Atââât de plictisitoooor

Nu vreau să pun asta pe site-ul TABU, că, spre deosebire de Gopo, organizatorii Uniter nu au arătat niciun fel de lipsă de respect la adresa revistei. Dar…

Galele Premiilor Uniter sunt cea mai sinistru de plictisitoare chestie la care se poate uita un om. Habar nu am de ce se întâmplă asta, habar nu am de ce nivelul de plictiseală se menţine constant, indiferent de spaţiul care găzduieşte evenimentul, invitaţii străini sau alţi factori. N-am soluţii care să atenueze asta. Nu fac decât să semnalez.

Poate, de vină e autosuficienţa actorilor români. Poate e de vină impresia lor că sunt atât de monstruos de sinistru de vedete şi de dive, încât pot divaga la nesfârşit şi publicul o să-i asculte cu urechile ciulite. Dau un simplu exemplu: Caramitru citeşte nominalizările la nu ştiu ce categorie. Eu îi zic lui Ciuhu: Ia taci, bă, puţin, să vedem cine câştigă. Te aştepţi, firesc la: Şi câştigătorul este…

Dar nu. Caramitru al nostru începe să povestească despre 1900 toamna şi să vedeţi cum a fost. OK, Ciuhu, zi ce ziceai, că divagăm iar.

Cred că e o problemă de ritm. O mare-mare-mare problemă de ritm. Divagaţia, pe de altă parte, poate fi interesantă dacă e în cuvinte puţine şi expresive. Dacă e o lăfăială nehazlie şi năpădită de limbaj de lemn în propria aură glorioasă, dacă e fals-elegiacă şi siropos-declamativă, e WRONG. So wrong.

Şi, da, am totuşi o propunere pentru viitoarea Gală UNITER. Îi propun lui Caramitru să lase rolul de amfitrion lui Teo, Vio şi Costel, ex-Cafe  Deko, actuali habar-n-am. Ăia sunt oameni obişnuiţi să funcţioneze la microfonul gol. Le impui regula „fără argou” şi-i laşi să se desfăşoare. Sigur va fi o Gală Uniter la care, în sfârşit, n-o să-mi dizloc fălcile căscând.

10 gânduri despre „Atââât de plictisitoooor

 1. fata, nu stiu ce plm si pzt se intampla cu teatrul plm romanesc, da’n ultima vreme ma apuca dracii cand ma lovesc de asta:
  http://salapalatului.ro/images/poze_evenimente/arsinel_2012.jpg (vezi sus ministerul culturii si patrimoniului national. culturii. CULTURII. CULTURII !!! CUL-TURII !!!!!!)
  si de asta:
  http://www.nottara.ro/program/sala_Horia_Lovinescu/reprezentatie_menage_a_trois_490.html (cu Liviu Varciu. la Nottara. Varciu la Nottara ! VARCIU LA TEATRUL CE POARTA NUMELE MARELUI CONSTANTIN I. NOTTARA !!!!!!!)
  sau de asta:
  http://www.tnb.ro/index.php?page=actor&idactor=208 (andrei duban. andrei duban actor la TEATRUL NATIONAL BUCURESTI ! NATIONAL !!!!!)

  • 1. arşinel e un actor onorabil – când nu e ocupat cu şuşe. dar da, afişul ăla de manelotecă e sinistru.

   2. nu ştiu cum joacă liviu vârciu. nu mă pronunţ.

   3. înainte să fie măscărici oribil, duban a fost actor. ştiu, e ca şi cum ţi-aş zice că şuţul de portofele din autobuz a fost şi el într-o zi un bebe nevinovat.

 2. Dă-i, Doamne, sănătate Lorenei că a spus „Împăratul e gol”.
  Ce n-a spus e că mai e şi mânjit cu căcat, din cap până-n picioare.

 3. Ştiu, ştiu, e ok.
  Aş mai adăuga un detaliu, dacă tot e vorba de aparenţe:
  Prin 90 a fost dată jos statuia lui Lenin, din piaţa presei. OK, deşi mă întreb cum ar arăta Parisul sau Londra dacă s-ar fi demolat monumentele după fiecare revoluţie.
  Vine nea Carcalac ministru la cultură şi ce face?
  Într-un reflex de activist, de politruc, pune pe soclul rămas gol un cornet cu gura în jos, în care înfige două steaguri, al României şi al Uniunii Europene.
  Nici Emil Bobu nu ar fi avut o idee mai genială, doar că punea steagul ăla cu stele galbene pe fond roşu, al partidului.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s