N-ai cum să nu iubeşti Gala UNITER

Iubesc Uniterul cu intensitatea cu care detest Premiile Gopo. Şi o zic sincer, fără strop de relaţie de PR nici cu unii, nici cu ceilalţi.

Tot ce e PR mediaprotevist de căcat, vizibil din avion, la Premiile Gopo, unde nu ştiu care fufet cunoscut doar dintr-o emisiune de mâna a şaptea e celebrat exact ca un mare nume al cinematografiei, sau poate mult mai mult, e emoţie autentică, sinceră, fără sau cu foarte puţine mişmaşuri, la Gala UNITER.

La Gopo au votat toţi habarniştii şi paralelii cu filmul, drept care câştigătorul fiecarei categorii era, simplu, ăl’ mai vedetă.

La UNITER, cu foarte puţine excepţii, erai plăcut surprins de opţiuni.

La Gopo, textele de pe prompter erau scrise de scenarişti TV de căcat, învăţaţi la şcoala de maimuţe piariste ce dume „dau bine”, drept care orice cuvânt scos de oamenii ăia pe gură puţea a PR infect reciclat de mii de ori. PR de-ăla cu majuscule în titluri şi cu SEO.

La Uniter, chiar şi discursurile din hârtii erau scrise de oamenii ăia sau de prietenii lor, drept care, sunau nou, proaspăt, original.

Pe scurt, lăsaţi breslele să-şi organizeze singure concursurile. Şi lăsaţi cunoscătorii să voteze, nu toţi snobii fiţoşi cu pretenţii, dar care nu ştiu să diferenţieze o transfocare de un traveling.

3 gânduri despre „N-ai cum să nu iubeşti Gala UNITER

  1. Treaba e ca daca va votati doar voi intre voi, aia din breasla, si publicul (care nu se pricepe) nu e bagat in seama, atunci, cand va veti deschide frigiderele, veti gasi inauntru doar …transfocare si traveling. 🙂
    Daca premiile Uniter sunt „Cannes”-ul, las’ sa fie Holywood-ul la Gopo. Macar asa, pentru calibrare.

    • dar ce legătură are publicul cu premiile de virtuozitate ale unei bresle, dacă-mi ierţi curiozitatea? Gopo nu e Hollywood. Hollywood nu şi-ar permite să sugereze niciodată că Paris Hilton e mai valoroasă decât Morgan Freeman.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s