Canceled

Mi-am anulat a doua lectură la Primăvara poeţilor. Trebuia să aibă loc la Colegiul Tehnic Media, la ora 12.00.

Problema e în felul următor: de câte ori arăt prietenie unui om (bun, să nu exagerez, nu e aşa de fiecare dată, dar sunt multe cazuri), ăla începe să creadă că i se cuvin chestii. Şi devine profitor şi obraznic. Which is very, very wrong.

De exemplu, Daniel D. Marin. Care preferă să-şi bage un par în cur decât să-şi citească textele în public, într-atât e de timorat. OK, pot înţelege asta. Dar ceea ce nu înţeleg este, dacă tot ai nevoie de un om, sau altul  – de ce să nu-l respecţi?

La a doua lectură a mea, ce şi-a zis acest tânăr poet? „Dăompulameadefraieră, dacă tot a citit de nşpe mii de ori, ia să consider eu din oficiu că va face asta, şi să anunţ peste tot că PROBABIL va citi, să se simtă cretina şi s-o facă încă o dată. Iar dacă cretina se enervează, zic că am zis că e probabil, nu sigur”.

Ia să-i bat eu la uşă vecinului de vizavi: „Vecine, probabil că eşti un ţigan borât şi împuţit, şi probabil că mă-ta e curvă sifilitică. Aloo, de ce sari la bătaie, am zis „Probabil”, nu „Sigur”.

Sau: dacă mă împrietenesc cu un instalator care-mi repară toată casa gratuit, din prietenie, ia să anunţ pe facebook că probabil o să repare şi noua garsonieră pe care mi-am cumpărat-o zilele astea. Alooo, nenea, ce te înfoi, am zis „probabil”, nu „sigur”.

Şi ce m-a enervat sinistru e impertinenţa hidoasă cu care mi-a răspuns. Frate, dacă suntem prieteni, e ok să fac anumite chestii gratis pentru tine (pentru care în mod normal ar trebui să angajezi un om), dar nu m-ai cumpărat la târgul de vite şi nu mă faci să ţopăi după  cum cânţi tu. Deocamdată, eu te-am ajutat cu chestii, tu nu m-ai ajutat cu nimic. Şi pot să te ajut cu chestii în continuare, dacă înveţi să te comporţi. Şi n-o să te mai ajut niciodată cu chestii, pentru că eşti prea târlan nemernic, să le meriţi. Am zis!

Dar, pentru că trebuie să existe un semnal de alarmă, de tip „You don’t fuck Lorena unless she agreed and specifically said so!”, îmi anulez lectura asta. Aşa cum, o să anulez pe viitor orice căcat care include căcaţi care nu ştiu să aprecieze bunăvoinţa, acolo unde există.

19 gânduri despre „Canceled

 1. nu ştiu de ce te apreciez şi pentru decizia asta. probabil pentru că, văzând anunţul făcut de ddm, mi-am zis: ce prostie… până şi Lorena…:)

 2. Te pui cu nebuna dom’le! :)) Da stii ceva? Asa-i trebuie! Daca e nerecunoscator, sa-si bage pietricele-n gura si sa repete singur la poezii pana ii vine elocinta.

  • bă, şi nu ceream mult. un telefon: „băi, lupule, vrei să-mi reciţi şi mie?”

   iar răspunsul lui, care a pus capac:
   Daniel De Marin nu mereu n-am timp sau energie sa dau un simplu telefon intr-o anumita zi.

   caz în care nici eu n-am timp şi energie să-ţi recit poeziile. şi pas.

 3. cred ca im viata totul tine de cum interpretam ce ni se intampla. eu as fi interpretat asa…”probabil andreea va citi din poemele mele”…deci daca vreau citesc, daca nu nu…ok…ma duc sa mai deschid o bere…

  • probabil că andreea e genul „om bun, de care profită toţi”. eu sunt genul „întreabă-mă, înainte să lansezi public presupuneri, mai ales că sunt la un apel de un minut distanţă”.

   fiecare cu genul lui.

 4. Pai asta inseamna ca nu mai esti prietena cu el.
  Si deci ii dau add pa facebook la mine.
  Si dupaia scriu o carte cu informatii da la toti haterii unde o sa insinuez nijte mizerii pe care o sa le coroborez cu probe (genuine sau anecdotal)
  Dar o sa scriu acolo ca de fapt e un personaj fictiv care nici nu se exista.

  Evident ca nu o sa fac asta dar ma bate gandul, la cata haita de hateri ai tu.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s