Vedeţi cât sunteţi de proaste!

Dacă aş fi scris un instrumentar de prevenire a furtului, nimeni n-ar fi presupus că încerc să incriminez victima, ci pur şi simplu ar fi luat-o ca atare. Dacă aş fi scris un instrumentar de prevenire a fraudei, idem. Dar eu am scris un instrumentar de prevenire a violului, şi toate vacile sinistru de proaste (inclusiv una de pe eva.ro) au început să mugească lugubru.

Deşi, în textul ăla am menţionat destul de clar că nu mă refer la TOATE cazurile, că nu includ atacurile demenţilor, copiii violaţi de taţi, etc. ci le tratez strict pe acelea pe care le poţi preveni, comportându-te ca un om responsabil. De aceea l-am intitulat „Ghid pentru naive”, nu „Ghid pentru toată lumea”. Pentru că există foarte multe violuri de tipul: „Eu mă milogeam de el toată ziua, dar porcul m-a violat.”

Ca de exemplu, cazul ăleia din New York. A tăbărât cu arme şi bagaje pe capul unui mare actor, strict pe baza unui interviu în care ăla zicea că e deschis să ajute tinere talente, ăla a flituit-o şi ea a ajuns în Ferentari, gangbanguită de cretini. I mean, ce te aşteptai, obiectiv şi lucid, să facă un necunoscut, dacă tu apari de nicăieri şi începi să pretinzi lucruri?

….

M-au mirat întotdeauna discuţiile de genul: „ce om aşa-şi-pe-dincolo e X!” „de unde ştii?” „i-am citit interviurile”. C’moooon. CHIAR EXISTĂ OAMENI ATÂT DE NAIVI SĂ CREADĂ CĂ POT CUNOAŞTE UN OM DIN NOIANUL DE BULLSHIT PROMOŢIONAL ŞI „I TELL WHAT YOU WANT TO HEAR” DINTR-UN INTERVIU???

….

Poate că problema proastelor care au reacţionat violent la textul meu este că sunt prea proaste să-şi asume responsabilitatea propriului destin, a propriei siguranţe şi fericiri. ALTUL TREBUIE SĂ SE ABŢINĂ DIN A LE VIOLA, ALTUL TREBUIE SĂ LE FACĂ FERICITE, ALTUL TREBUIE SĂ LE TRATEZE CA PE DEŞTEPTE, CHIAR DACĂ ELE IRADIAZĂ PROSTIE DIN TOŢI PORII. ALTUL E DE VINĂ PENTRU CĂ ELE AU BĂUT CA VACILE, S-AU DUS ACASĂ LA ĂLA ŞI DIMINEAŢA S-AU TREZIT FUTUTE. ALTUL E MEREU RESPONSABIL.

Da, în primul rând e interesul tău să nu fii violată şi traumatizată. Deci, pe lângă lobbyingul de modificare a legilor şi compătimirea faţă de victime, trebuie să fii pe FAZĂ. Inteligenţa e o chestie de ADAPTARE LA PREZENT, nu de doctrină despre cum ar trebui să fie o lume ideală.

12 gânduri despre „Vedeţi cât sunteţi de proaste!

 1. Am citit articolul precedent. Înțeleg punctul dumitale de vedere. E ca atunci când ii zici copilului: „Ok, tu ai dreptul sa traversezi pe zebra si șoferii tre’sa-ti dea prioritate. Dar uita-te in stânga si-n dreapta si asigurate totuși!”

  Ma gândesc însă ca pot exista persoane care sa considere ca o astfel de atitudine justifica comportamentul abuziv al bărbaților. Pe ,principiu: „A crăcănat-o, da’ n-ai vazut ce fusta avea? Parca cerea…”

  De aia imi place mult o expresie din final: „în primul rând e interesul tău să nu fii violată şi traumatizată”. Adica, ok, după viol, daca se intampla, il băgăm pe nenorocit la inchisoare… dar interesul nu e sa bagam violatori la inchisoare ci sa nu fim abuzate.

  • Nici măcar copilul nu e atât de prost încât să audă “Ok, tu ai dreptul sa traversezi pe zebra si șoferii tre’sa-ti dea prioritate. Dar uita-te in stânga si-n dreapta si asigură-te totuși!” şi să tragă concluzia: „Aha, deci tu ziceai că şoferul are dreptul să mă calce!”

    • Nu discutam dacă au fost sau nu copii, ziceam că e dovadă de prostie crâncenă, sinistră şi absolută să auzi “Ok, tu ai dreptul sa traversezi pe zebra si șoferii tre’sa-ti dea prioritate. Dar uita-te in stânga si-n dreapta si asigură-te totuși!” şi să deduci “Aha, deci tu ziceai că şoferul are dreptul să mă calce!”, indiferent dacă eşti femeie, copil sau extraterestru.

 2. Pe langa toate lucrurile foarte adevarate pe care le-ai spus mai vreau sa adaug ca majoritatea violurilor sunt comise de apropiati ai victimelor. Doar in cazuri foarte rare exista scenariul in care o femeie este acostata pe strada de un necunoscut si abuzata sexual. Asadar un procent semnificativ de cazuri sunt de genul „eu ma milogeam, porcul m-a violat”.

 3. Nu sunt de acord cu tine. Parerea mea e ca Dumnezeu a facut barbatul mai puternic decat femeia fiindca femeia trebuie sa i se supuna.

  Ca si la orice alte animale, raporturi intre tari, etc, celui mai puternic i se cuvine totul. Se face prea mare caz pe violuri, la urma urmei e vorba doar de o crapatura intre picioarele femeilor, n-ar trebui sa se faca atata caz cand barbatul o foloseste din cand in cand mai cu forta. Femeia trebuie sa fie supusa, in plus nici nu tine mult si daca nu se zbate nu cred ca o doare foarte tare.

  Un preot mi-a spus ca fiecare femeie are datoria divina de a face cat mai multi copii, si a refuza o situatia in care poate avea copii, chiara daca fara voia ei totala, mi se pare putin ca e o nesocotire a poruncilor Dumnezeiesti si ar trebui pedepsita.

  Mai mult, trecand peste asta, statistic s-a demonstrat ca, statistic, cea mai mare fantezie secreta a femelelor, e sa fie posedate de un barbat fara voia lor…deci pe undeva cred ca desi fac mare caz atunci cand se intampla, femeile se bucura si savureaza momentul si poate de asta multe se si imbraca in fuste scurte si decolteu larg cand umbla prin cartierele rau famate.

  In concluzie parerea mea e ca un barbat care vede o femeie ce-i place are dreptul sa o aiba oricum si oriunde atat timp cat e mai puternic decat ea.

  • ,,lipsa de cultura naste monstri,, Violul este ceva oribil. Mintea ta este in ceatza densa nici mustele nu au curajul sa bazzzaie pe langa tzeasta ta plina de kko. Cum potzi sa asemeni o fantezie cu realitatea? Poate daca te violeaza cainii lui Neax iti revii la o gandire normala. Ar trebui pedepsit si gandul nu doar tentativa si atunci cretini needucati ca tine vor intelege ce oribil este ca o fiinta sa se supuna fara vointa ei unor pofhte de dement. Scz Lorena ca violez aceasta dezbatere plina de puroi a lui Vasil carnat

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s