De ce iubim concertele

Pentru că melodiile cântate live au întotdeauna ceva în plus (chiar dacă, din când în când, au şi ceva în minus), faţă de mp3-uri.
Pentru că nimic, dar nimic, nici chiar sexul, nici chiar drogurile, nu egalează experienţa live a instrumentelor conectate la amplificare, reunite în slujba unui spectacol uriaş.
Pentru că iubim să se audă tare basul şi cu toba mare.
Pentru că senzaţia contopirii cu zeci de mii de oameni la fel de emoţionaţi ca şi tine nu se poate regăsi nicăieri în altă ipostază normală de viaţă.
Pentru că, la un concert, poţi să-ţi dai frâu liber, să ţipi şi să dansezi până vezi stele verzi, şi nimeni nu va fi ocupat să te măsoare cinic din priviri, pentru că şi restul lumii va face acelaşi lucru.
Pentru că energia şi intensitatea unui concert îţi dăruiesc mult mai mult decât orice altă formă de entertainment cunoscută.
Pentru că, la un concert, totul e imens: scenele, proiecţiile, sunetele, mişcările. Nimic nu e mic, nimic nu e meschin, nimic nu e calic, nimic nu e la 10%.
Pentru că, chiar dacă nu te omori după ce cântă artistul, tot va avea el, în cursul serii, o dezlănţuire de talent care să te cutremure. Altminteri, nu l-ar fi finanţat nimeni să facă ditamai turul mondial.
Pentru că – motiv personal – lumii îi place cum scriu eu despre muzică, de aceea mă invită sau mă acreditează peste tot, gratis. Dacă nu organizatorul, sponsorul. Uneori şi unul, şi celălalt, poate chiar fără să ştie unul de altul. Vouă vă plac Ursus, Ciuc şi Tuborg? În cazul meu, e invers: Ursus, Ciuc şi Tuborg mă plac. Now, excuse me for being fabulous.

Cronica la Red Hot Chili Peppers, aici.

31 de gânduri despre „De ce iubim concertele

  1. Explicaţia este că un concert implică foarte multă lume. Şi atunci energiile subtile mentale şi emoţionale ale celor prezenţi se contopesc şi se amplifică exponenţial, conştiinţele fiecărui participant acţionând simultan ca nişte oglinzi în care aceste energii se reflectă şi se potenţează, iar efectul lor cumulat este cel descris în articol. Din acelaşi motiv experienţa unui film vizionat la cinema este de o calitate superioară aceleia în care vezi filmul în cameră la PC sau o rugăciune rostită în biserică este mai încărcată emoţional decât una zisă pe stradă.

    Şi tot din acelaşi motiv, că aici voiam să ajung, un concert live este mai tare ca sexul, care de obicei este practicat în doi. Ca să nu mai vorbim de situaţiile în care este practicat în unu. Dar nu ştiu dacă-i mai tare ca sexul aşa, la modul absolut, adică dacă ar fi să le comparăm în condiţii similare…

  2. Zi: Chuck Norris nu place „marile corporaţii”, „marile corporaţii” îl plac pe Chuck Norris! 😀 Şi nu, nu te scuz că eş’ fabuloasă, că meriţi să fii. 😀

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s