Ali-Baba şi cei 40 de mucenici

Remarc încă o dată cât de amuzantă e ipocrizia Mafiei Religioase, cunoscută şi sub numele de Biserica Ortodoxă Română. Pe de o parte, vă jupoaie de bani în numele săracilor şi suferinzilor, pe de alta, îi jupoaie şi pe săraci şi suferinzi de bani, în numele unicului lor Dumnezeu: burta proprie.

Chiar nu a izbit pe nimeni până acum discrepanţa dintre modestia propovăduită de Iisus şi luxul în care se lăfăie slujitorii domnului buzunar? Chiar nu e evident că preafericitul Dănuţ şi compania aduc mai mult cu fariseii din textele alea scrise atât de frumos de Matei, Luca, Marcu şi Ioan? Chiar mai puteţi merge să vă spovediţi şi să cereţi iertarea păcatelor de la nişte lepre calice care sunt în stare să mulgă zeci de mii de euro de la bolnavi de cancer, doar pentru a le permite accesul la spital?

Povestea se poate citi aici.

16 gânduri despre „Ali-Baba şi cei 40 de mucenici

 1. Popii sunt receptionati de oameni asa cum sunt receptionate secretarele. Adica e indicat sa te pui bine cu secretara, caci de felul in care te prezinta directorului depinde succesul tau. 🙂
  Pe de alta parte, oamenii nu au credinta, ci doar frica. Le e frica sa nu comita pacat daca nu-i baga in seama pe popi. Mda, mai bine treaca de la ei, decat sa riste pierderea locului locul din Rai. E o investitie in viitor! 🙂 Caci daca popa e intr-adevar omul lui Dumnezeu? Nu e mai bine sa fii precaut si sa le dai ce-ti cer?
  Popii sunt oameni ca mine, ca tine si ca el. Daca le merge, de ce sa nu profite? Morala poate fi interpretata, iar ei pot interpreta morala asa cum le convine.
  Eu m-am spovedit ultima oara la 14 ani. Acum am 46 si nu m-a traznit Dumnezeu. Pana acum! 🙂

 2. Faci tu ce faci si te intorci la sobiect. Ca infractoru’ la locu’ faptei…
  Pana una alta, Biserica Ortodoxa Romana nu guverneaza nici nu dauneaza vietii sociale si nu e sursa nefericirii unor semeni de-ai nostri. Faptele protilor/popilor sunt ghidate dupe cata minte au… Unii mai iubitori de arginti, altii mai iubitori de mancare si beutura si altii mai iubitori de pizde(mici). „iubirile” se pot amesteca si conlucra/potenta unele pe altele Nu-i bine sa-i bagi pe tati in aceeasi oala. „Unii preoti” ca sa citez dintr-un text al lui Geo Bogza… Si autorul pomenit era, d’adevaratelea, de stanga…

 3. ba, io regret ca n-am sa prind ziua-n care toata povestea asta cu iisus va fi privita de catre umanitate ca un fel de harap-alb. da’ nu mai e mult, pana-ntr-o suta de ani.

 4. Nu mai reţin cine a zis Făţarnici pentru că le ridicaţi statui sfinţilor din trecut dar îi asupriţi pe cei care trăiesc în vremea voastrăi… (citat din memorie).

 5. Nimeni nu poate judeca preotii decat Dumnezeu cel fara de pacate. Du-te la biserica si spovedeste-te pentru ca daca nu iti pare sincer rau de ce ai scris si ca i-ai judecat pe slujitorii Domnului vei ajunge in iad, unde vei fi osandita vesnic.

   • Don’soara Lupu…
    O tema de meditatie.
    A fost odata(ca niciodata) un artist celebru.
    E autorul versurilor de circulatie universala:
    „There’s no heaven / It’s easy if you try / No hell below us / Above us only sky ”
    In 1980 a fost chemat la Domnul cu un revolver calibru 38.
    Probabil ca da note explicative si acum…
    Daca ghicesti numele artistului, iti dau o caramea cum si carticica „Pisica, mica enciclopedie”. Autori, Filea ioan si Simona Ivana…

    • Trei teme de meditaţie:

     unu: cu ce incultă retardată ai tu impresia că dialoghezi, de îmi pui ghicitori cu John Lennon de parcă n-ar fi fost supervedeta mainstream a perioadei lor? sau eşti tu atât de incult retardat încât ai impresia că a-ll cunoaşte pe John Lennon e dovadă de megacultură? Află că nu e. E simplă dovadă că ai auzit de o mare vedetă, ca orice om al erei tale. Nu ai de ce să te împănezi cu asta, că efectul pe care-l laşi e exact ăla de incult retard.

     doi: cât de incult retard să fii, să faci confuzie între atitudinea legată de religie în general şi cea legată de Mafia Religioasă Română zisă şi BOR? Dar serios, cât de incult retard să fii?

     trei: încerci să-mi spui că asasinatul e pedeapsa justă pentru necredinţă?? hai să mori tu de prost. martin luther king, omul ăla cu adevărat credincios, nu a fost tot asasinat, prost sinistru ce eşti??? sau trebuia să dau şi eu ghicitoare, cu omul care avea un vis, să-ţi arăt cât de retardat te cred?

 6. Relevante sunt satele moldovenesti, unde dintr-o balta (ca mare nu pot sa-i zic) de case darapanate si acoperite cu tabla (ca tigla au doar primaru’ si politaiu’), cu garduri din crengi uscate impletite si cu babecumanalagura la poarta, se ridica o biserica noua-nouta, sclipitoare si maaaaare, de se vede cale de 3 sate… Cand trantesti dit’ai simbolu’ falic lucios in mijlocul mocirlei, treb’e ca ai probleme mari. Si nu din cele crestinesti, ca altfel faceai o bisericuta cat sa incapa alea 30 de babecumanalagura si de restul banilor le cumparai 5 proteze sa le poarte cu schimbul si mai puneai o basculanta de pietris pe ulitza… Da’ astea-s chestii in afara sferei de preocupari ale inaltilor sau scunzilor prelati ai BOR. Sanatate, ca noroc au toti prostii…

 7. Ortodocsii ar putea spune ca Martin Luther King jr a fost omorat pentru ca era eretic. Parca a fost baptist.

  Am citit si eu niste pasaje din Biblie si mi-e clar ca ortodocsii si catolicii au manipulat crestinii prin faptul ca ei considera ca nu numai credinta, dar si faptele bune contribuie la mantuire. In Biblie insa zice clar: Romani 10: 9, 10 : „9.Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui.” Efeseni 2:8,9 Căci în har sunteţi mântuiţi, prin credinţă, şi aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; 9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. Hristos a murit pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.

  Diferenta dintre catolici, ortodocsi si protestanti este ca primii spun ca Hristos a murit doar pentru pacatul stramosesc, in timp ce protestantii spun ca Hristos a murit pentru TOATE pacatele si ca pentru mantuire trebuie doar sa crezi ca el e mantuitorul, indiferent de ce fapte bune sau rele faci. Poti sa fii criminal in serie, poti chiar sa-l injuri pe Dumnezeu, daca crezi ca Iisus e Domnul si ca Dumnezeu l-a inviat din morti esti mantuit. http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/De%20fapt,%20care%20este%20diferenta/Capitolul%203%20-%20Religia%20romano-catolica.html

  Citind Biblia sunt o groaza de citate care dau dreptate protestantilor. Mafia religioasa insa n-are niciun interes ca omul sa creada ca nu conteaza faptele bune. Astfel ca religia catolica considera ca e un pacat de moarte sa nu te duci duminica la biserica. Au o groaza de taine care nu exista la protestanti, pe care le-au introdus din motive financiare. Daca omul isi da seama ca Biblia spune ca numai credinta conteaza pt mantuire, ca Hristos a platit deja pentru faptele noastre rele, cine o sa se mai duca la biserica? Cine o sa mai dea atatia bani la preoti la botezuri, inmormantari?

  eu eram liber-cugetator pana acum, dara daca atata trebuie ca sa ma mantuiesc, sa cred ca Hristos e Mantuitorul ma apuc si eu sa cred. chiar n-am nimic de pierdut.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s