I’m Sexy And I Know It

Unii oameni – de obicei, ăia care nu-mi cunosc activitatea şi ăia chirciţi sub povara propriei incompetenţe – pierd ore, zile, săptămâni, luni, să-mi explice cât sunt de bestie arogantă. Ceea ce e parţial adevărat, dar incomplet.

Există două tipuri de aroganţă: cea malignă şi cea benignă.

Aroganţa malignă este aceea de genul „O ard superior, fără să am cu ce să mobilez această superioritate. Sunt un parazit retardat, îmi fac din neştiinţă şi din tupeu un steag, cu care defilez neatins de nimic uman din jurul meu. Am trei idei fixe, pe care le perorez, surd la realitatea din jurul meu”. Cred sincer că reprezentanţii acestui tip de aroganţă ar trebui închişi într-un Auschwitz şi gazaţi.

Aroganţa benignă este în felul următor: „Am obiective bine definite şi le duc mereu la bun sfârşit. Ceea ce promit, fac. Produc valoare, acolo unde mă alătur, şi sunt conştient de asta. Ştiu că mă pot adapta oricăror exigenţe – în ultimul rând alor mele, că ale mele sunt cele mai mari – şi ştiu că pot salva situaţii disperate, repede şi bine. Pe scurt, sunt fabuloasă.”

Dacă am toate astea, mi se pare evident că nu am cum să fiu modestă. Ar trebui să fiu tâmpită.

52 de gânduri despre „I’m Sexy And I Know It

 1. AROGÁNȚĂ s. f. Purtare obraznică și sfidătoare; atitudine de mândrie disprețuitoare. – Din fr. arrogance, lat. arrogantia.

  Nu stiu in ce masura aroganta se poate imparti in maligna si benigna. In definitiv o tumora e tot o tumora. Aroganta – susținută sau nu – rămâne totuși aroganța. Este ca și cum un olimpic la matematică ar urina pe masa comisiei. Urina lui tot urât miroase. Ba mai mult, gestul lui va atârna mai greu decat cel al unui betiv ordinar.

  Pe de alta parte agresivitatea ce definește aroganța este de multe ori o reacție de apărare. La fel cum un câine bătut va mușca preventiv pe oricine, de teamă să n-o mai ia pe coajă, o persoană rănită va dezvolta un comportament agresiv. Dacă dispune de inteligență și creativitate se va ridica cât mai sus, atât de mult încât va rupe contactul cu ceilalți. O poziție comodă din moment ce nu mai poate fi antinsă și prin asta rănită. O spun din experiență proprie, prin prisma unor ani petrecuți în furie și aroganță crasă. Noroc că m-am vindecat; ajunsesem să nu mă mai suport. E o stare din care te poți rupe, însă necesită ceva voință.

  • În mod sigur, nici un olimpic nu urinează pe masa comisiei fără motiv. Te rog, scuteşte-ne de predicile de pe munte. Şi fă un exerciţiu care-ţi va prinde extrem de bine: ia un comentariu şi încearcă să-l inserezi într-o căsuţă de Twitter. 144 de caractere. Scurt şi la obiect.

   Nu de alta, dar nevoia ta de a scrie romane de Mihail Sadoveanu – câte 10 de fiecare postare – e atââââât de obositoare.

   • Dacă urinezi pe masa comisiei ai cu siguranță un motiv. Motivul este ca o poți face, că ai dreptul să o faci datorită calibrului.

    Mulțumesc pentru sfatul cu exercitiul. Ai dreptate, pot susține o idee și în 144 de caractere. Dar dacă cele 144 de caractere înseamnă să-mi schimb ideea atunci nu sunt sigur ca o voi face.

    În plus mi-ar prinde bine și un exemplu. Te rog, îmi poți valida/invalida postarea în cele 144 de caractere pe care mi le impui? Dacă exprimarea e prea luxuriantă o pot comprina. Dar cred că destul de clară.

    Aștept un răspuns.

    • acu’ cască şi tu gura în sus şi-n jos şi vezi câte răspunsuri concise dau. dacă e obvious că sunt acolo – iar tu-mi ceri exemple – e semn că ceva e grav disfuncţional în cazul tău.

     apoi, ai o idee greşită vizavi de olimpici. ăştia-s oameni care muncesc să ajungă undeva. dacă un om care a muncit pe rupte să ajungă acolo unde e se pişă pe masa comisiei, e semn că în comisia aia e minim un retardat pişabil între ochi. iar olimpicul, diplomat, se pişă pe masă pentru a nu fi prea bădăran.

 2. Când începi seria de „sunt fabuloasă!!”? 😀 Nu de alta, da’ chiar vreau să văd cât de mişto arată textele pe această temă… 😀

    • creca: dacă vei continua să-mi găseşti nod în papură cu chestii uşor de contrazis, te bag înapoi în ban. există şi subliniere subtilă, cu nuanţe fine, există şi subliniere ostentativă, ca atunci când eu îţi spun că tentativele tale neîntrerupte de a-mi găsi noduri în papură, cu căcaturi irelevante, denotă meschinărie penibilă şi o puţă mică-mică-mică de 2 cm, de om care n-a făcut nimic relevant în viaţă.

    • OSTENTATIV- facut cu intentia de a pune ceva in evidenta.
     A SUBLINIA- a scoate in evidenta in mod deosebit.
     așa ca, pe mine poti sa ma banezi, insa DEX-ul nu-l poti da in judecata.
     pai ori suntem gramarhitler ori nu mai suntem.

    • vită penibilă, ia să mergem la dex-ul dex, nu la dex-ul din creierul tău de găină, de puţoi ratat care se simpte mai puţin ratat dacă mă stalkereşte pe mine:

     SUBLINIÁ, subliniez, vb. I. Tranz. 1. A trage una sau mai multe linii sub un cuvânt sau un text scris, spre a-l scoate în evidență. 2. Fig. A pune în evidență, a accentua. ♦ A remarca ceva cu o insistență deosebită

     se poate accentua o chestie subtil, vită. (ca de exemplu: ce păcat că nu-ţi foloseşti timpul pentru ceva util.) sau se poate accentua grosier (ca de exemplu: futu-ţi gâtlejul şi amigdalele mă-tii de pisălog ratat cu puţa mică-mică-mică de individ meschin). şi acum, sugi o basculantă de pule.

     ŞI TE AVERTIZEZ. DATA VIITOARE CÂND MĂ FUŢI LA ICRE CU O IDIOŢENIE, EŞTI BANAT.

    • Şi – cre’ că dacă-şi pune „ce are ea mai bun” la lucru – poa’ să şi sublinieze ostentativ! 😀

   • Aici ai dreptate. Discutia cu tine e fabuloasa. Raspunsurile pe care nu le dai sunt cu mult mai interesante decat cele pe care le dai.

    P.S.: Sunt 144 de caractere?

 3. @Lupu: dacă un om care a muncit pe rupte să ajungă acolo unde e se pişă pe masa comisiei, e semn că în comisia aia e minim un retardat pişabil între ochi.
  ==========================
  ??? Cred mi s-au împrăștiat creierii de la fraza asta. No comment!

  Când spun că ești fascinantă știu eu ce spun!

   • Ceva nou ai de adăugat pe topic? Evident, nu. Ţopârlăniile nu ţi le tolerez, că nu m-ai scos din cur. Deocamdată, tu te hrăneşti cu contentul meu gratis, nu eu cu al tău.

    Asta înseamnă că eu îţi fut familia când vorbeşti tâmpenii, iar tu taci, îţi accepţi umil situaţia de mocagiu şi eventual, îţi ceri scuze pentru că ai vorbit tâmpenii.

    Sau, desigur, încetezi să mai postezi tâmpenii, şi atunci comunicăm normal.

    Dar niciodată, vită – cuvântul „niciodată” îţi spune ceva? – niciodată nu te mârlăneşti tu la mine. Pentru că raportul dintre noi e următorul – tu sugi amuzament şi spirit din condeiul meu, nu invers. Clar?

 4. stai calma..si dylan thomas, ca miracol fara genealogie devine la un moment dat redundant..ca sa nu mai vb. despre ovidiu komornik, neculai ontanu, irina de la asia, petrarca si multi alti soferi bashitzi de pe autobuze defecte.
  daca-ntelegi ce vreau sa zic fa-mi cu mina, daca nu, lasa-mi furnicile sa creada in enolaghei.

  • când fut în gură un bou care se dă rotund, nu pretind că fac artă şi nu mă chinui să evit redundanţa. fut în gură şi atât. fututul în gură e o mişcare repetitivă prin excelenţă. pe scurt, ce semeni, aia culegi.

   • sug pula ca o vită retardată care iar se face că n-a înţeles ce zicea stăpâna blogului. recunosc că, precum o larvă cretină, nu m-am uitat în dex şi de aceea am aberat căcat. scuze, nu mai fac. îmi cer scuze, lorena, că te-am deranjat cu tâmpeniile mele. sunt un bou. n-am făcut nimic în viaţă, de aceea uneori mă răzbun pe bloguri de oameni.

    • uite, ăsta e răspunsul corect. e oarecum nasol, totuşi, că maică-ta a preferat să se prostitueze decât să te înveţe să te porţi. uite, trebuie s-o fac eu. ţ-ţ.

 5. Meciul se încinge, doamnelor și domnilor. Creca e în corzi și Lorena îl lovește-n ficat… Ce lovituri, stimați telespectatori, ce măcel! Lorena a ridcat DEX-ul… îl lovește cu DEX-ul… Arbitrul lasă meciul să continue… Încă mai sperăm la o revenire a lui Creca. Slabe șanse. Intervine Dan. Dan e pe fază. Dan trebuie s-o atace pe Lorena doar cu 144 de lovituri. Se va incadra? Să urmărim faza…
  ==================

  Ok, am reușit să-mi adun creierul. Funcționează. Ideea cu olimpicul nu era despre olimpic ci despre urină. Miroase urât oricum. Categoric că are nevoie de un motiv, dar motiv poate să fie foarte bine și aroganța. Nu e nevoie ca în comisie să fie minim un membru pișabil. Arogantul crede că întreaga omenire e pișabilă.

  • Ideea era că n-ai înţeles trei lucruri:

   unu: ăsta nu e un teren de sport, iar tu nu eşti trimisul lui dumnezeu să comentezi pe el. ăsta e terenul meu personal de joacă, pe care tu eşti un comentac oarecare, care vrea neapărat să se facă remarcat. ceea ce e sinistru de plictisitor.

   doi: nu se încinge nici un meci. crecă s-a obrăznicit, şi-a luat bocancul de rigoare în meclă şi s-a dus, sper, să facă ceva mai util.

   trei: e evident că n-ai înţeles nimic din ceea ce am încercat să-ţi spun despre olimpic. replica ta e de o stupizenie cum numai oamenii cu adevărat mediocri pot produce. fă-ţi un bine şi lasă-te de comentat.

   • OAMENI CU ADEVARAT MEDIOCRI
    ce dracu ma loreno, nu le mai potrivesti deloc.

    IAR EU SUNT CEA MAI HIDOASĂ ŞI MAI ÎMPUŢITĂ SPECIE DE CRETIN POSIBILĂ. RESPIR PE CUR.

    • deci, jigodie, acesta îţi aduce banul. pentru că, din nou, căcat prost:

     există oameni aparent mediocri. ca tine, care aparent eşti mediocru, dar în realitate, un monstru al prostiei.

     şi oameni cu adevărat mediocri. care sunt ceea ce par.

     vită cretină şi retardată, ai obţinut exact ce ai vrut. marş definitiv de pe blogul meu, gunoi prost şi pisălog. gunoi cretin, care nu înţelegi că a căuta greşeli uşor de demontat e fix un mod de a demonstra ce ratat meschin, penibil şi înfiorător, dar înfiorător de scârbos eşti. fă-i un bine omenirii şi mori în chinuri.

    • Ah, şi încă o chestie, ratat handicapat. te-am mai banat o dată, te-ai milogit îndelung să te las să revii. acum poţi să te milogeşti până mori, şi nu vei mai primi dreptul la semnal. ba, dimpotrivă. îţi voi ura moarte plăcută de fiecare dată.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s