Dragi şefi şi şefuţi de minimarketuri

…hipermarketuri, supermarketuri, ultramarketuri, ultrasuperplusmarketuri şi alte forme de desfacere a mărfurilor cu amănuntul.

Vă rog din străfundul sufletului meu să faceţi şi o voi o singură mică chestie pentru prostul care vă trece pragul şi vă lasă în gheare agoniseala lui obţinută cu trudă:

Daţi bonus la salariu casierilor care se mişcă repede.

Nu, nu-i penalizaţi pe casierii de tip hoituri, că oricum le daţi salarii de mizerie. În schimb, daţi-le sporuri şi prime ălora care fac cozile să dispară prin simpla agerime şi iuţime a mânuţelor lor dibace.

Pe tanti cu ochelari şi ochi albaştri de la Carrefour Miniş ar trebui s-o plătiţi în greutatea ei tradusă în aur. E bestială femeia. Îi merg mâinile cu o viteză impresionantă. Dacă aveam mâini ca ale ei, cred că mă reprofilam pe furat portofele. E rapidă fără să se precipite şi totodată e de o politeţe perfectă. Şi cumva mi se pare incorect ca femeia asta să ia acelaşi salariu cu câte o vacă sinistră care pare că şi-a injectat heroină înainte de tură, atât de alene se mişcă.

Eu una îmi fac cumpărăturile la Carrefour Miniş strict pentru că există această tanti. Ochelari, păr până-n baza gâtului, ochi albaştri. Faceţi-o salariatul lunii, vă rog eu. Puneţi-o la panoul de onoare. Răsplătiţi oamenii mişto. Acum două săptămâni, în locul ei se afla un ciumete cocalar care a vorbit la telefon pe toată durata în care ne-a servit pe noi, vreo patru cumpărători.

Subliniez: NU e normal ca aceşti doi oameni să fie plătiţi la fel. NU există egalitate pe lume.

4 gânduri despre „Dragi şefi şi şefuţi de minimarketuri

  1. Cred ca ar fi cu mult mai util pentru dansa daca ati trimite un simplu email (cu acelasi continut), directorului de HR de la Carrefour. Va costa in plus 10 minute din viata si 1 telefon in plus. Nu garantez ca-i creste salariul, dar macar stiti ca a ajuns mesajul unde trebuie.

  2. De fapt casierii/ele ar trebui sa se miste cu spor si nu sa participe la jafurile din aceste magazine (impreuna cu membrii de la paza). NU au decat o treaba. Sa scaneze produsele cat mai repede posibil. Restul e can-can

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s