Tagma zeului Kuhr

Se ia următorul dialog:

Lorena Lupu: Vouă nu vi se pare ciudat că, pe toate cărţile apare o singură poză, adolescentină, a lui Eminescu? Una făcută la majorat, sau gen, când era fresh ca o tuberoză? Ladies and gentleman, this is Eminescu.

http://www.myspace.com/myloveminescu/photos/2973226

Mihai Eminescu (MylovEMINESCU) on Myspace

http://www.myspace.com

Like ·  · Unfollow Post · Share
 • Lorena Lupu numai că, asociate cu faţa acestui tip, invitaţiile de genul „Vino-n codru la izvorul care tremură pe prund” sună ceva mai creepy.
  8 hours ago · Edited · Like · 7
 • Ada Solomon bleah, daca stiam ca era asa de fapt nici nu-l mai citeam…
  8 hours ago · Like · 1
 • Virgiliu Maltese :))))))))))) m-ar fi mirat daca nu scriai niciodata textul de fatza …..
 • 8 hours ago · Like · 2
 • Setelecan Mihail nu voi considera niciodata suprema genialitate drept expresie eminesciana ..
 • Setelecan Mihail asa cum nici cartarescu nu-mi merita aprecierea
 • Lorena Lupu glumeam. de fapt, faţa nu contează. numai că e amuzant modul în care suntem manipulaţi de manualele şcolare.
  8 hours ago · Like · 3
 • Setelecan Mihail amuzant e ca miliarde de prosti nu-s in stare sa vada peste tongue
 • Bianca Stupu Ndeah. Amuzant e ca oricine l-a citit pe Eminescu stie ca arata asa la 37 de ani si asa la 19. Io stiam, de-o pilda, la 14 ani. Nu e nici o manipulare, e doar lipsa de interes. Ca daca vad tabelu’ lu’ Mendeleev nu ma apuc sa analizez toate elementele, ca nu ma intereseaza.
  8 hours ago · Like · 2
 • Piticugras Moo eminescu in poze era un poiet fin. ce vad acu e un motociclist. de aia zic, aia mici nu trebuie sa stie ca toti poietii erau niste betzivi.
 • Setelecan Mihail nu toti eu nu sunt :)))
 • Setelecan Mihail Bianca cea mai mare manipulare a facut-o si o face scoala
 • Piticugras Moo Setelecane, eu in scoala fumam la veceu, udam buretele. nu stateam sa fiu manipulat cu carti…
 • Setelecan Mihail pentru ca promovezi si arunci texte carti mii si mii de comentarii adulatoare asta nu inseamna ca si produsul este de asa natura… eminescu ca poet a plagiat crunt … iar versurile lui desi inebunitor de romantice sunt de fapt plagieri si transpuneri .. eminescu ca jurnalist era un sociopat sonat .. e timpul ca lumea sa faca ontact cu realitatea .. sa puna mana pe documente nu sa crada in vrajeli comuniste
 • Piticugras Moo tinere, uiti un lucru. eminescu a fost un nationalist. asta conteaza cat o mie de plagieri sociopate.
  7 hours ago · Like · 1
 • Setelecan Mihail batrane … nationalismul fascist al lui eminescu a fpst trecut de mult in afara granitelor legale
 • Piticugras Moo in zorii natiunilor a fost un erou. nu ca azi, cand un cartarescu caldutz in lux se pisa imprejur si vrea nobel.
 • Setelecan Mihail a fost facut sa para a erou .. la fel ca si cartarescu de ICR
 • Piticugras Moo eminescu a luptat cu condeiu. erau vremuri eroice atunci. Si tu mai lasa iphone-ul ala si da-mi dreptate.
  7 hours ago · Like · 2
 • Piticugras Moo peste o luna intram in razboi. istoria se repeta si ne e bun un nou eminescu.
  7 hours ago · Edited · Like · 2
 • Iliescu Victor Catalin ba pitigugras, hai lasa, nu ne mai invata tu…, hai pa. poate e bine ce zici tu, da’ sa nu zici tu, deci nu trebuie sa ne spui tu. . cu condeiu’, cu alea. tu stii ce-i ala condei ? tu daca scrii 100 de coli A4 faci temperatura. stop.
  6 hours ago · Like · 1
 • Cristina Moroz Brădescu comentariile sucks. un neam care nu stie sa-si aprecieze propriile valori, e un neam pierdut.
 • Iliescu Victor Catalin deci, dupa „comentariile sucks”, care e un fel de luat cu lopata pe toata lumea, ai spus o platitudine. have a nice day. smile
 • Cristina Moroz Brădescu anume asha. thanks. mereu e nevoie de un echilibru, nu? : ))
 • Iliescu Victor Catalin …azi noapte am sarit si eu un pic calu’, la comment, m-am luat de un X care comentas mai sus, care comentase bine smile da’ , frate, totusi, cam prea mult, adica zici ceva, dupa aia iar, iar comentezi, …- bai, lasa-ne, frate, pe noi, cu tagma noastra,..tu scrii ? aa, nu. ai fost pe la Litere, cumva ? aa, nu. ai in familie, scriitori, k noi ? aa, nu. nimic din toate astea.etc,- aa, nu. atunci ? eu ma bag sa comentez K1 ! ????
 • Iliescu Victor Catalin …ne-nvata el cum e cu Eminescu, cu astea…
 • Lorena Lupu şi ce te ţine să comentezi k1? de-asta nu e vandabilă literatura română, de-asta nu vine nimeni la lecturi publice, că scriitorii se cred casta lui odin şi vor lăsaţi în tagma lor superioară. şi guess what: de asta au parte.
  ––
  Bun, eu am o problemă cu atitudinea „noi, scriitorii, şi tagma noastră”. Mai ales azi, când toată lumea care a pus o poezie stupidă pe agonia.ro şi şi-a luat treizeci de mui de la useri se crede autor rafinat şi neînţeles.
  „Eu scriu dăcât pentru mine şi confraţii mei din tagmă”. Dacă scrii pentru tine, ţine în plm jurnal. Orice carte pusă pe raft e un apel la portofelul cetăţeanului. Da, al cetăţeanului normal, pe care nu trebuie să-l alungi cu băşini de om superior, să se afunde şi mai adânc în OTV şi-n libertateaclickcacan, ci să-l atragi să dea pe cartea ta acei 30 de lei cu care şi-ar plăti abonamentul TV şi i-ar mai şi rămâne de abonament pe 5 luni la Libertatea.
  Iar confraţii tăi nu vor scoate ever un ban din buzunar pentru tine, pentru că, în orice gaşcă de scriitori se aplică următoarea schemă: Ăia mici, care n-au publicat, îi idolatrizează pe maeştri, fără să-i cumpere, şi îi dispreţuiesc pe confraţi, pe care nu i-ar cumpăra pe bani nici bătuţi. Iar moşii îi cred pe toţi nişte rataţi în devenire,ceea ce probabil că şi sunt. Deci nu i-ar cumpăra nici bătuţi, idem. I mean, are you kidding me, man? Ştii câtă vodcă ieftină poţi bea de ăia 30 de lei?
  Deci, singurul om la portofelul căruia ai acces e omul simplu.  El a dat tonul interesului faţă de tabloide, pentru că alea n-au accese de superioritate faţă de el. Îl iau aşa cum e şi-i furnizează exact ce vrea. Tu trebuie să-i placi omului simplu, să vinzi. Omul simplu e ăla care te citeşte şi dă bani pe tine.
  Asta nu înseamnă că trebuie să fii slugarnic şi umil  cu toţi proştii. Eu sunt ultimul om care tolerează ţopârlăneala şi mi se pare logic să fie aşa. Spun doar că trebuie să manifeşti interes faţă de omul  simplu cu atitudine neutră – decentă (haterul oricum nu te va cumpăra, e prea preocupat să urască). El e clientul tău.
  Şi nu în ultimul rând: recunosc că-mi citesc materialele de revistă doamnei care-mi face curat. O tanti cumsecade care câştigă un ban cinstit. Spre deosebire de ce pun pe blog, moca  – şi tocmai de aceea mă doare-n cur de părerea mocagiilor sclifosiţi – , articolele din ziar sunt pe bani şi trebuie să placă omului simplu. Şi, după ce citesc, tanti ridică capul din treaba pe care o făcea şi pune întrebări cu ce n-a înţeles. Guess what: de cele mai multe ori sunt perfect întemeiate.
  Cam atât despre casta voastră de băşiţi aroganţi.

5 gânduri despre „Tagma zeului Kuhr

 1. As povesti pe scurt o experienta interesanta, cu amanunte pe blogul meu (scuze pentru ‘reclama’ si-mi asum eventualele injuraturi). Pe scurt fac parte dintr-un grup de pictura cu participare internationala, originar din Olanda. In afara tablourilor ne ocupam si cu decorarea diverselor structuri, de la cladiri pana la structuri industriale. In urma cu un an a inceput decorarea unui hotel din orasul Emmen, insemnand fatada si camerele. Asta cred eu ca inseamna arta in strada. Am pictat cot la cot cu faiantarii, zugravii si instalatorii care amenajau camerele. M-a surprins bunul simt de care dadeau dovada acesti muncitori (excuse me, sir nu lipsea niciodata cand se intampla se ne calcam pe picioare), dar si interesul pe care ni-l aratau. In pauzele de cafea faceam conversatie, ne intrebau de ce folosim anumite culori, ce inseamna o anumita forma etc. A nu se intelege ca erau doctori docenti, dar erau interesati. Cred ca tine si de educatie. Saptamanal savuram o bere la Pub-ul Vincent, un bar amenajat intr-una din casele memoriale Van Gogh. La etaj atelierul pictorului, jos o bere delicioasa cu gust parsiv de cuisoare. Pe cand un Pub Eminescu?

 2. O confirmare a celor spuse de tine cu necititul între scriitori. Eram cu un nene cam trăznit într-o librărie din Paris. Omul vede o carte al cărei titlu îi atrage interesul ca fiind legat vag de subiectul social al celor două cărţi scrise de el. Îmi zice că vrea să-l contacteze pe autor. Eu: De ce? Vreau să discut cu el. Eu: Ar trebui ca dorinţa să fie reciprocă. El: O să-i dau cărţile mele şi o să-l intereseze să le citească. Eu: Ce te face să crezi? Tu ai citit vreo carte de-a lui? El: Nu. Eu: Eşti dispus să citeşti cartea asta? El: Nu. Atunci, lasă-l pulii în pace. Şi a prins pică pe mine.
  Şi o infirmare. Întotdeauna m-a mirat ce informaţi sunt scriitorii tineri, deja consacraţi, în legătură cu activitatea confraţilor, în special a celor din generaţia lor. Cunosc personal scriitori care nu au citit un rând din marile nume universale, mai vechi sau mai noi, cu câteva puţine excepţii. Dar ştiu în detaliu ce a scris icsulică, au fost la zeci de beri şi cenacluri cu igreculică şi sunt chiar fani ai lui zetulică.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s