Mental Note to Romanian Actors

Pregătindu-mă de Chris Simion, m-am dus ieri la spectacolul ei din festivalul Undercloud, A Junk Tango Story. Unde am asistat la una dintre cele mai sincere, mai înduioşătoare, dar fără patetism fals, mai… artistice prestaţii actoriceşti pe care am văzut-o vreodată. Anca Sigartău a fost aplaudabilă, adorabilă, uniteribilă, divinizabilă.

Daaar… fiind scenă. Iar eu fiind jivina din sală. Nu m-am putut abţine să nu remarc câtamai curul i-a crescut. Pe bune. OK, ştiu că o parte din story se baza fix pe asta. Şi totuşi…

De ce le-o fi greu actorilor români să ia nişte teneşi din Obor cu 20 de lei şi să alerge zilnic o oră prin parc? Sau să întindă un prosop pe jos şi să facă zilnic o jumătate de oră de sol? Să dea drumul la MTV (ba, la cât de proastă e muzica de pe MTV, e greu!, ok, la oricare PRO FM) şi să ţopăie prin casă aritmic şi nemuzical, dar în dauna slăninilor personale? Adică, gen, pe bune.

Eşti actor şi joci. Eşti actor, deci te arăţi oamenilor. Ieşi în faţa lor, pe o scenă luminată, să se uite toţi la tine din beznă. E chestia aia pe care ţi-ai dorit-o toată viaţa, când părinţii îţi ziceau să te faci contabilă şi să te măriţi cu un om serios, cu bani. Şi joci bine, că dacă ai juca prost nu mi-ar păsa. Cât o fi de greu, man, woman, whatever you are, să ai grijă de cum arăţi? Şi nu zic să porţi Prada, ca diavolul, zic pur şi simplu să nu te mai uiţi la Antena 3 cum fac ăia spume la gură de parcă sediul Spitalului 9 s-ar fi mutat acolo, ci să-ţi rezervi tot acest timp pentru abdomene şi elongaţii. Sunt gratis. Sunt ca politeţea: nu te costă nimic, dar fac o uriaşă diferenţă.

11 gânduri despre „Mental Note to Romanian Actors

  1. Hai să-ţi fac un calcul ingineresc. De fapt, îţi dau doar rezultatul: Ai halit o prăjitură nu prea mare şi nu prea unsuroasă (să zicem, un dough-nut), trebuie să urci de 20 de ori pe scări până la etajul 7 ca să fii iar pe zero cu kilocaloriile. Parcă mai bine renunţi la prăjiturică. Că oricum, după ce alergi în parc, iar ţi se face foame.

  2. mi-a placut mult concluzia! si da, miscarea e cheia! o pot confirma din propria piele.
    nu costa mai mult de 15-20 min pe zi (20 de floatari si 50 de abdomene), dar rezultatul e fantastic de la tonus la priviri „invidioase”.

  3. Păi dacă am face abdomene şi elongaţii cât timp fac ăia de la Antena 3 spume la gură, am vedea pe străzi numai Naomi Campbele şi Tarzani. Amin!

  4. lorena, nu pari nici tu rupta din soare, ce creme folosesti?. e trist cand te gandesti ca daca si tu, o artista fara dar si poate, te legi de oameni aiurea, ce pretentii ai la ala de’l numesti cocalar sa’ti vorbeasca frumos?

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s