Tipa de la ştiri

 

Lui Grigore îi plăcea la nebunie tipa de la ştiri. Chiar dacă nu-l interesau în mod deosebit ultimele violuri de la ţară şi nici certurile dintre politicieni, urmărea ştirile strict pentru a privi fix, ca hipnotizat, sânii rotunzi care se ghiceau prin cu taioare office, accesorizate cu bijuterii mici. Paradoxal, sobrietatea îl stârnea într-un mod animalic; avea nopţi interminabile cu vise în care o înşfăca sălbatic pe tipa de la ştiri şi făcea dragoste cu ea până când taiorul crem se dezintegra, femeia îşi lega un os în păr, se boia în culorile războiului şi pleca la vânătoare de rinoceri.

Cumpăra toate ziarele care publicau articole despre tipa de la ştiri, o căuta zilnic pe Google, îi ştia povestea vieţii până în cele mai mărunte detalii. Se oftica la culme când o vedea pe undeva, prin vacanţă, cu soţul ei, un tip care cheltuia la prânz mai mulţi bani decât salariul lunar al lui Grigore. Savura pofticios ştirile de paparazzi, care o surprindeau la mare sau pe geamul propriei locuinţe, în ipostaze care îi puneau în valoare corpul apetisant. Şi, pentru că tipei de la ştiri îi plăcea la nudişti, adeseori o vedea înnebunitor de goală, cu mici pătrăţele negre peste cele mai interesante puncte ale anatomiei. Atunci, îşi pierdea minţile. Reintra din zece în zece minute pe Internet, pe imaginile provocatoare, şi-şi relata în scris, cu lux de amănunte, fanteziile picante în secţiunea de comentarii. De cele mai multe ori, asta-i determina pe administratorii paginilor respective să-l baneze iar şi iar. Dar nu se lăsa descurajat. Ştia că un bărbat adevărat nu cedează cu una, cu două. Îşi folosea conexiunea de internet cu IP dinamic să revină cu alte mesaje de amor feroce. Asta pentru că era literalmente înnebunit după tipa de la ştiri.

În cele din urmă, un editor fomist de la un tabloid celebru a avut o idee bestială: să publice un articol constând dintr-un rezumat al fanteziilor erotice ale celui pe care l-a denumit Devoratorul de Ştiri. Povestea a devenit virală, s-a răspândit pe reţelele sociale ca un virus imposibil de combătut şi, în cel mai scurt timp, tot poporul ştia că tipa de la ştiri are un adorator obsedat şi uns cu toate alifiile, în persoana, deocamdată necunoscută, a Devoratorului.

O parte din public s-a declarat sedusă şi încântată. Şi nu doar băieţeii dependenţi de pornografie, care nu înţelegeau de ce femeile din viaţa reală nu-s atât de ahtiate după gât adânc ca acelea din filmele lor preferate. „Maică, în sfârşit un bărbat care ştie ce vrea”, oftau babele nostalgice, la coadă la supermarket. „Că de la E-uri, toţi băieţaşii din ziua de azi par nişte târâie-brâie. Pe când ăsta…”

Feministele au fost extrem de indignate. „Faptul că un mârlan misogin ca ăsta, care în mod evident tratează femeia ca pe un obiect sexual, este promovat de presă e dovada vie a primitivismului şi a atitudinii scandaloase faţă de femei a societăţii în care trăim”, scriau siteurile lor, în lungi eseuri încărcate de furie şi dezgust.

Iar tipa de la ştiri? Ei, bine, singura persoană a cărei reacţie era aşteptată cu inima la gură de întreaga opinie publică refuza să comenteze subiectul respectiv. Dar şi această atitudine era dezbătută îndelung. De la „Ce elegant din partea ei!” şi până la „Tace pentru că-i place, nesimţita!”, poporul o toca mărunt, neîncetat. Pentru prima oară în istorie, ştirile deveniseră lider de audienţă. Şi numai datorită unui dement insistent.

***

Într-o zi frumoasă, cu soare, cineva sună la uşa lui Grigore. Acesta, pierdut într-un  meci de insulte pe pagina unui forum dedicat tipei de la ştiri, nu se deranjă să răspundă.

Soneria se auzi şi mai apăsat. În cele din urmă, Grigore se îndreptă spre uşă. „Dă, doamne, să nu fie proprietarul”, mormăi el cu un ochi la chiuveta plină de vase adunate încă din cretacicul târziu.

„Nu răspundem la sondaje de opinie!” strigă, sperând că persoana care insista să-i invadeze spaţiul personal va pleca.

„Nu e un sondaj de opinie!” auzi o voce binecunoscută.

Nu-i veni să creadă. Deschise uşa val-vârtej.

„Ăăă?”

În cadrul uşii stătea chiar tipa de la ştiri.

„Văd că ai tupeu doar pe Internet; în viaţa reală eşti bleg ca o cârpă”, îl gratulă ea după câteva secunde de tăcere stânjenită din partea bărbatului înţepenit în pragul uşii.

„Ăăă, nu e…”

Ea îl dădu la o parte, intră în apartament şi închise uşa.

„Deci, nu e un mit; orice viteaz de pe Internet e un puişor de găină costeliv în realitate.”

„Cum… cum?”

„Nimeni nu e de negăsit, dacă un om vrea să caute!”, exclamă tipa de la ştiri.

Se uită dispreţuitoare în jur.

„Nu te dă curăţenia afară din casă, nu?”

„Hăhă, nu”, râse el.

„Eu venisem să-ţi propun să nu mai publici istorioare sexuale cu mine, că-mi provoci neplăceri cu soţul. Şi, dacă tot ai problema asta, s-o rezolvăm. Numai că…”

Îl privi dispreţuitor din cap şi până-n picioare.

„Nu prea cred că ai fi în stare să-mi faci ceva, în halul în care eşti acum!”

„Hăhăhăhă, nu.”

„Bun. Data viitoare vin şi cu soţul, să te vadă şi să înţeleagă că nu e cazul să se enerveze.”

„Nnn..uuu. Nu mai scriu nimic niciodată, nicăieri.”

„OK!” porni tipa de la ştiri spre ieşire.

Apoi, din cadrul uşii:

„Ba, poţi să scrii câte ceva, aşa, din două în două săptămâni. Îmi prinde bine la rating!”

12 gânduri despre „Tipa de la ştiri

  1. Da, mi-a placut f. mult postarea. Daca e pe o baza rela, e bine redatya, daca din imaginatie e nemaipomenita ! Bravo, ai talent cu carul !. Mai vreau asemenea texte.

  2. La replica aceasta: „Ba, poţi să scrii câte ceva, aşa, din două în două săptămâni. Îmi prinde bine la rating!” putea să spună „Bine, o fac condiţionat”. Şi ar fi pus nişte condiţii care să nu încalce legea, dar care să o facă pe respectiva să gândească.
    Şansa ca lui Grigore să-i venit în minte ideea condiţionării era aproape nulă. De multe ori, când un tip (să nu spun obsedat) hărţuieşte o femeie de la tastatura calculatorului, se pierde, efectiv, când e pus faţă în faţă cu persoana faţă de care are fixaţia. Iar aceasta (în cazul de faţă „Tipa de la ştiri”) l-a taxat.

    • pfaaaahaha, ce tare e când tu scrii o ficţiune şi cineva începe să despice fir de păr în patru. eşti fix ca maică-mea când se ceartă cu personajele din tânăr şi neliniştit.

  3. Labagiul, unul de clasa, de rasa, cum sa-ti zic, nu stia decat cu mana in chiloti…caz tipic de ” „barbatie”la barbati…cand sa-i puna o laba unde trebuie tipei de la stiri, iaca si gura i se umplu de saliva, balele i s-au prelins usor, prin coltul gurii, pe pieptu-i masculin si paros(macar ala)si fata, da, asta de la stiri, a ramas dezamagita ca mai toatele, ca mai toantele…
    Am inteles bine?(din seria comentariilor tanar si nelinistit, mami)

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s