Mândri că suntem români

Eu sunt mândru că-s slovac. Tu eşti mândru că eşti sârb. El o mândru că e turc. Ea e mândră că e burkinafasoleză.

Albania e o ţară frumoasă, cu munţi şi văi. Uzbekistan are falnici locuitori, deştepţi şi temerari, viteji ca urşii. Congo ar fi fost depaaaarte dacă n-ar fi existat destinul crud să-l împingă înapoi. Uganda e ţara aleşilor. Botswana e ţara unde totul se plăteşte cu fală şi glorie. Burundi e poporul cel mai bun şi mai iubit de Dumnezeu.

Really? Chiar nu vede nimeni că clişeele sunt aceleaşi, orice nume de ţară ai pune în loc? Nu putem şi noi să fim mândri de ceva mai specific?

 

10 gânduri despre „Mândri că suntem români

 1. A spune, in ziua de astazi, ca esti mandru ca esti roman, inseamna a spune raspicat „sunt un retardat”.
  In ziua de astazi nu avem cu ce sa ne madrim. Ne putem mandri ca avem o tara frumoasa, o istorie frumoasa, dar cu siguranta nu cu faptul ca suntem romani.
  Chestiile astea de spart pieptul in prosti cu „avem olimpici”, „avem cele mai frumoase femei” – toate tarile le folosesc. Avem hackeri tari – rusii ii au si mai tari, cehii, nu mai spun…
  A doua limba vorbita la Microsoft este romana – ‘BULL SHIT” indiana, chineza, japoneza sunt nationalitati mai raspandite pe culoarele Microsoft decat cea Romana.

  Toate c@caturile astea sunt subiecte pentru emisiunile lui Gadea dupa ce nu va mai fi Basescu. Atunci sinteza zilei se va tranforma in madria zilei – cu interviuri cu romani de succes din America, cum se cordeste Madalina Ghenea cu toti actorii de la Holywood, sau cu vedete expirate care spun aceeasi poezie: „romanii sunt frumosi, ospitalieri si au simtul umorului,

  ESTE VAI DE TARA ASTA!

  • nu exista limba chineza. ba da, si e inrudita cu braziliana. si afla ca sub muntele rarau e o comoara energetica. sau sub pantelimon? plm

  • Avem doua variante in cazul asta:
   Incepem sa ne injuram tara, neamul, de la maimuta pana la ultimul rang al societatii.

   Sau:
   Cautam motivele de care spune autorul, sa ne mandrim ca suntem romani, dar cu motive reale.

   E a doua oara cand aud de hackerii rusi pe ziua de azi. Serios, am ratat eu ceva? Mitnick se trage din amerciani, RedHat este americana, Linus este finlandez, Ken Thompson e american. Am dormit eu prea mult in ultimele zi si am ratat evenimente importante din lumea scrisa in 1 si 0?

 2. Ucraina era cea mai frumoasa tara care senvecina cu Rusia. Acumai Romania! Vezi cavem cu ce sa ne mandrim ca suntem romani? Un an doi capoi parca vad ca Serbia o sa fie pe locun tai.

 3. Cei cu tristetea asta Floricã ?
  Lasa lumea sa se bucure de moment. Macar o zi pe an sa fii recunoscator ca esti roman. Nu stai intr-o tara unde nu sunt conflicte, revolutii sau chiar razboi. Bucura-te !

 4. Putem să fim mândri:

  1. De capacitatea românilor de a citi (încă) titrările filmelor, spre deosebire de majoritatea covârșitoare a lumii civilizate, cititoare pe buzele actorilor și auzitoare de dublaje care alterează autenticitatea actului cinematografic.
  2. De rezonanța cuvântului ”…ulă”, extrem de plină, de încăpătoare semanticarnal, prin comparație cu americănescul ”…ick”, care sună a kitsch, a ”…uță”, a orice, numai a ”…ulă” nu!
  3. De faptul că mândria e un concept atașabil doar propriilor realizări, de care ești direct răspunzător, nu unui complex de împrejurări în care te-ai născut și ai crescut aleatoriu, în absența vreunui merit personal.
  (MẤNDRU, -Ă, mândri, -e, adj., s. m. și f. I. Adj. 1. (Adesea urmat de determinări introduse prin prep. „de”). Mulțumit, satisfăcut, încântat; care are un sentiment de demnitate, de încredere în calitățile proprii)
  Punctul 3 le anulează pe primele două. La cerere, se poate anula și pe sine.

 5. Cititi pe internet despre studiul universitatii din SUA, in care se analizeaza privatizarea voit distrugatoare facute de investitori straini cu concursul romanilor aflati la putere.
  Mindri ca sintem romani ?
  DE CE ?
  Nu imi pasa de ei si de nici un alt partid , pentru ca au dovedit timp de 25 de ani cit le pasa de noi. Adica de loc. Idee afisata pe afise electorale. Pentru ca au prins tupeu, au trecut totusi atitia ani in care majoritatea tac din gura, si nimeni nu isi cere drepturile.
  Pensionarii cu printre cele mai mici pensii in UE, salariati la stat si la patroni cu salarii tot mici si taiate, asistenti medicali carora nu le pasa de pacienti si poarta o singura pereche de manusi sterile pe schimb, parinti care isi lasa copii in grija bunicilor ca sa li se dea educatie, sintem pe primul loc la moarte infatila din UE, pe locul 3 la obezitate din UE, si la TBC pe locul 2, sintem printre ultimele tari de pe planeta unde mai avem speranta ca se va aranja bine de la sine, fiind manipulati de diferite partide, cit si de televiziuni (mai ales Antena 1 si 3 care nu au nimic de facut in fiecare zi decit sa arunce cu noroi in alte partide si mai ales in Basescu, de care personal nu imi pasa, dar totusi toata treaba asta nu este civilizata) Avem locuri fruntase unde nu trebuie si continuam sa tacem din gura. UE ne-au imprumutat ca sa nu mai putem da inapoi, stiind ca PSD, PDL si toti altii nu fac nimic cu banii. Antena 1 spune ca PSD e bun. 25 de ani nu au insemnat nimic de fapt.
  Ai vazut filmul 1984 facut in 1984 ?
  Este exact ca in Romania, minus cladiri darimate.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s