Mitul mamei curve revizitat

Insist pe temă, pentru că e important să combatem un fenomen îngrijorător din snobărimea românească: VERDICTUL ÎN NECUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ.

Despre mitul mamei curve, aici. În caz că vă e lene să clickuiţi pe link, citez:

„Următoarea postare tratează babele-omizi literare. Cum sunt ele? “Tu, care scrii de căcat şi eşti un nimeni literar…” “Dar ce-ai citit din mine?” “Nimic. Pur şi simplu ştiu.” 

Grea meserie ghicitul în ceaşcă, n-o putem practica toţi.

“De unde ştii?” “Băi, nu citesc literatură contemporană, pentru că e înţesată de antitalente. Şi tu scrii literatură contemporană, de unde rezultă că eşti un antitalent”.

Pentru a ilustra fisurile acestui silogism, vom recurge la Mitul mamei curve, care sper să rămână în istorie ca mitul peşterii lui Platon. 😀

Aplicând logica ta, ne iese aşa:

“Europa e înţesată de curve românce. Şi mama ta e româncă. De unde  rezultă că mama ta e o femeie uşuratică, degrabă săritoare la mădular”.

Nimic nu e mai grav şi mai blocant în munca unui om decât prejudecăţile cretine ale celor care vor să-l vadă delimitat şi etichetat într-un anume borcan. Nimic nu e mai insultător la modul gratuit decât „Ştiu că tu eşti aşa”, de la un om care nu şi-a luat osteneala să verifice dacă acel „aşa” e într-adevăr „aşa”.

De aceea, dragi prieteni, de câte ori identificaţi un om că dă un verdict despre ceva, apoi adaugă „n-am citit / n-am văzut / n-am etc”, daţi comentariu cu hashtag. #mitulmameicurve. Nimic nu ţine pe loc evoluţia oamenilor ca prejudecăţile dobitoace cu care îi sufocă alţi oameni. Hai să stârpim împreună chestia asta, pentru o lume mai bună şi mai corectă.

4 gânduri despre „Mitul mamei curve revizitat

  1. „The Artist”- unul din filmele mele preferate; o individa (nu conteaza cine) nu doar ca il considera o porcarie fara sa-l fi vazut vreodata, pentru ca nu intelege ea cu minticica ei de ce au facut aia film mut in 2012 cand e posibil tehnic sa-l faci si cu sunet, dar refuza CATEGORIC sa-l vada, din exact acelasi considerent. Pai uita-te la el, fomeie, si o sa intelegi si de ce l-au facut mut! #mitulmameicurve.
    (Asta ar fi un fel de „mitul mamei curve circular”?)

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s