Am demascat un Avocat al Proştilor

As I said, mă preocupa intens fenomenul Avocatul Proştilor. Adică omul aşa-zis de bine care, după ce prostul mă scotea din sărite cu tâmpenii demne de un premiu Nobel Pentru Oligofrenie, dacă ar fi existat categoria, intervenea să apere cretinul sinistru, să-l încălzească la sân şi să mă acuze pe mine că-s japiţă.

Stăteam şi mă întrebam: ca ce chestie un om se apucă să mă fută la icre total pe nedrept, să apere un cretin?

Şi mi s-a revelat.

Bercea Cornelius-Victor Cu admiratie pt. talent, spontaneitate, nonsalanta, originalitate, dar si cu rezerve in privinta agresivitatilor verbale, care sper ca se vor estompa in timp, odata cu dezvoltarea personala. Compara-te cu cea care ai fost cu 10-20 de ani in urma si incearca sa anticipezi cum vei scrie peste 10-20 de ani. Vei evolua mai mult decat crezi si in mod imprevizibil acum…
9 hours ago · Like ·

Lorena Lupu Agresivitatile mele verbale sunt mereu ușor de motivat, dacă urmaresti firul dialogului. Faptul ca ignori cauza si ataci doar efectul te face un om incorect si partinitor. Iar eu nu vreau sa ajung sa te antipatizez din cauza asta.
8 hours ago via mobile · Like

Bercea Cornelius-Victor ,,Stilul e omul” si cum omul evolueaza, nici stilul nu se anchilozeaza intr-o prima formula de succes. Iar daca ma vei antipatiza considerandu-ma ,,incorect si partinitor”, eu te voi simpatiza in continuare, chiar si atunci cand nu vei (mai) fi fara de pacat…
5 hours ago · Edited · Like

Lorena Lupu nu considerându-te, ci constatând. 

de aceea o să te rog mult să te abţii pe viitor de la rolul de avocat al proştilor. niciodată n-am agresat specia cunoscută sub numele prostus placidus, adică prostul blajin şi resemnat cu sine, ci doar prostus impertinensis, adică omul care, pe lângă că geme de prostie atroce, mai e şi sinistru de mârlan. şi, da, consider că genul ăsta de om ar trebui ucis cu o rangă. nici un reproş din lume nu mă va abate de la acest crez. sau, dacă vei face reproşuri, te invit să începi întâi cu prostul. că niciodată nu deschid eu circul. dar, oricum am lua-o, aş prefera să nu intervii. pur şi simplu.
4 hours ago · Like

Bercea Cornelius-Victor Ce ai face daca ai avea un copil mult mai …putin inteligent decat majoritatea, pe care l-ai iubi ca orice mama normala si altcineva ti l-ar cataloga drept ,,prostus placidus” si ar considera necesar sa fie ,,ucis cu o ranga”? Un mic exercitiu de empatie…
2 hours ago · Like

Lorena Lupu deci nici măcar atâta n-ai înţeles. care categorie de prost merită ucis cu ranga. dacă tot ţii morală unui om, arată-i atâta respect încât să CITEŞTI PE BUNE ce zice. ia! exerciţiu de recitire.
2 hours ago · Like

Bercea Cornelius-Victor ,,Sa nu ucizi!”…,,Sa ridice piatra cel care…” Platitudini mistice?
2 hours ago · Like

Lorena Lupu am întrebat: CONFORM SPUSELOR MELE DE MAI SUS, CARE CATEGORIE DE PROST MERITĂ UCISĂ CU RANGA??
2 hours ago · Like

Lorena Lupu TE ROG, RĂSPUNDE LA ÎNTREBARE. SĂ FIU SIGURĂ CĂ PE VIITOR CHIAR URMĂREŞTI CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎNAINTE SĂ VII CU PISĂLOGEALA. DECI? CARE CATEGORIE DE PROST AM SPUS CĂ TREBUIE UCISĂ CU RANGA?
2 hours ago · Like

Lorena Lupu ?????
2 hours ago · Like

Bercea Cornelius-Victor Sistemul meu de valori necuprinzand uciderea, nici chiar cu ranga, ,,pisalogeala” fiind evident inutila, ma predau cu sfiala…
about an hour ago · Like

Lorena Lupu Am întrebat: conform spuselor mele, CARE CATEGORIE DE PROST MERITĂ UCISĂ CU RANGA? NU DE ALTA, DAR ASTA CONFIRMĂ EXACT TEORIA MEA: CĂ DE FAPT, AVOCATUL PROŞTILOR MĂ INSULTĂ CU PISĂLOGEALĂ FĂRĂ CA MĂCAR SĂ CITEASCĂ DESPRE CE ERA VORBA. Ceea ce e absolut, dar absolut insultător.
about an hour ago · Like

Lorena Lupu Cu alte cuvinte, mă agresezi cu mustrări FĂRĂ să fi urmărit ideile principale ale mesajelor mele. ceea ce e o lipsă maximă de respect. Şi sper să fie ultima oară când îţi atrag atenţia să nu mai faci asta în viaţa ta.
about an hour ago · Like
 

CONCLUZIA: ADICĂ, ÎMPULA MEA, FOLOSEŞTI TERMENI PRETENŢIOŞI CA „DEZVOLTARE PERSONALĂ”, DAR HABAR N-AI CE CITEŞTI ŞI PE MARGINEA A CE MĂ CICĂLEŞTI. IATĂ O IDEE DE DEZVOLTARE PERSONALĂ: ÎNVAŢĂ SĂ TE DEZVOLŢI PERSONAL ÎN AŞA FEL, ÎNCÂT SĂ URMĂREŞTI ŞI SĂ ASCULŢI CE ZICE OMUL, ÎNAINTE SĂ-L FUŢI LA ICRE.

35 de gânduri despre „Am demascat un Avocat al Proştilor

 1. in plm e praf rau saracutul
  sunt destui asa
  nu-i nevoie sa-i cauti
  vin singuri pe parcursul emisiuni
  idioti ca asta ar trebui ingradi-ti intr-o Gradina Eden gen in care sa se auto-sinucida in masa cu propria prostie
  de regula nu sunt comunist insa astia au nevoie grav

  • îşi bătea pula pe dracu’. De cum îmi băteam EU pula de câte un prost, apărea să-l apere, de parcă ar fi fost mă-sa. Cu gura larg deschisă, să prindă şi el câţiva stropi. Trebuia educat cumva să înceteze.

 2. păi nu ştiu dacă l-ai demascat. mai degrabă l-ai adus în situaţia – discursiv vorbind – de a nu mai şti ce e cu el şi ce scrie. dar nu cred că el e în sine un „avocat al proştilor”. adică, dat fiind că aceste condiţii nu se vor mai întruni vreodată (dialogul de mai sus, unic şi irepetabil), el va avea performanţe (discursive, repet) diferite.
  în fine. mie mi se pare că e genul ăla de om de bun simţ, tolerant and stuff. şi tot ce s-a întîmplat a fost să se izbească de intoleranţa ta.

 3. ,,Problema” nu este a mea. Aflandu-ma la interfata dintre generatii, ce a a parintilor mei si cea a urmasilor mei, constatand incompatibilitatea modurilor totalmente diferite de gandire si exprimare, pornind de la premiza autoritatii argumentelor logice si de bun simt si nu a agresivitatilor verbale, am sperat, naiv, in dezvoltarea unui dialog civilizat, in contextul unor eventuale polemici cordiale. Mea maxima culpa!

  • Ba este EXACT problema ta. Faptul că acuzi omul că e nedezvoltat personal, iar tu de fapt nu citeşti şi nu urmăreşti ce zice e EXACT problema ta.

   orice argument logic şi de bun simţ e pierdere de vreme cu un interlocutor ca tine, care nu-l urmăreşte. Şi prima MARE condiţie a unui dialog civilizat e ascultarea. PE CARE TU N-O FACI.

   DECI NU TE CALIFICI SĂ PREDICI DESPRE DIALOG CIVILIZAT.

   • Dezvoltarea personala continua pe parcursul intregii vieti, asa ca stadiul actual (laudabil in cazul tau) al acestei dezvoltari daca s-ar opri aici, ar insemna ca te-ai plafonat si eu nu cred ca ai ajuns la apogeu! Unde suntem acum vom putea evalua doar la final… In privinta opiniilor tale, le respect (fiindca te respect) chiar si atunci cand nu le impartasesc…

    • Dă-mi voie să operez o modificare: „În privinţa opiniilor tale, habar n-am care sunt, că oricum nu-ţi citesc răspunsurile cu atenţie.”

     De ce nu răspunzi niciodată la ceea ce spune interlocutorul, ci bagi mereu la înaintare câte un citat din cărţi de how-to?

    • Ai dreptate, cand am marsat la acest dialog am facout-o incitat nu de argumentele tale, amuzante uneori, ci de lexicul avangardist(?) totalmente diferit de bunele maniere de exprimare in care am fost formati/educati noi cei mai…trecuti prin viata. Nefiind total
     strain de managementul comunicarii si negocierea conflictelor, am incercat sa comunic intr-o maniera transgenerationala(?) si impaciuitorist-pasiva. Daca nu am reusit, mea culpa, dar asta nu-mi afecteaza bucuria incercarii. Satisfactia nu consta intotdeauna in atingerea obiectivului. Cunoscandu-te oarecum, am acces la mentalitatile si modul de a gandi al generatiei tale, al carei stralucit lider de opinie consider ca esti…

    • bingo, în sfârşit un răspuns.

     aş zice mai degrabă că ai făcut-o ignorând complet argumentele mele. cum să pretinzi că stăpâneşti managementul comunicării, când tu ratezi exact partea de comunicare care ţine de recepţia de informaţie?

     nu în ultimul rând: orice generaţie se compune din oameni. când discuţi cu mine, nu discuţi cu un grup indefinit de indivizi, ci cu o singură persoană.

 4. ,,Avocatul prostilor,, o meserie practicata dar scoasa din nomenclatorul de meserii.Cand munca online o sa fie recunoscuta probabil multe meserii vechi vor fi activate de nomenclatorul de meserii. Unele sunt practicate si aici surprinzator si benevol:Abţibild –hoţ începător; hoţ de mărunţişuri;
  Aghiotant, aprod, audient, secretar – complice;
  Alonjar – hoţ de buzunare;
  Alpinist – hoţ de apartamente care intră pe geam;
  Angrosist – hoţ din magazine
  Concertist – hoţ care acţionează singur;
  Corecţionar – hoţ de îmbrăcăminte
  Digitator – hoţ de buzunare.
  Diurnist – hoţ care acţionează ziua.
  Excursionist – hoţ care-şi schimbă raza de acţiune
  Regizor – şef de bandă
  Actor-hot din banda
  Solist – infractor care acţionează singur.
  Velin – infractor care nu lasă urme.
  „Bordelez „patron de bordel” , şi „locuitor din Bordeaux”
  Bocitoare
  Aplaudac
  Bisnitar
  Pupincurist
  escortă, jadarm, remorcă,
  bambină, cameristă, damicelă,
  mandarină, piesă , pralină,
  tipesă, violină, zaharină;.
  amazoană,calorifer,
  fagotistă, libelulă, migratoare, pacientă, paraşută, penalistă, taxatoare.
  Soptitor.
  ecologist „boschetar”, filatelist
  „slăbănog”, caramel „ţigan”, hepatic „asiatic”. S.A.M.D
  Spicuiri din inteligenta apreciata de blogger

  • Nu. Să nu asculţi interlocutorul NU e respect.

   faptul că mă pisălogeai FĂRĂ să citeşti argumente e exact opusul. e lipsă maximă de respect. exact asta îţi reproşez.

   CUMVA, AM SENZAŢIA CĂ NICI ASTA NU PRICEPI.

   • Cand Dumnezeu a inventat femeia, au inceput razboaiele…Nici Adam, nici Casanova, nici Freud nu au inteles-o si nici un barbat (inclusiv sussemnatul) nu o va pricepe, probabil pt. ca barbatul nu are ciclu…Cum sa nu ne roada invidia?

    • ,,Audiatur et altera pars”, corect, dar dupa ce ai citit, gandit, rumegat idei (prea)
     multi ani, uneori risti nu mai discerni intre citate si …emanatiile propriei gandiri. Pentru a comunica imi adaptez lexicul nivelului interlocutorului, presupunand ca acesta cunoaste eventualele citate care asigura brevilocventa si le va intelege corect sensul…

    • „îmi adaptez lexicul nivelului interlocutorului”.

     iar când fac eu asta, vii să mă pisălogeşti că nu-s dezvoltată personal. UNDE E CORECTITUDINEA??

    • măcar de ar fi. dar nu e. e un nene în vârstă care toată viaţa a dat directive şi nu şi-a pogorât urechea la răspunsurile oamenilor niciodată.

   • aşa-zisul bulion, prost dovedit, vine să-şi ceară porţia de muie.

    pe nenea ăsta l-am tolerat cu bunăvoinţă, pentru că el, în limitele lui de comunicare, are intenţii bune. prostului mârlan şi cu caracter de căcat – tu – nu i se cuvine decât sloboz pe ochi. and we are delighted to serve.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s