Din seria Filme de megacăcat: Avocatul diavolului

Scriam eu rubrica Icon a următorului număr Tabu – Charlize Theron, de această dată, când mi-am amintit unul dintre cele mai sinistru de proaste filme în care a jucat femeia. Avocatul diavolului, cu Keanu Reeves (bine utilizat, apoi dat de gard) şi Al Pacino (irosit).

E extrem de grav să fii în vă leat 1997, să faci un film care începe extrem de realist, apoi să nu poţi sugera profunda coruptibilitate a avocatului vanitos decât punându-i-l în faţă pe însuşi Satana. Filmul ăla e de o redundanţă, o stupizenie densă şi atroce, un gore complet penibil şi gratuit, într-un context rezolvabil altfel şi, per ansamblu, e perfect pentru mămăi de 78 de ani din sate fără electricitate, care să-ţi zică la final: Vezi, Vasilică? Eu ţi-am zis să nu te duci la oraş, dar tu nu şi nu.” Iată şi primul paradox: cum e să faci un film pentru spectatori atât de înapoiaţi încât să nu ştie ce-i aia electricitate?

În filmul ăla, Reeves e singurul care se scoate actoriceşte. Al Pacino e cel mai prost din tot ce am văzut cu el. De fapt, nici n-ai cum s-o arzi arogant un film întreg şi să nu fii penibil. Charlize, în rolul proastei care simte c-o terorizează ceva vag şi nu pleacă, e de un penibil şi mai dureros.

Iar replica: „Fiule, fute-o pe soră-ta vitregă şi creaţi antichristul!” pare mai degrabă smulsă dintr-un thread de trolaje de pe 4chan, decât replică reală de film care vrea să ne moralizeze, să fie bine să nu fie rău.

7 gânduri despre „Din seria Filme de megacăcat: Avocatul diavolului

 1. Pfoooaaaaai deci cum ai stiut ca tocmai azi planuiam sa revad filmul asta, ca am citit ieri intamplator ceva legat de el si mi-am dat seama ca nu mi-l amintesc deloc. Acum imi dau seama de ce nu mi-l amintesc, probabil pentru ca e foarte prost. Mi-ai stricat tot cheful, ce serendipity de cacat! Ma pun acu sa ma uit la The Real Housewives of Orange County ce drac sa fac.

 2. daca-l luam pe bucatele…mai gasim cate ceva. la al pacino care are 2 discursuri bunicele..
  mai gasim 2-3 scene de sex…2-3 mistouri reusite si cel putin 2 gagici bune.

 3. Proasta si extrem de subiectiva recenzie. Nici macar n-ai inteles mesajul filmului.
  „Surpriza! Nici nu m-au vazut venind…”
  „…si iata cum toti se mirau: -Cum, asta e omul, fiul pierzaniei?! Asta ne chinuie de la inceputul veacurilor?… si se mirau si fiarele si pasarile cerului.” – surpriza 😉

  Cauta pe NET filmul „Left behind” regizat dupa o serie de carti aparute prin anii ’60 si compara cu anumite personaje de la noi din tara.

  • Du-te mă şi plimb-o. Că tare subtilă e aia cu Vanitatea e păcatul meu preferat. Tu eşti genul de prost care, dacă vede o pulă desenată pe perete, fără coaie, zici „Uite, mă, ce suptil a fost desenatorul ăsta, a lăsat coaiele să se subînţeleagă!”

   Nu, frate. Retard film is retard.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s