Full figured, full gifted

 

Imagine

O ştiu pe Raluca Vermeşan din 2008, când, proaspătă absolventă de facultate, impresiona publicul estival al Galei “Hop” cu forţa şi lumina cu care umplea scena. Ce-i drept, o umplea din toate punctele de vedere – pentru că Raluca noastră nu e ceea ce s-ar numi un firicel de floare albastră. Dar anii au trecut, talentul ei a determinat regizori importanţi s-o distribuie în spectacole ale câtorva dintre cele mai prestigioase teatre din capitală, cum ar fi Odeon, Nottara, Metropolis sau Act. În ultimul ei rol, Helen din XXL (Fat Pig) (r. Cristi Juncu), Raluca a acceptat o provocare dificilă: să încaseze în plină figură toate prejudecăţile şi miciile mizerii cu care se confruntă, dintotdeauna, oamenii graşi. Provocarea n-a rămas nerăsplătită: tânăra şi talentata actriţă a obţinut Premiul UNITER pentru debut. Prilej pentru noi să salutăm cu căldură această victorie a talentului împotriva dimensiunilor prestabilite şi a frumuseţii naturale împotriva plasticului şi a bisturiului.

TABU: Cât e de greu să fii o actriţă rubensiană într-o lume obsedată de Photoshop?
Raluca Vermeşan: Am avut noroc să fie nevoie de emploi-ul meu la timpul şi în rolurile potrivite. E mai dificil când vrei să joci un rol cu care nu eşti compatibil din punct de vedere al gabaritului.

Continuarea pe tabu

7 gânduri despre „Full figured, full gifted

  1. Mi se pare un umor scremut, cu note de subsol, ca să nu-ţi scape, Doamne fereşte, ceva. Poate o fi avut şi roluri bune (Rică) dar cred că acolo a fost mai mult meritul regizorului.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s