Răzvan Băncescu e un bou

Nu am cum să nu revin pe subiect. Pentru că stau şi mă minunez din ce material poate fi confecţionat creierul care sugerează că înfometarea unor animale potenţial agresive este soluţia ideală pentru…?

„Câinii care ne rup copiii în dinţi!” Clar, Băncescule. Dacă îi înfometezi, n-o să ţi-i rupă. O să ţi-i înghită pe nemestecate. Ceea ce va fi un lucru bun, că pari prea prost să meriţi să te înmulţeşti.

Soluţia e simplă şi clară. Sterilizarea tuturor câinilor fără stăpân, şi a celor pe care nu intenţionezi să-i dai la montă. E gratis, dacă ştii să cauţi. După ce câinii prezenţi mor de bătrâneţe, va fi curat ca-n palmă. Fără violenţe, fără barbarisme de genul uciderii prin înfometare – şi automat sălbăticirii şi revenirii la condiţia de junglă.

Animalele nu-s vinovate de faptul că nişte boi siniştri nu ştiu să le gestioneze situaţia. Nu au ales să se nască, nu au ales să fie abandonate, răsplătesc fiecare gest de tandreţe cu blândeţe şi loialitate.

Şi care-mi mai vine cu inepţia „Ia-le tu acasă pe toate”, are muie şi ban. Nu eu le-am aruncat pe stradă, nu am spaţiu nelimitat la dispoziţie, dar încerc să îndrept injustiţia cauzată de prostia şi lipsa voastră de milă, pe cât se poate. Pentru că, sincer, dacă ar fi să aleg între eutanasierea unui câine şi cea a lui Băncescu, aş recomanda-o călduros pe a doua. Fără astfel de specimene, Pământul are şansa să fie un loc mai bun.

53 de gânduri despre „Răzvan Băncescu e un bou

 1. eu zic că vertebratele tip băncești ar trebui sterilizate și apoi eutanasiate, pentru mai multă siguranță. și să nu mai jignim boul și alte animale inocente, care chiar își văd de treaba lor.

 2. a-l face bou pe asta inseamna ca-i legi existenta de un animal care traieste preponderent in mediul rural. daca ar fi trait macar o zi ca turist la ,,ţară,, individul bancescu, (ce nume!!!) ar fi aflat ca una din metodele de ,,înrăire,, a unui caine e tocmai sa-l infometezi. infometatul asta combinat cu tinerea in lant peste zi dau pe timp de noapte echivalentul unui shoot-gun pe patru picioare. deci bancescu asta propune probabil infometarea pt a ne face sa renuntam la prostul obicei de a ne mai plimba asa aiurea pe strazile bucurestiului. e biiineee dnu bancescu, te-as muta pe o strada numai cu patrupezi d-astia la cură doar pt placerea de a te vedea cum iesi dimineata dupa ziar….

 3. Lorena, aici sunt de acord cu tine. Prostii sunt multi, stiu.

  Dar atata te strofoci tu pentru cainii astia, de parca Romania nu are nicio problema in afara de maidanezi. Cand colo, ghici ce, asta-i cea mai mica problema a noastra ! Daca esti asa prietenoasa cu „mama natura”, de ce nu militezi si impotriva CRIMELOR CONTRA OAMENILOR ?! In fiecare zi mor oameni nevinovati, in Romania unii se sinucid de foame, din cauza….stim noi cui….si nu zici nimic de asta ?! OM FI RAI SI OM MERITA SA MURIM, DAR DE CAND CAINII SUNT MAI IMPORTANTI CA OAMENII ?!

  • ba, ce mortii ma-tii argument de pielea pulii e asta? mortii tei, vrei un articol, o luare de pozitie, o orice, care sa ridice toate problemele din lume? rasa ma-tii, cand e vorba de caini, vorbim de caini, cand e vorba de negri fomisti, vorbim de negri fomisti, cand e vorba de chinezuti mici care iti fac baschetii, vorbim de aia. du-te-n rasa ma-tii-n gat de lache latrau! poate te si bat, bonus. da’ nu te lega de asta, ultima, ca asta e de distractia mea. recunoaste ca esti prost si mergi de construieste o casa pentru niste muritori de foame. nu dai de mancare cainilor, da’ oameni hranesti?

   • Ma bati cu limba unde nu ma bate soarele, probabil. Bai stresatule, scoala e grea asa-i ?! Se vede ca nu o ai.. Loreno, fata draga, iar ai dat drumul pe blog astora cazuti la Bac si nefututi de 3 ani ?! Credeam ca esti mai serioasa, ce naiba…

    • Îmi pare rău, dar jimerino are perfectă dreptate. Mi se pare vag deplasat să-mi faci tu mie program cu problemele de care ar trebui să-mi pese şi în ce ordine.

    • Nu-ti fac probleme. Dar vad ca numai de caini iti pasa, cel putin asta arati tu singurica ! Nu te vad chinuindu-te alte probleme, deci e clar ca altceva nu te mai intereseaza. Problemele TALE sunt altele, te asigur. Dar cat timp o sa te gandestidoar la caini, normal ca o sa fii furata in coninuare si fraierita de catre „astia”, fiindca….cand pisica nu-i..atenta, soarecii fac ce vor… Asta e problema la romani, se strofoaca cu altceva, si atunci cum sa nu fie saraci si batjocoriti, cand lor nu le pasa ce se intampla cu viata lor ?!

     Suntem o natie de neinteresati si de adormiti, ne meritam soarta

    • aha, deci trecem la pasul II, atacul la persoană.

     stimate comentac, nu ştiu când mi-ai verificat tu registrele contabile, de-ţi permiţi să elucubrezi despre cum sunt eu furată şi fraierită. uite, ăsta e un motiv pentru care prefer câinii: ăia nu vorbesc despre ceea ce nu cunosc.

     şi da, în măsura în care comentariile tale devin ţărăneli, îţi garantez că vor deveni şi ale mele la fel. că nu ne-am tras de şireturi şi când mi te adresezi, te invit să-ţi măsori cuvintele.

    • Fata draga, esti cam paranoica, stiai ? Nu te atac cu nimic, iti spun ceva ce vad ca tu nu intelegi : esti furata zi de zi. Nu pe fata, ci indirect ! Intelegi acum ? Cat timp traiesti in Romania, esti furata zi de zi de catre politicieni, care cu 12.000 de euro pe luna nu se multumesc, din banii nostri ai tuturor ! Asta ti se intampla ! este trist ca nici macar nu realizezi asta !!!

     E foarte bine sa iti pese de animale, nu am zis nu, si mie imi pasa, dar asa-i romanul, nu intelege care-s prioritatile lui, si daca nu le ia pe rand, uite ce se ntampla, fac altii ce vor din noi, fiindca le permitem ! Sper ca ma intelegi acum si nu consiuderi ca te jignesc, chiar nu fac asa ceva.

    • Bun. Deci, prioritatea mea sunt animalele şi fac ceva pentru asta. Prioritatea ta e faptul că eşti furat. Ce faci pentru asta?

    • Ţi-am şters mesajul în care ai trecut la gherţoială. vitelor, n-aţi înţeles o chestie. v-o desenez din nou, ca la proşti. GHERŢOIALA NU FUNCŢIONEAZĂ CU MINE. AI SCOS GHERŢOIALA? TE BAG ÎN PIZDĂ DE MAMĂ DE NU TE VEZI. PĂSTRAŢI-VĂ GHERŢOIALA PENTRU CEI CARE V-O TOLEREAZĂ, GUNOAIE PROASTE CE SUNTEŢI!

     Sau comunicaţi civilizat, sau vă fut în gură de nu vă vedeţi şi vă banez. A treia variantă nu există.

    • cumetre, cum preferi sa ti se spuna de acum: „prostul puncte de suspensie” sau „prostul c-asa-i romanul”?

 4. Ca sa nu mai vb prostii profane iata si vocea specialistilor
  Scrisoare deschisă adresată Domnului Primar General al Municipiului Bucureşti
  Stimate Domnule Profesor Doctor Sorin Oprescu,

  Fundaţia VIER PFOTEN salută modul în care aţi înţeles să gestionaţi situaţia câinilor fără stăpân din Capitală, atât în folosul oamenilor, cât şi al animalelor. VIER PFOTEN s-a alăturat campaniei de soluţionare a acestei probleme prin programul dedicat sterilizării câinilor comunitari.

  Ca şi Dumneavoastră, VIER PFOTEN consideră că singura soluţie eficientă de reducere până la dispariţie a câinilor de pe străzi este stoparea înmulţirii acestora. Soluţia trebuie însă să fie dublată de măsuri precum identificarea şi sterilizarea animalelor, prevenirea abandonului, încurajarea adopţiilor şi responsabilizarea cetăţenilor.

  Recent, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a supus dezbaterii publice un proiect de modificare a Hotărârii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor din Municipiul Bucureşti, care prevede o serie de măsuri benefice, menite să îmbunătăţească această Hotărâre. Alături de aceste măsuri au apărut însă şi propuneri care zădărnicesc eforturile noastre comune de soluţionare a problemei şi creează nelinişte şi confuzie în rândul cetăţenilor. Printre ele enumerăm doar câteva:

  Un potenţial adoptator ar trebui să plătească o taxă de adopţie de 170 de lei şi să facă dovada condiţiilor de cazare, hrană şi asistenţă medicală veterinară, fără să se specifice vreun criteriu în acest sens. În acelaşi timp, într-un alt articol se menţionează că returnarea câinilor neadoptaţi se face în acelaşi loc de unde au fost capturaţi, de către ASPA. Aceste lucruri, contrar motivaţiei iniţiatorilor, nu sunt de natură să încurajeze adopţia animalelor, având în vedere că în prezent adopţia acestora este gratuită.

  Se doreşte ca abandonul câinilor să fie constatat de către ASPA deşi, conform legii nr. 9/2008 pentru protecţia animalelor, Poliţia şi DSVSA sunt singurele autorizate să constate şi să pedepsească această infracţiune. E bine ştiut că o lege naţională nu poate fi modificată printr-o hotărâre locală.

  Recent, conducerea ASPA a lansat o nouă propunere privind amendarea celor care hrănesc câinii fără stăpân, pe motiv că hrănirea duce la formarea haitelor agresive. ASPA invocă existenţa mai multor studii, inclusiv unul local, fără a face însă publice titlurile studiilor, instituţiile şi metodologia folosită în acest caz. Acest lucru ne face să ne îndoim de veridicitatea argumentelor prezentate.

  Putem sublinia în schimb faptul că argumentele ASPA contrazic flagrant concluziile Ghidului de Management al Populaţiei Canine elaborat în 1991 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de World Society for the Protection of Animals (WSPA). Potrivit acestuia, ‘CONTROLUL populaţiei canine se bazează prioritar pe: STERILIZĂRI, VACCINĂRI, ÎNREGISTRARE şi SUPRAVEGHERE, prin LIMITAREA MIGRAŢIEI câinilor fără stăpân’.

  Ştiut fiind încă din băncile şcolii primare că un animal flămând are un comportament imprevizibil, interzicerea hrănirii câinilor este aşadar o măsură cu efecte contrare celor dorite de ASPA, care va determina creşterea dramatică a numărului persoanelor atacate de câini. În căutarea resurselor de hrană, aceştia vor migra spre teritorii necunoscute lor, unde vor întâlni alte exemplare la fel de derutate, neliniştite, cu agresivitate evident crescută. Acest lucru va duce la crearea unui haos, extrem de periculos pentru siguranţa cetăţenilor. Dumneavoastră, ca medic, înţelegeţi cel mai bine că lipsa, chiar şi numai temporară, a resurselor vitale, determină şi la animale devieri de comportament imprevizibile ce pot atrage riscuri majore pentru bucureşteni.

  De altfel, această prevedere încalcă legislaţia naţională şi internaţională: Legea privind ratificarea Convenţiei Europene pentru Protecţia Animalelor nr. 60/2004; Articolul 13 din Tratatul de la Lisabona (TFEU), potrivit căruia ‘Statele membre UE vor trata cu toată atenţia cerinţele de bunăstare a animalelor, având în vedere că acestea sunt fiinţe simţitoare şi au nevoi specifice’, şi Legea pentru protecţia animalelor nr. 205/2004, modificată prin Legea nr. 9/2008. Potrivit tuturor acestor reglementări, animalelor aflate în grija omului trebuie să li se asigure condiţiile minime de bunăstare.

  Din punct de vedere practic, această propunere deja a dat naştere unor situaţii abuzive şi discriminatorii, fiind în măsură să încurajeze practica delaţiunii şi să creeze noi conflicte între cetăţenii Capitalei.

  Mai mult, din cauza poziţiei exprimate public de VIER PFOTEN, ASPA a emis adresa nr. 2071 din 17 mai 2013 prin care eram înştiinţaţi că ‘ţinând cont de populismul de care dă dovadă Fundaţia VIER PFOTEN România în lansarea mesajelor din comunicatele de presă’, respingând astfel ideea de amendare a cetaţenilor care hrănesc câinii fără stăpân, ASPA ‘îşi rezervă dreptul de a suspenda’ Protocolul aprobat de Dumneavoastră, prin care VIER PFOTEN sterilizează GRATUIT câinii din Bucureşti. De altfel, aceasta fiind o OBLIGAŢIE a ASPA, care e platită din banii cetăţenilor ca să rezolve aceasta problemă. Considerăm că un funcţionar public, plătit din banii contribuabililor, are obligaţia de a-şi dedica eforturile bunului mers al comunităţii şi soluţionării problemelor acesteia şi nu susţinerii unor păreri personale care nu au suport legislativ, ci doar al orgoliului.

  Ştiut fiind faptul că toţi câinii fără stăpân sunt în responsabilitatea Primăriei şi că VIER PFOTEN şi-a oferit gratuit sprijinul în rezolvarea acestei probleme, nu înţelegem de ce un responsabil aflat în subordinea Dumneavoastră, având la dispoziţie experienţa unei organizaţii internaţionale care a sterilizat peste o sută de mii de câini pe trei continente, subminează însuşi programul pe care l-aţi început şi pe care doriţi să-l duceţi la bun sfârşit. Considerăm extrem de periculos faptul că persoane lipsite de o minimă experienţă în managementul gestionării populaţiilor canine contrazic experţi şi studii ale unor instituţii de renume mondial, făcând experimente pe bani publici, riscând siguranţa bucureştenilor şi aruncând astfel Capitala în Evul Mediu.

  Pentru a evita ca Bucureştiul să devină prima Capitală europeană care îşi înfometează ‘ştiinţific’ animalele fără stăpân, atentând în acest fel la siguranţă locuitorilor săi, vă solicităm să anulaţi aceste propuneri absurde şi să înlăturaţi de la conducerea ASPA persoanele care distrug atât încrederea cetăţenilor în Instituţia pe care o reprezentaţi cât şi respectul pe care aceştia vi-l poartă.

  Vă asigurăm în continuare de întregul nostru sprijin şi vă stăm oricând la dispoziţie pentru consultări în privinţa celei mai eficiente abordări pentru soluţionarea problemei câinilor fără stăpân.

  Fundaţia VIER PFOTEN România

  • Te dai cu ruj in bot si cu crema dupa dus? Daca da, de ce te dai mare salvatoare?
   De fiecare data cand te dai trebuie sa moara o balena, o foca, o morsa etc ca sa ai tu impresia ca esti tanara si misto. Ipocrizie la maxim.
   Vino cu un plan concret si pune-l in aplicare. Pana nu faci ceva sunt doar discutii la shaorma care iti dau senzatia ca ai si tu un scop pe lume sa poti dormi linistita noaptea.

   • Ia mai du-te tu fix în pizda mă-tii cu atitudinea asta superioară băşită de bou arogant. Există rujuri pe bază de ceară şi creme cruelty-free. Data viitoare informează-te, în morţii curvei de mă-ta de gunoi fiţos, înainte să scoţi tupeul şi băşinile la mine.

    • Ai tu bani de creme d-astea scumpe Loreno?
     Nu porti tu pantofi de piele? Nu-ti place tie shaorma cu de toate?
     Te-ai trezit sa iei apararea javrelor de oameni care dau de mancare javrelor de caini fara sa fie responsabili de faptele lor.
     Fa proasto, in lumea civilizata, daca ma musca javrele tale care s-au organizat in haita ca le dai tu de mancare la ora fixa, platesti de nu mai bani nici de paine.
     Tu ai vazut cu ce se lauda Vier Pfoten? Au sterilizat 100.000 de javre pe trei continente in nu stiu cati ani. Prea putin, doar in Bucuresti sunt 100.000.
     Eu nu sunt pentru eutanasiere, bai scriitoare de fituici, dar problema e ca daca le dai de mancare, astia se organizeaza in haita si cand treci pe acolo daca te latra cel mai prost te manaca restul.
     Cam cum se intampla cu tine si cu comentacii de pe blogul tau. Adica HAITA.
     Cand ramai fara argumente treci la injuraturi de morti de mama.

     CĂ PROSTUL NU VEDE ARGUMENTELE, DE PROST CE E, ŞI TOT DE PROST CE E, NU PRICEPE CĂ MORŢII DE MAMĂ SUNT RĂSPLATA CUVENITĂ PENTRU ATITUDINEA LUI DE GHIORLAN ÎMPUŢIT.

    • Da’ ce, mă, vită, crezi că toţi câştigăm 500 de lei, cât câştigi tu în ghetoul ăla de distruşi unde „fă, proasto” e formă curentă de adresare?

     În lumea civilizată, jeg prost, soluţiile de tip sterilizare – adăposturi – implicare civică FUNCŢIONEAZĂ REALMENTE, pentru că asociaţiile de protecţie a animalelor sunt conduse de iubitori de animale, nu de Bănceşti cretini şi infecţi. DE-AIA NU-S ANIMALE PE STRĂZI, JIGODIE.

     iar pentru mitocănie, eşti banat. întâi înveţi să te adresezi civilizat şi să comunici decent cu o persoană cu care nu te tragi de şireturi, apoi scoţi capul în lume. sau vei continua să-ţi borăşti inepţiile de ţăran coclit în spam, de unul singur.

    • 100000 de javre au fost ieri astazi au mai descoperit una care esti u => 100001 javre care asteapta sa latre mai subtire. Aseara la Congresul javrelor cu stapan si zgarda cu marcaj, Azorel a propus ca pentru javra care va primi codul de bare 100001 sa se cumpere vaselina ecologica. Toate javrele inainte de castrare vor primi ultima innodare cu tine. Dar cred ca eu gresesc. Ai evoluat de cand te manifesti intelectual si din javra au devenit magar. Esti mai josnic decat maidanezii. Nici Japonia care a dat tribut de sange in lupta asta nu a avut o asemenea purtare. Doamnale treuiesc respectate si gand gresesc daramite acum cand au atitudine anti barbarie Vezi ca in perioada asta se fac inscrieri la gradi, poate prinzi si u un loc in primaverii

 5. Daca ar fi fost castrati cainii de cand s-a dat legea aia, pana acum ar fi fost pe cale de disparitie.(maidanezii nu traiesc 13 ani, ca un caine crescut in casa, pentru ca nu sunt ingrijiti ca unul)
  Am in spatele blocului doua catele cu porcarie din aia la ureche si cu 5-6 pui fiecare.
  Subiectul asta o sa starneasca intotdeauna scandal. Eu una, sunt mai detasata, pentru ca stiu cum sa ma descurc cu ei, sa ma imprietenesc sau sa ii domin, dupa caz. Psihologie canina, nici nu e prea grea. Imi dau seama ca unora le e foarte frica de caini, iar frica dezumanizeaza omul, dar cand se ajung la masuri de genul otravire (cum au facut vecinii mei- mergeai si la fiecare colt de bloc mai gaseai un caine mort prin otravire) deja incepi sa te intrebi care e omul si care e javra si sa iei gogosile alea otravite sa le indesi pe gat „oamenilor” care au putut sa faca asa ceva.
  M-as implica intr-o strangere de fonduri pentru construirea unui nou adapost (cele vechi sunt full) unde sa fie dusi doar cainii agresivi. Asa salvam si oamenii de caini, si cainii de oameni.

  • Ai dreptate ce spui. Nu trebuie sa mai strangi fonduri. Ele exista si treaba este organizata legislativ. Problema este ca oamenii care conduc aceasta ,,afacere,, se cearta pentru ciolan. In furia lor dupa bani uita care le este menirea si se comporta ca niste javre ordinare. Sufera cei care ar trebui sa fie beneficiarii:cetatenii si animalele. Ce se vede sunt mizerii aruncate pe piata ca sa nu putem vedea hotiile care se produc pe seama animalelor. La nebunia asta au nevoie de sustinatori si atunci lanseaza isterii care impart lumea in pro si contra

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s