Senzaţia de plastic

Bântuiam eu prin oraş, cu treburi reportericeşti, când, deodată, trec pe lângă o patiserie. Şi mi se face groaznic de poftă de ştrudel cu brânză. Şi mă pun la coadă.

Au patiseriile din Bucureşti un obicei detestabil: îţi bagă pateul / merdeneaua / cornuleţul / gogoaşa / polonezii / whatever în pungi de plastic. Să mor eu că nu înţeleg următorul fenomen: unul, în faţa mea, şi-a luat felie de pizza şi i-au băgat-o tot în pungă de plastic. Să se murdărească toată de topingul cu pricina! Brrrr. Ce pula mea simţ estetic poate avea un om care bagă o felie de pizza într-o pungă de plastic!?

Aşa, şi ajung eu la vorbitor, şi-i cer tipului:

-Un ştrudel cu brânză, dar în şerveţel, vă rog.

Ăsta, absent, întinde mâna după următoarea pungă de plastic.

-Alooou, băiatu’! ridic eu tonul.

Şi îmi vine ideea genială. ZĂ idea.

-Ţie-ţi plac mai mult gagicile care iau contraceptive orale, nu?

-Hă? se uită la mine bovin vânzătorul, şi la fel şi toată coada.

-Păi, prietene, aşa cum tu urăşti senzaţia de plastic pe ştrudelul tău, aşa o urăsc şi eu pe al meu. Dă-mi ştrudelul în şerveţel sau în orice altă formă de HÂRTIE, ok?

Toată lumea a început să râdă. Inclusiv tipul cu pricina.

Şi mi l-a dat în serveţel.

23 de gânduri despre „Senzaţia de plastic

 1. Pentru impresia de curatenie si igiena impecabila. Repet, doar impresia. Pentru aceasta impresie (comerciala, in mare parte), traim intr-o lume de plastic.

  • prietenul meu, sunt unele produse cu cremă deasupra, sau, cum e pizza, cu măclăvais deasupra. alea, băgate în pungă de plastic, creează doar impresia de alimente pe care le-a mai mâncat cineva o dată.

 2. Buna! Buna, rau!
  Eu ti-l dadeam gratis. Strudelul. De fapt, nu era gratis. Il binemeritase-i. (Aia de la coada puteau sa sara si ei cu o limonada, apa plata cu lamiie, whatever.)

 3. În Asia de Sud-Est se poate cumpăra de pe stradă o pungă de juma de litru cu supă, legată sus, plus un pai. Sucul se servește la fel. Apa nu se găsește. Să fie asta explicația sexualității exacerbate din acele țări?

  • Pina mai spre iepoca de aur, poate si-acum, nu mai am rude la tara, si Ion, si Gheorghe, ba si Maria!, se stergeau la cur (si) cu frunze de podbal. Aceleasi pe care si le legau la frunte si timple, in caz de dureri de cap.

   Sa fie asta motivul pentru care urmasii lor au tendinta sa gindeasca cu curul?

    • Eu cred că încă le-a rămas capul înfipt în cur. După patosul cu care povestești happeningul rural, îmi spune că scenele se petrec în două zone istorice: Bărăgan și Moldova de Sus.

    • Ai dreptate, Franz. Podbalul creste pe malul apelor si in zone umede, exact climatul Baraganului.
     Frantz, de ce crezi ca au pierdut nemtii razboiul?

    • Podbalul, așa cum o știu , mai poartă denumirea în latină de flatulența porcului.
     Păi de nemți ce să zic. Că au fost prea civilizați. Când s-au tors la ei în bârloage, aka Berlin au luat cu ei de pe aici boli venerice și comportament țigănesc.
     Cred că trebuie să mor eu și 2 generații după mine, ca să fim siguri că deruralizarea a avut loc complet.

    • Bă da acum mi-a picat fisa, când m-am trezit din băutură. Bărăganu e deșert, nu climă umedă. Încerci să-i sabotezi pe Iuon și Măria.

   • depinde, de prima generație de la oraș sau de a doua, primii și-au mutat latrina în mijlocul casei, cel puțin așa credeau părinții lor, a doua a uitat lucrul acesta. De aceea gândesc cu curul!

    • „Ce poate fi mai plăcut şi mai simplu decât să fii sincer, totdeauna liniştit, împăcat cu tine însuţi, neavând nici de ce te teme, nici ce inventa?”
     François de Salignac de la Mothe-Fénelon

 4. @Frantz:Da-mi si mie,te rog,reteta de trezire rapida din betie.A durat doar de la 3:26 la 3:29.Visez deja la vremuri minunate.,

 5. Bre, tu esti delicios de amuzanta! Ti-am descoperit blogul abia ieri, dar de atunci ma hlizesc non stop la monitor, citindu-ti postarile din arhiva.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s