Not all rapes are created equal

Lorena Lupu via Ramona Cârcotă
3 hours ago ·
Nasol că au violat-o, dar nici ea nu dădea pe dinafară de inteligenţă. Vede un interviu al unuia care „ajută tineri” şi hopa, cu paporniţele de la ţară pe capul lui. Femeile vor fi cu 200% mai puţin victime când vor înceta să pună botul la orice vrăjeală ademenitoare.

http://ro.stiri.yahoo.com/o-artist%C4%83-din-york-vorbe%C8%99te-%C3%AEn-premier%C4%83-despre-192045960.html
1Like · · Unfollow post · Share · Promote
Virgiliu Maltese, Miruna Ștefana Belea, Razvan Sadean and 3 others like this.

Ioan Enache corect… naivitatea unor oameni e dezarmanta… te-ai prins cine era cel care a murit de ciroza?
3 hours ago · Like

Lorena Lupu Colea Răutu, dooooh. Amu’ pe bune, citeşti că unu’ ajută tineri şi chiar îl crezi, fără urmă de îndoială? Chiar crezi că e Casa de Caritate, valabilă pentru oricine din univers? Serios, cât de prost să fii?
3 hours ago · Like · 1

Lorena Lupu în fond, şi eu ajut tineri, which means: am ANUMIŢI TINERI, care mi-au plăcut mie şi pentru care am făcut lucruri. Dar cum ar fi să zic asta undeva, şi mâine să mă pomenesc cu Gigel de la Cuca Măcăii, venit cu paporniţa, că a citit el undeva că-s milostivă şi că ar fi cazul să fac scriitor din el?
3 hours ago · Like

Ioan Enache de unde stii ce talent ascuns are in papornita?
3 hours ago · Like · 1

Nico Leta nu ma asteptam de la tine sa ai o atitudine atat de rautacioasa si obtuza. nu-ti mai zic de ce, ca stii prea bine. as vrea doar sa spun ca femeile vor fi cu 200% mai putin victime, daca vor reusi macar sa se coalizeze. caci nimic nu e mai rau pe lumea asta decat o femeie misogina.
3 hours ago · Like · 1

Lorena Lupu @Ioan Enache: Nu mă simt responsabilă decât pentru talentele pe care îmi asum eu responsabilitatea să le susţin, nu pentru cele care au impresia că, hodoronc tronc, au dreptul să-mi pretindă chestii.

Nico Leta: Mi-ar fi f. simplu să-ţi răspund şi eu cu insulte. Tu să mă faci răutăcioasă şi obtuză, eu pe tine vacă şi retardată, dar n-o voi face. Prefer să te întreb simplu: ŢI SE PARE NORMAL CA UNA DE LA ŢARĂ SĂ SE OPLOŞEASCĂ BRUSC PE CAPUL UNUI OM PE CARE NU-L CUNOAŞTE ŞI SĂ-I PRETINDĂ LUCRURI? Ignorând sexul personajelor.
3 hours ago · Like · 1

Nico Leta nu, evident ca nu mi se pare normal. te-am ‘insultat’ spunandu-ti ca ai o atitudine rautacioasa si obtuza (fata de aceasta situatie, nu in general) deoarece comentariul tau legat de toata povestea aia a fost, cu alte cuvinte, „e proasta, a meritat-o”. oare cum ar fi daca ti s-ar intampla si tie sa fii violata (sau te consideri atat de desteapta incat sa nu te expui niciodata la acest pericol?), iar un blogger/jurnalist/ sa dea link povestii tale in care povestesti patania, iar commentul lui la link sa fie „da, naspa ca a fost violata, dar cat sa fii de proasta sa scrii pe blogul tau ,fut orice misca, daca nu misca ii dau un ghiont”?
2 hours ago · Edited · Like

Ioan Enache in 2005, proaspat ales, Base a anuntat cu turle si trambite, ca face o intalnire cu studentii. la care a venit si presa. El bineintels ca a facut pe suparatul : ce cauta presa aici, eu am venit sa ma intalnesc cu studentii! (dar daduse comunicat de presa in toate redactiile) In cadrul intalnirii Base a spus: administratia prezidentiala angajaza tineri! trimiteti cv-urile! avem nevoie de voi! Probabil nu se astepta pt ca, in redactie am am facut rost de niste colegi care abia terminasera facultatea carora le-am zis sa trimita cv-ul. toti au primit acelas raspuns: deocamdata nu avem posturi disponibile… Da bine la TV sa te lauzi. Si sunt oameni care cred… Unu ala nu era un oarecare. era un actor, avea o recunostere publica… daca as psune eu asa ceva aici pe FB – un anonim fiind, nu as fi crezut. dar daca o spune cineva multimediatizat… e credibil…
2 hours ago · Like

Lorena Lupu m-ai insultat fără ghilimele, stimabilo. situaţia, ai recunoscut şi tu, a pornit de la stupizenia ăleia care s-a dus pe capul lui Colea Răutu, fără să întrebe în prealabil dacă e ok, fără să planifice lucruri. pur şi simplu, cerându-i cu tupeu s-o mediteze free, dacă tot „ajută tineri”. which is the very wrong approach. faptul că ai recunoscut asta mi-e suficient, e exact ideea textului meu. în rest, interpretările tale exagerate şi melodramatice nu mă interesează. END OF STORY.
2 hours ago · Like · 1

Molocea Andreea no, e clar că femeia respectivă a rămas cu amintiri dureroase. de aia pune în cârca actorului toată experiența ei, că dacă el ar fi primit-o poate n-ar fi ajuns în acel apartament și n-ar fi fost violată, etc. e clar că ea caută persoane pe care să le învinovățească în toată situația și treaba asta nu e ok, adevărat. dar nici faci o afirmație ambiguă prin care să exprimi că e proastă și de aia și-o merită (cam asta reiese din: „Nasol că au violat-o, dar nici ea nu dădea pe dinafară de inteligenţă.”. cunoscându-te, chiar nu cred că asta ai vrut să spui) violul nu e o chestiune de IQ. și nu e vina femeilor. poate să vină fătuca cu tot strat de praz după ea în paporniță, tu, Gigel, oricine ai fi nu ai dreptul să-i ceri favoruri sexuale (și pe la teatru se întâmplă asta, așa cum se întâmplă și în alte domenii: medicină, poliție, învățământ…). poți fi mai slabă de caracter, mai prostuță, mai naivă, mai irațională, mai nesimțită, mai excentrică, mai-cum-vrei-tu, nimic nu poate justifica o intruziune asupra propriului corp cum e violul.
2 hours ago · Like · 3

Lorena Lupu: Ioan Enache: Una e să trimiţi un CV, alta e să te duci cu două geamantane la Cotroceni, să-ţi iei în primire biroul, dacă tot a zis Băse că angajează tineri şi tu eşti tânăr.
2 hours ago · Like · 2

Molocea Andreea da, clar a fost naivă. e limpede asta. she made mistakes, dar nu o merita. :I
2 hours ago · Like

Lorena Lupu Andreea: Ea i-a cerut lui Răutu o favoare, cerere nejustificată de vreo amiciţie precedentă sau de orice altceva. El i-a comunicat ce doreşte în schimb. Aşa cum eu, dacă mă sună X să-mi ceară articole, îi spun cât îl costă. Da, Răutu putea cere bani şi atunci ar fi fost ok. Dar el i-a spus de ce are el nevoie.
2 hours ago · Like

Lorena Lupu n-am zis că o merita. am zis doar că o situaţie în care intri prosteşte poate avea CONSECINŢE. Şi trebuie să fim oameni maturi, să ne asumăm asta.
2 hours ago · Like · 2

Ioan Enache pai era o idee cu trims la cotroceni, dar deh, aparuse emailul. pe vremea aia nu era asa simplu… dar nu era proasta, doar naiva… si asta nu il scuza pe Rautu… si nici pe aia care au violat-o pt ca nu avea viza de flotant…
2 hours ago · Like

Lorena Lupu În ce sens nu îl scuză? Ea a cerut lucrul de care avea ea nevoie de la el, el a cerut lucrul de care avea el nevoie de la ea. Mai corect ar fi fost să-i ceară bani pe meditaţii. Dar el avea alte nevoi în acel moment. Ea putea răspunde foarte elegant: „Nu ofer favoruri sexuale, dar plătesc meditaţia cu X lei. Atât îmi permit.”
2 hours ago · Like · 1

Lorena Lupu Ăia care au violat-o, da, sunt spânzurabili de coaie.
2 hours ago · Like · 2

Ioan Enache sa zicem ca vine o o tipa la mine pe strada. tinerica, frumusica si imi cere 4 lei sa isi ia o cartela de metrou pt ca si-a uita banii acasa. sau ma intraba unde este strada X. iar eu ii zic: iti dau 4 lei sau iti spun unde daca imi faci o muie. ea imi cere ceva ce are nevoie de la mine eu ii cer ce am nevoie de la ea… sunt scuzabil. nu ?
2 hours ago · Unlike · 1

Lorena Lupu Wait a minute. Asta ii cerea lui Rautu, practic, sa-i ofere un viitor. E o mica diferența de miza.
2 hours ago via mobile · Like

Ioan Enache asa e, miza difera dar in fond contextul e acelas. Sa zicem ca sunt redactor sef la un ziar si vine o tipa ca vrea sa se angajeze… iar eu ii zic: te angajez daca dup ce vine de la masa, in fiecare zi imi sugi pula… pana ma plictisesc de tine… Si …See More
2 hours ago · Like

Lorena Lupu Si tipa are optiunea sa zica: Nu, multumesc. Sa se ducă in alta parte. Pana îl găsește pe șeful care nu încearcă din astea. It’s simple.
2 hours ago via mobile · Like · 1

diana d the point of the matter is that the point is missed (please excuse my English) – “Now, should we treat women as independent agents, responsible for themselves? Of course. But being responsible has nothing to do with being raped. Women don’t get raped bbecause they were drinking or took drugs. Women do not get raped because they weren’t careful enough. Women get raped because someone raped them.” Jessica Valentini in The Purity Myth
about an hour ago · Like

Lorena Lupu But if you pass the street without checking, will you be hit by a car? Life is no paradise. It’s also your responsibility to avoid dangers.
about an hour ago via mobile · Like · 1

Ioan Enache pai nici ea nu a stat sa i-o traga colea rautu… a optat altceva.
about an hour ago · Like

Ira Crypt eu cred ca o proasta s-a intalnit cu niste animale, multe sanse sa se lase cu viol..e adevarat ca aceste brute nu ar trebui sa misune liber si masurile luate ar trebui sa fie altele..dar poate ar trebui sa se faca ceva si pentru educarea acestor tinere, daca tot stim ca sunt multe si fara vina..nu doar sustinerea lor dupa ce si-o iau.
about an hour ago · Like

Lorena Lupu faza e așa. putem pretinde că dreptul la proprietate e garantat de stat și inviolabil și, pe baza acestui fapt, să lăsăm ușa deschisă la casă. Dar, pe bază de common sense, avem interfoane și lacăte. Cred că același lucru e valabil și în cazul violului.
about an hour ago · Like · 2

diana d and how one can avoid this? http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/9796076/Delhi-gang-rape-victim-to-haunt-attackers-with-dying-declaration.html or having a father, brother, friend, colleague, people you trust; blaming the victim – you can’t expect something else from a society with so strong customs and taboos regarding sex, sexuality and violence. not avoinding those dangers = „asking for it” ?

Ira Crypt that case is far different from this one, Diana.
about an hour ago · Like

Lorena Lupu hardly. dar sunt situaţii diferite. nu ta-su a violat-o pe aia şi nu ăsta era subiectul postării.
about an hour ago · Like

diana d my bad. i thought that rape is the subject and not acknowledging a comment with a comment.
51 minutes ago · Like · 1

Lorena Lupu după cum spuneam. există furt dintr-o poşetă pe care o laşi, iresponsabil, larg deschisă în metrou, uitată pe o bancă, în timp ce tu discuţi cu amica ta, şi furt dintr-o poşetă închisă, pe care o ţii la piept, când îţi pun retardaţii cuţitul la gât. ambele-s jafuri. dar, parcă, în primul caz, omul corect şi cu coloană vertebrală îşi asumă cinstit o parte din vină.
45 minutes ago · Like · 1

–––––––

CONCLUZIA: DRAGI COPII, VIAŢA NU E TEORIE ŞI NU E PARADIS. DACĂ FACEŢI TÂMPENII, CORECT E SĂ ANTICIPAŢI ŞI EVENTUALE CONSECINŢE NASOALE, IAR DACĂ APAR, MĂCAR NU VĂ DAŢI TOT VOI CU CURUL DE PODEA.
TEORIE: DREPTUL LA PROPRIETATE E INVIOLABIL, GARANTAT DE STAT.
PRACTICĂ: VIAŢA E PLINĂ DE OAMENI CARE DETESTĂ SĂ MUNCEASCĂ ŞI PREFERĂ SĂ FURE. DE ACEEA EXISTĂ LACĂTE ŞI INTERFOANE.

TEORIE: E FRUMOS SĂ TE ŢII MEREU DE CUVÂNTUL DAT.
PRACTICĂ: OAMENII TIND SĂ UITE CE PROMIT, DE ACEEA S-AU INVENTAT CONTRACTELE ŞI NOTARII.

IDEM, TEORIE: NU CONTEAZĂ CUM SE ÎMBRACĂ ŞI CUM SE POARTĂ FEMEIA, NU E CAZUL SĂ O AGRESEZI SEXUAL.
PRACTICĂ: O GRĂMADĂ DE PENISURI SUNT VAJNIC NEFUTUTE ŞI GATA SĂ-ŞI FOLOSEASCĂ FORŢA FIZICĂ SĂ REMEDIEZE ASTA.

CONCLUZIA: Omul inteligent are grijă de sine. Prostul se vaietă că e victima vieţii.

13 gânduri despre „Not all rapes are created equal

 1. când am venit la englezi și am văzut cum hoarde de femei aproape dezbrăcate ies în gerul bobotezei la patru dimineața să protesteze cu vitejie împotriva violurilor în campanii de genul ”reclaim the night” , eu mă uitam ca proasta și, neprinzându-mă de logica mișcării, mă gâdeam că băi, ce noroc am că m-am născut într-un popor cât de cât mai răsărit, că la noi nu se face așa.
  mi-e cam necaz acum să văd că și pe la noi au intrat creiere la apa de atâta freedom.

 2. Sigur e vorba de Colea Răutu? Nu de alta, dar tipa zice că „el” s-a născut intr-o localitate vecină (ea fiind din Ardeal). Colea Răutu s-a nascut în Limbenii Noi, Rep. Moldova. Un alt detaliu este cel in care spune că actorul s-a apucat să facă teatru în engleză. Colea Răutu? Doar dacă engleza seamănă cu rusa. Plus că în anii ’80 tot avea vreo 70+ de ani. Atât doar, a jucat în „Pintea”, „Nemuritorii”. Eu mă gândesc la Adrian Pintea. A murit tot de ciroză, a jucat şi el în „Iancu Jianu”, avea un look rebel, a încercat ceva teatru în engleză cu „Jesus Christ Superstar”, s-a născut în Beiuş, la poalele Apusenilor.
  Ca părere despre asta, subscriu că a fost naivă, dar asta poate fi folosită ca scuză pentru violatori. Pur şi simplu extravaganţa ei inocentă a fost prost tradusă de o ceată de puli erecte drept „caută pulă, o va avea”. Oh, şi-s atât de mulţi şi-n ziua de azi!

  • indiferent cine a fost, discut acum fapte, nu nume.

   iar a pleca de acasă fără bani, într-un oraș în care nu cunoști pe nimeni, doar pe baza unui interviu dat de unul într-un ziar, e o sinistră tâmpenie. vorba altui comentac: doar nu trăise femeia în peșteră până atunci, iar ideea de viol era o noutate pentru ea.

 3. Atââââââââââââââââââââââââââââââââââââââât trebuia să scrii: „CONCLUZIA: Omul inteligent are grijă de sine. Prostul se vaietă că e victima vieţii”! 😀 Da’ e bine şi cum mai zici, poate mai vin începători… 😀

 4. Cum am mai spus naivitatea se plateste. Cum sa te increzi in cineva pe care nu il cunosti doar pentru ca zambeste frumos si e amabil? Nu mi se pare corect ca arunca vina pe acel actor,presupun ca o face datorita suferintei,insa trebuie sa iti spun ca sunt si actori care hartuiesc studente sau pe cele care le mediteaza…am auzit atatea cazuri. In cazul de fata,actorul nu are nicio vina,el a incercat sa o futa,nu i-a mers. Orice barbat incearca. Totul tine tine de noi daca acceptam sau nu. Sunt unele care accepta si astfel de compromisuri sa ajunga acolo unde si-au propus si altele care incearca si alte cale de a reusi. Nu putem da vina pe cineva pentru cele intamplate,trebuie sa fim constienti ca pe undeva vina ne apartine. Imi pare rau pentru ce i s-a intamplat acestei femei,nu merita ce i s-a intamplat iar acei violatori ar merita sa le fie taiate coaiele!

   • Gandeste-te ca cei veniti din provincie sunt mai naivi,traiesc in lumea lor roz unde toti oamenii sunt ingeri,mai ales daca ai avut parte de o educatie destul de redusa. Nu e vina ei ca a fost asa naiva,a fost vina parintilor ei ca nu au invatat-o ce este viata,nu au invatat-o sa GANDEASCA LOGIC anumite lucruri. Si eu sunt din provincie dar norocul mi-a fost cu mama care lucrand cu criminali si hoti imi arata inca de mica cazurile pe care le avea servici si m-a invatat cum sa ma feresc de tot felul de capcane..Consider ca vina apartine in mare masura parintilor ei…

 5. Tipa e naiva cap-coada. In afara de faptul ca nu percepe diferenta dintre televiziune si realitate, ceea ce e scuzabil pentru average person, dar nu pentru cineva care vrea sa se faca actor, nimeni nu a punctat faptul ca ea descaleca in casa primului Lache care ii iese in cale. Daca ar fi povestit cronologic evenimentele, as fi putut face un pariu destul de sigur ca urmeaza un viol, atat de previzibil a fost comportamentul ei.
  Alta observatie interesanta ar fi faptul ca avea o fixatie pe a fi o rebela, fara a-i iesi prea bine – a te imbraca in haine de albinuta nu mi se pare chiar o dovada de excentricitate si hei! daca vrei sa fii diferit, trebuie sa fii pregatit si pentru a lua in plin castanele aferente!
  Revenind, a trecut printr-un viol, dar mai grav este ca tipa nu realizeaza unde a gresit in tot lantul asta de evenimente. Din pacate am vazut multe fete violate si pot spune cu tarie ca nu fusta scurta a fost factorul comun, ci naivitatea si self-esteem scazut – asta pentru ca majoritatea violurilor nu sunt comise de necunoscuti pe alei intunecate, cum se crede de obicei.

 6. Tulai doamne (zice moldoveanul din mine… 😉 ), da’ subiectu-l reprezintă cumva polițistele ”violate” dă șăfi? În mod repetat??? Giast uoandăr! 😦

 7. am citit si eu interviul.nu inteleg de ce da vina pe actorul ala celebru. chiar daca ar fi acceptat sa o mediteze, ea tot in apartamentul violatorului ajungea. a fost imprudenta, nu ptr ca cerut unui actor celebru sa o mediteze, ci pentru ca a venit de una singura in bucuresti, si a cautat gazda asa, pe strazi, si la anunturi imobiliare, fara sa-si ia nici o masura de precautie. s-a dus in gazda la primul barbat iesit in cale. si a avut ghinion, a fost violata. ce treaba are actorul ala in ecuatia asta? ca eu unul nu inteleg.
  nu o consider vinovata ptr viol, dar bine era daca se ducea la militie acolo, in bucuresti. nu cred ca aia nu ar fi facut nimic, la cum arata, batuta , sigur se facea un dosar penal. dar asta e, multe fete nu se duc la politie dupa viol, din diferite considerente.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s