Aceste clişee ne dor: „În locul tău”

Ai folosit vreodată sintagma „în locul tău”? Ai folosit-o în cazul unei persoane care nu ţi-a cerut o părere? Mai grav, ai folosit-o în cazul unei persoane care NU ţi-a cerut o părere şi pe care NU o cunoşti?

Dacă răspunsurile sunt trei de DA, felicitări, eşti oligofrenul perfect. Aruncă-te de pe bloc, să faci un bine omenirii.

Nimic nu denotă mai multă aroganţă băşită şi inutilă, mai multă lipsă de respect, mai multă obrăznicie nesimţită şi intruziune de prost gust decât presupunerea că realmente ştim ce am face „în locul” altei persoane.

Eşti genul părerolog cu tot dinadinsul? Omul care, hop-ţop, simte nevoia, fie că e cazul, fie că nu, să se bage în seamă cu câte un verdict, chiar dacă nici măcar nu s-a uitat cu atenţie la chestiile peste care pune eticheta? Ia o pauză. Întreabă-te ce e în neregulă cu tine. Ce te face să dai verdicte. Mai grav, ce te face să dai verdicte fără ca măcar să ştii foarte bine despre ce vorbeşti. Şi, mult mai grav, ce te face să dai verdicte pe un ton îngrozitor de sigur despre ceea ce nu cunoşti.

Adică, nu te trece nici o secundă spaima că poate nu deţii informaţie suficientă şi verdictul pe care-l dai tu cu mare siguranţă poate fi inexact? Iar faptul că ai emis pe un ton atoateştiutor un verdict inexact te face ridicol?

Bun, dar să revenim la „în locul tău”. Există oameni care se credeau foarte curajoşi, iar în faţa unui pericol, au clacat. Există oameni care n-au rezistat unui faliment şi şi-au luat zilele. Există oameni care predicau morala creştină de rupeau, apoi au devenit turnători în comunism.

Ideea e că nu ştii ce ai face nici măcar în locul tău însuţi, dacă viaţa ta ar lua o turnură neaşteptată.

Data viitoare când simţi nevoia să-i spui unui om ce ai face ÎN LOCUL LUI, rade-ţi două perechi de palme. E cel mai inteligent mod de a-ţi astâmpăra prostia latentă care ţine neapărat să erupă.

8 gânduri despre „Aceste clişee ne dor: „În locul tău”

  1. postarea asta imi aminteste de curvele virgine. alea care se jurau ca n-o sa bage carnati in gura, si o criticau pe Maricica pt ca umbla cu un babalac pt bani, iar ele, in locul ei nu ar face asa ceva ca e degradant , vaaai!! peste ani, curvele virgine au supt mai multi carnati decat Maricica, pe gratis :))

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s