vasilicăi că e de căcat că nu te fute pe tine, bărbat bun, când Marioara se fute cu graşi e de un retard care ar merita bătăi cu lopata în cap. Multe şi apăsate, până înţelegi ideea de individualitate şi, când vorbeşti cu O PERSOANĂ, nu ai impresia că vorbeşti cu masa amorfă „femeile”.

27 de gânduri despre „De ce ne enervează băieţii buni

  1. Băieții buni de care vorbești sunt, în general, în competiție cu cineva, când, de fapt, ar trebui să fie în competiție cu ei înșiși. Mie mi s-a reproșat că mă cred deștept dacă spun ceva diferit de ei, dar, de fapt, vorbesc din experiență, citite și auzite. Nu-i așa că sunt băiat bun? Că știu și eu o tipă care nu mă bagă în seamă. Am fost și mârlan, recunosc. Forțat să fiu, dar am fost.

  2. Să-i argumentezi tu Vasilicăi că e de căcat că nu te fute pe tine, bărbat bun, când Marioara se fute cu graşi e de un retard care ar merita bătăi cu lopata în cap.

    De pus in rama si poate predat si in scoli!!

  3. Imi place mult! Am ras, m-am delectat cu expresivitatea unor propozitii gen ”Gen”, dar in primul rand trebuie sa confirm justetea analizei. Perfect punctat!

  4. Din câte au apărut prin presă, cel mai bun dintre liderii politici români ar fi fost Ceaușescu, cel mai bun dintre administratori ar fi fost Adrian Năstase și cel mai bun dintre intelectuali Petre Țuțea.

    Destul ca să privești cu suspiciune pe oricine se laudă că el e bun.

  5. poate pentru ca unii din baietii aia buni nu misca nici un deget sa te cucereasca, sunt evitanti pana la Dumnezeu, si te intrebi de ce naiba ia vrea sa pornesti la drum cu unul de care trebuie sa tragi tu vesnic ca de minunea lumii. Sunteti buni, nimic de zis, incercati sa fiti si vii !

  6. Mie îmi place cum băieții ăștia buni se transformă într-o secundă în gospodine isterice și cum te transferă din echipa fetelor bune fără de noroc, în echipa curvelor care au umblat cu toți proștii.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s