Un lanţ al prieteniei

După cum am zis şi pe Facebook, următoarea lansare a Donei Juana va fi cu trupa Vunk, pe 29 martie, la Iaşi, în Dublin Pub.

–-

Şi dacă tot ocupăm aceeaşi scenă, am apucat să şi povestim diverse. Şi am aflat că sunt implicaţi într-o acţiune caritabilă mai puţin obişnuită.
În 2011, băieţii au avut un event la Otopeni, pe care l-au numit Vunk la înălţime. Fideli conceptului, nu doar că au ales melodii pe tematica zborului, dar omul cu biletul trecea şi pe la un ghişeu de check-in, ca să poată intra.
I-a ajutat o studentă la medicină, Evelin Corocea, care a jucat rolul de funcţionară la check-in, şi, nu doar că n-a vrut nici un ban, ci şi-a plătit şi autobuzul expres, ăla care deserveşte zona aeroportului şi în care sunt cei mai profesionişti şuţi din câţi mi-au furat vreodată mobilul.
Acum, fata are nevoie de ajutor. Nu pentru ea. Oamenii buni au mereu nevoie de ajutor pentru alţii. Evelin Corocea are o prietenă bună pe care o cheamă Camelia, iar Camelia are leucemie şi viaţa ei e în pericol.
Evelin e acum în primul an de rezidenţiat, iar statul român îşi bate joc de ea cu 950 de lei pe lună. (Mai puţin decât iau anumite asistente TV pe oră, zic gurile rele.) De aceea, a hotărât să o ajute pe Camelia pictând şi vânzând tablouri. Contul de Facebook al acţiunii e aici.
Între timp, Evelin a decis să şi expună, pentru vizibilitate sporită. Cristian Stan, managerul trupei Vunk, a contactat câteva malluri, care i-au dat cu flit. (Asistentei TV din exemplul de mai sus nu i-ar fi dat cu flit, pariez.) Şi, într-o zi cu soare, cum rătăcea el prin Centrul Vechi, a dat de o galerie simpatică, pe care scria „Horaţiu”. A căutat-o pe google, a aflat că Horaţiu era chiar Mălăele, a sunat pe numărul de pe net, i-a răspuns asistenta lui Mălăele. Cornel Ilie, partener de tenis cu Mălăele, a sunat direct la şef. Horaţiu Mălăele s-a arătat înduioşat şi le gâzduieşte expoziţia între 21 şi 31 martie, în galerie. Vernisajul e chiar pe 21 martie, la ora 19.00. Tot ce va vinde acolo (şi, în paralel, pe okazii.ro), se duce direct în contul Cameliei.

Deci, dacă vreţi să salvaţi o fată frumoasă de la moarte, mergeţi cătinel la vernisaj şi poate vă fură ceva pupila. Eu zic că e tare să ai pe perete un tablou la care să te uiţi cu drag şi să-ţi aducă aminte că un om trăieşte datorită ţie şi altora ca tine.

3 gânduri despre „Un lanţ al prieteniei

 1. Din cate stiu asistentele TV nu sunt platite din banii statului (desi nu stiu cum sta treaba pe la TVR). Cat despre tablouri sper ca sfatul meu sa ajute. Nu cred ca tablourile ei intra in sfera artei, ci mai mult in zona handmade-ului. Ca arta as detecta o oarecare urma de kitsch, desi linia de demarcatie e destul de fina. As spune ca are mai mult mestesug decat talent de pictor si i-as recomanda sa intre mai solid pe zona asta.

  Iata cateva hint-uri:
  -galeriile de arta cauta gravuri de mici dimensiuni (10x10cm) cu subiecte reprezentative (Arcul de Triumf, cladirea Universitatii, Hanul lui Manuc etc.)
  -gravurile, desenele sau picturile cu cai au inca priza la public
  -pentru mall-uri, hoteluri, banci sa se orienteze mai curand spre pictura decorativa ambientala, dar acolo e greu de patruns. S-au prins cum e cu arta, cauta profesionisti.
  -handmade, poate ca i s-ar potrivi mai bine. Rame de oglinzi gasite in pod, pictate si lacuite, casete de lemn pentru bijuterii, bratari, plastilina polimerica, figurine din lut. Oricum, sa speram ca se vor vinde cat mai multe. Eu unul m-as orienta mai curand spre un cont umanitar. N-ar fi rau sa oferi unul pe blog.

 2. Pentru cei din „lantul prieteniei” care se simt vizati:
  Being obsessed with people usually means that you are confused or insecure. Most people who get obsessed in a relationship consider their obsession their property or object. People are obviously not property, trophies or objects. Obsessing on people is obviously wrong but most people aren’t even aware of what they are actually thinking.
  Some people get obsessed when they’ve lost something in their past or present so they obsess on something that reminds them of the lost person or thing. It usually stems from not being able to accept loss or not understanding that many things in life can’t be forever.
  Many times people get confused and think of their friends or loved ones as their possessions so they become very possessive. Being possessive leads to being obsessive. The passion to fulfill their obsession can be reduced or lost when people get „closure”. Closure is understanding, acceptance. It also means moving on with your life.

 3. Stire de azi: un tip, proaspat casatorit, e la plaja cu sotia, vede o bruneta „buna” si declara: „regret ca am spus <> asa de repede”. Respectivul, ulterior parasit (ma intreb de ce) si-a petrecut urmatorii doi ani urmarindu-si (si nu numai) fosta. Intrebarea, stupida de altfel, este: daca de doi ani ai cale libera la toate brunetele bune, de ce mai petreci zi si noapte interesandu-te ce face fosta?

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s