30 till i die

Iubesc vârsta de 30 de ani. Nu din motive de Balzac, cu marchiza care-şi aranja fustele cu un gest sugestiv, care exprima mai mult inefabil decât o felaţie la 20. Pe mine, sincer, nu mă încălzeşte cu nimic să-mi aranjez fustele cu sau fără inefabil. Motivele pentru care bărbaţii iubesc femeile mi-s total indiferente, pentru că nu contribuie nimic la starea mea de bine.

Pur şi simplu, la 30 de ani ştii ce e aia responsabilitate, şi cum să o abordezi, şi, totodată, ştii ce e aia relaxare, şi cum să o abordezi. Ştii lucrurile care contează, şi unde se impune să fii responsabil, şi ştii lucrurile neimportante, pe care le poţi flitui.

Când eşti mic, identifici la fel de uşor prostia şi răutatea, dar suferi din cauza lor. Pentru că orice prost are impresia că, dacă interlocutorul e fată şi mai e şi tânără, poate folosi un ton autoritar, de gigi duru. Şi pe tine te ard buzele să-i râzi în faţă, dar, cumva, la 20, nu îndrăzneşti. Ai impresia că restul universului e o întreţesătură compactă de roboţi care îţi pândesc fiecare greşeală şi ţi-e ruşine de tot ce e uman în tine.

Până la 30, te prinzi că majoritatea oamenilor sunt nişte insule de singurătate, exact cum erai şi tu, că au temeri şi spaime pe care le transformă într-o carapace, şi tot ce ai de făcut e să intri în vorbă pe un ton relaxat. Abia atunci devii capabil să legi prietenii realiste. Nu genul pretenţios-cretin din adolescenţă unde, dacă tu voiai să mergi să mănânci o amandină, şi prietena ta Vasilica nu avea chef să vină cu tine, nu mai era prietena ta.

Înveţi să respecţi high-urile şi low-urile altora. Şi înţelegi că viaţa ta nu e despre tine, nici despre alţii, ci o coregrafie frumoasă de întâlniri.

Vreau să am 30 de ani până la moarte.

7 gânduri despre „30 till i die

 1. Știi cum e cu vârsta asta?

  E prima oara când chiar îți plătești facturile singură, orice fel de facturi;
  când încă te bucuri la ou kinder, când te amețești abia la a patra bere, când mergi la concerte pe bani împrumutați -dar mergi.
  Când alocația a devenit salariu, când pisica încetează să mai fie pet- și devine cel mai cald prieten.
  Vârsta când dai cu aspiratorul pe tocuri și pe fugă, când dai necreștineșe cu aspiratorul doar duminica, vârsta când te descoperă vecinii, când îți descoperă zgomotul în ziua lor de sărbătoare cu cruce roșie, când te acuză pentru că ai crescut prea brusc în ochii lor, când îți bagi pula-n vecini – cu vocea ta, când ți se aude vocea și nu mai ai voce stridentă de fetiță.
  Vârsta când ai crescut brusc de la 12 la 32. Și nu mai știi ce naiba făceai la 20.

  Și în intervalul 30-40 îți permiți să fii și copilă, și adolescentă, și femeie.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s