Despre dialog prost

dialog

 

Tipul ăsta mi-e vag simpatic, deci nu scriu postarea asta cu răutate. Dar nu avem cum să nu remarcăm că scrie replici proaste ca o cizmă,  că orice om care va încerca să ia în gură chestia asta o să sune fals ca porcul şi iar  o să mugească haterii că nu mai avem actori talentaţi.

Oamenii fără experienţă încearcă să bage într-un dialog o mie şi una de idei, să arate că au şi că pot. În realitate – şi mai ales în film, care se îndreaptă mai mult spre iluzia realităţii decât teatrul – nimeni nu aberează atât dintr-o suflare, decât pe ruinele unui oraş distrus de lavă, unde el, Superman fiind, e singurul supravieţuitor. Sau dacă ţine speech la tribună. Dar în viaţa reală, când spui platitudini din astea, există 80% şanse ca de la a doua propoziţie să auzi o voce din off: „Da’ mai taci, fă!”

Nu e greu să scrii dialoguri bune. Trebuie, pur şi simplu, să vizualizezi situaţia şi eroii, să-i auzi conversând. Replici scurte. O ceartă cu platitudini despre o relaţie de căcat poate să sune savuros. Un monolog cu platitudini despre o relaţie de căcat e pur şi simplu inutil şi prost.

7 gânduri despre „Despre dialog prost

 1. Chiar,cum ar fi sa scriu eu o piesa de teatru,intitulata -VREAU SA MI-O TRAGI IN CUR? :)) dar nu cred ca s-ar permite acest titlu. Cum ar fi,la casa de bilete,la national,coada de oameni la bilete. ,,Pt ce asteptati doamna? Pt vreau sa mi-o tragi in cur.” sau – ,,mai aveti bilete pt sambata,la vreau sa mi-o tragi in cur?” :))

  • Nu. Actor bun e ăla care se transpune convingător într-un personaj şi în situaţiile prin care trece acesta. Şi care rosteşte credibil vorbe scrise credibil.

   Nicăieri într-un manual de actorie nu scrie că actor bun e ăla care drege munca unui scenarist prost.

    • Lătrat de ţopârlete meschin şi prost.

     Notă: doar nu eşti atât de cretin încât să-ţi închipui că te las să vii la mine-n casă şi să mi te caci pe covor. Sentimentele tale sunt fix problema ta. N-ai chef de blogul meu, nu-l vizitezi. Dar îţi interzic să mă latri cu toate retarzeniile unei minţi stupide şi goale.
     Ah, şi cu lătratul ăsta ai intrat iar în ban. Când am văzut, după nişte ani de la ultimele tale crize de animal prost, un comentariu civilizat dat pe un ton neutru, am crezut că au funcţionat pastilele sau ţi-a dat mă-ta educaţie între timp. Dar… nu. Deci, la tomberon, acolo unde e locul gunoiului.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s