DECREŢEII RELOADED

Tipic pentru prostia românească sinistră şi gravă: natalitatea a scăzut de foamete – iar guvernanţii nu încearcă să trateze cauza – foamea cea mare – ci efectul. Adică: vor să supună femeia gravidă, lipsită de mijloace materiale şi lucidă, unei presiuni suplimentare, unei amânări îngrozitor de stresante, pisălogelii, intruziunii, „consilierii psihologice” nesolicitate. Vezi aici.

Unu: Orice om este stăpân pe corpul lui. Are dreptul să decidă dacă este pregătit pentru povara şi responsabilitatea creşterii unui copil sau nu. Iar dacă o femeie ajunge până la a se duce la un doctor să ceară avortul, e evident că deja s-a măcinat, s-a consumat, a cântărit argumente pro şi contra şi nu mai are nevoie de hărţuiala ta agresivă şi patronizantă, îmbâcsită cu limbaj de lemn.

Doi: Un copil avortat e un copil care nu va creşte în condiţii precare, silit să renunţe propria copilărie din cauza neajunsurilor. E un copil care nu va fi abandonat, care nu va fi neglijat de părinţi care muncesc 12 ore pe zi pe salarii mizere, un copil care nu va ajunge să tragă aurolac pe nas să uite de foame şi nici nu se va prostitua de la 12 ani, căutând soluţia rapidă şi eficientă la toate problemele.

Trei: Mai ţineţi minte cum se avorta pe vremea lui Ceauşescu, cu andrele, cu leacuri băbeşti, cu diverse mijloace care făceau ca jumătate dintre femei să moară în decursul procesului? Oh, well. Să revenim acolo.

Patru: Când vrei să rezolvi o problemă, nu trebuie să cosmetizezi efectul. E ca-n povestea aia cu contesa cuprinsă de milă că biata slujnică e palidă şi suptă la faţă şi-i zice: „Vezi că găseşti pe măsuţa mea de toaletă nişte pudră şi nişte fard. Machiază-te. Şi acum, cară geamantanele astea”. Sau ca atunci când ai o carie în măsea de-ţi vezi creştetul capului prin ea, iar tu iei trei fiole de algocalmin, să nu te doară. Cam aşa şi autorii proiectului ăstuia de lege cu problema avortului. Cea mai bună consiliere psihologică în cazul acesta ar fi o redresare economică, urmată de politici financiare care să te îndemne să stai acasă şi să îngrijeşti un copil. Sau, ce aş întreba eu, dacă aş fi Maricica moartă de foame, băgată în consiliere psihologică forţată: „Dom’ doctor, mă consiliezi şi pe mine de unde fac rost de bani de naştere, de toate îngrijirile ulterioare, plus de toate articolele de care are nevoie un nou-născut? Dacă nu izbuteşti să mă consiliezi în privinţa asta, TACI ÎN MORŢII MĂ-TII ŞI LASĂ-MĂ SĂ-MI IAU SINGUR DECIZIILE! ”

Cinci: Dar dacă vorbim de vreuna de 15 ani, făcută poştă de toţi flăcăii din sat într-o seară mai glumeaţă a ălora? Şi pe ea o trimiţi la consiliere psihologică? Sau de vreuna din Ciumpalacii de Deal, care are deja 13 copii şi un singur salariu în casă? Sau de una cu carenţe grave de cine ştie ce fel, care ar putea duce la naşterea unui copil cu probleme?

Nu că am văzut „Izvorul femeilor”, dar cred că iniţiatorii acestui proiect de lege ar merita o grevă a sexului. Justificată. Orice pastilă contraceptivă are o marjă de ineficienţă, orice prezervativ poate avea o gaură minusculă. Dacă nu ai asigurare medicală în caz de accidente, e mai safe pentru orice femeie să opteze pentru vibrator.

61 de gânduri despre „DECREŢEII RELOADED

 1. Loreno, explică-le proștilor și habotnicilor chestia asta. Eu am făcut-o și rezultatul a fost ură și privirea dubioasă, ba unul chiar era să-mi rupă capul. N-ai ce le face. Dacă-n secolul 21 încă mai există frica de fantome și scheleți, de strigoi și dumnezăi, imaginează-ți ce înseamnă să-i explici unuia că un copil nu-l crești cu aer și concepția că pui o cană cu apă și o bucată de carne și mai crești un om e de căcat. Nu poți să le scoți concepțiile cretine din cap. Stai liniștită, că nu o să treacă legea aia imbecilă prin Parlament, cu atât mai puțin să fie aprobată și publicată-n Monitorul Oficial.
  Rău și nasol e că adolescenți, oameni tineri, poate mai tineri ca tine și ca mine au aceeași mentalitate, că avortul e păcat. Sună ca pula, dar e un adevăr.
  Și asta numai din lipsă de educație și prea multă pudoare prost folosită. De când pula mea sexul mai e tabu, când sunt țâțele și bucile pe tv, alături de soliști proști pe 1/10 îmbrăcați? Nu am spus nimic, dar pe zi ce trece mă uit că lumea-i tot mai dobitoacă și oamenii au penisuri în loc de capete.

 2. In legatura cu punctul doi eu cred ca:

  1. Problematica ce face referire la cine sa se nasca si cine nu sau cine sa traiasca si cine nu care face din fiecare un (mic) Dumnezeu mi se pare atat de complicata pentru o mana de politicieni, vanatori de bani, incat orice lege sau proiect care vine din partea lor trebuie sa le aduca un profit. In Romania, in alte conditii, nu se fac scoli, gradinite, biserici, biblioteci et caetera daca nu se poate „mulge” respectiva „initiativa”.

  Oricum, sa decizi cine traieste si cine nu mi se pare din start (cel putin) halucinant.

  2. Cand citeam acest punct mi-a venit in minte un fragment din Bohemian Rhapsody si ma gandeam ca – pana la urma – nimeni nu si-a dorit nasterea on purpose. Inca nu mi-au fost relatate declaratii ale unor oameni care sa-si fi cerut acest moment si dreptul la viata propriilor mame.

  O zi buna!

 3. multe tinere se lasă folosite sexual pentru puţină acceptare şi atenţie, doar ca să descopere ulterior că trupul lor a fost acceptat, în timp ce ele ca persoane au fost respinse….e vina părinţilor că în loc să vorbească cu ei, să petreacă timp cu ei, etc. ei (părinţii) stau toată ziua la crâşma din sat sau la Taraf tv acasă..e tragic să vezi cum adolescenţii nu au nici măcar o idee despre ceea ce presupune contactul sexual…

   • Un drog mananca pe altul. „Fie ca cel mai bun drog sa castige!”

    Cam asta e regula. Sa-mi fie scuzat „ermetismul”, dar prefer sa nu-mi expun mai pe larg acest comentariu, oricat de troll ati crede ca sunt. 🙂

 4. O idiotenie absolut sinistra si spun asta ca psiholog. Cu ce drept sa dau eu aviz unei persoane in legatura cu asa ceva. Pentru noi, nu este considerat tocmai etic nici macar sa dai sfaturi, cum dau babele proaste la orice colt de strada. In plus, cum ai zis si tu, consilierea facuta cu arcanul nu este consiliere. Este o frecangeala penibila pentru ambele persoane.

 5. ” Un copil avortat e un copil care nu va creşte în condiţii precare, silit să renunţe la propria copilărie din cauza neajunsurilor. E un copil care nu va fi abandonat, care nu va fi neglijat de părinţi care muncesc 12 ore pe zi pe salarii mizere, un copil care nu va ajunge să tragă aurolac pe nas să uite de foame şi nici nu se va prostitua de la 12 ani, căutând soluţia rapidă şi eficientă la toate problemele.”- incheiat citatul. Iata o apologie a nenasterii in genere, ca ceva inutil si rau, asta chiar mi se pare ca devanseaza problema discutata, cea despre avort, si trece catre filosofia existentialista plus o doza de nostalgie personala, probabil, dupa neantul dinainte de nastere(ce bine era!) si ciudat sau nu, o impartasesc, (din ciclul foaie verde busioc,fie viata cat de buna, tot mai bine e deloc)

  • absolut deloc. e o simplă analiză a motivelor care îndeamnă în mod normal o femeie să avorteze. ATÂT.

   pentru că una cu o viaţă familială stabilă şi venituri ok nu are de ce să o facă.

   doh!

   • O clipa… Cum devine „viata familiala stabila si venituri ok” un motiv sa nu o faca?
    Sunt foarte curios care e logica din spatele acestei afirmatii.

    Pentru ca din punctul meu de vedere chiar si o astfel de femeie o poate face:
    1. Deoarece pur si simplu nu-si doreste un copil. – cazul general
    2. Deoarece nu-si doreste un copil ATUNCI. – cazul particular

    Si-atunci…? Show me thy logic.

    • genul acesta de persoane sunt in general (evident exceptiile exista) respaonsabile si deci nu stau cu cracii in sus fara o pastila, un gel, un sterilet ca sa-si dea seama ulterior ca nu-si doresc o sarcina,

    • o femeie cu o viaţă familială stabilă şi cu venituri ok nu are de ce să o facă. adică SĂ AVORTEZE. în mod normal. în condiţiile în care cele mai multe astfel de femei îşi doresc copii.

     există cazul momentului care pică prost, dar rar. pentru că un cuplu stabil care face sex regulat are şi contracepţia foarte bine pusă la punct, nu e ca şi cum „oops, am uitat că o să fac sex în seara asta”. din nou, doh!

     asta e ca şi aia a ta, slightly penibilă, când eu vorbeam despre artiştii care trebuie plătiţi şi tu aberai despre negocierea cu moartea. Te rog, mai lasă strădaniile de a părea deştept cu tot dinadinsul şi concentrează-te pe temă, că devii annoying.

     (răspunsul se adresează comentacului tristan, subscriu la ce spune iluzia.)

    • „Fii impecabil in tot ceea ce spui.” – intelepciune tolteca. Sa ma dau si mai inteligent, na!

     Don’soara Lupu, daca nu formulati cum trebuie, nu va mai cramponati atat de raspunsuri. You’re going to reap just what you sow.

     Pe viitor incercati sa folositi conditional- optativul daca doriti sa lasati de inteles ca sunt si exceptii(pe care le admiteti in propria acceptiune despre cutare subiect). Altfel riscati sa deveniti categorica si sententioasa in exprimare.

     Sunteti foarte aproape sa-mi egalati invatatorul de scoala primara la capitolul „cine formuleaza cel mai nepotrivit un enunt” in care domnul cu pricina intreba „Ce facea Baba Tranca?”, iar primul raspuns care-mi venea in minte era tot o intrebare:
     „Dimineata, la pranz sau seara?” … so on.

     Acum, daca v-am enervat destul, ma puteti bana.

     Cheers!

    • da, oamenilor care nu sunt inteligenţi, nu le rămâne decât „să se dea”. ghinion.

     uite că iluzia a priceput ce spuneam. dacă puneai surogatul ăla de creier la contribuţie în loc să te sforţezi să încordezi muşchi şi să mimezi fals inteligenţa, poate pricepeai.

     dar, nu. oamenii proşti ca tine preferă să întreţină un climat conflictual decât să raţioneze. n-am de ce să mă enervez, cel mult să-mi fie milă.

    • SUNT O VITĂ RETARDĂ CARE SUGE PULA. O VITĂ INCAPABILĂ DE ARGUMENTE CARE, PENTRU CĂ NU LE ARE, NEAGĂ CALITĂŢILE INTERLOCUTORULUI. UN GUNOI PENIBIL ŞI PROST. VIN SĂ CERŞESC ATENŢIE, DAR TOTODATĂ NEG OMUL DE LA CARE CERŞESC ATENŢIE. SPER CĂ TOATĂ LUMEA E DE ACORD CĂ MERIT MUIE ŞI BAN.

    • pulifrici prost, nu mai lătra tâmpenii că degeaba o faci. tot în spam rămân. ţi-ai dovedit caracterul de lepră proastă – gata, nu mai avem ce discuta. ţi-ai pierdut definitiv dreptul la cuvânt pe acest blog.

 6. chiar ma intrebam cand o sa abordezi problema asta.. desi cred ca e in zadar efortul. eu am mai lasat comentarii peste tot unde am prins subiectul tratat cu ode false pentru bietul copil nebotezat. ma supara incredibil mai ales femeile tinere care sustin astfel de conceptii, poate ar trebui sa se uite la mamele lor cat au avut de patimit. doua exemple la care am vomitat:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/reportaj-fara-anestezie-avortul-o-despartire-in-somn-de-copilul-care-moare-inainte-sa-se-96.html
  http://siblondelegandesc.ro/2012/03/29/a-fost-odata-un-copil-salvat-de-la-avort/
  (le poti scoate daca nu e voie cu linkuri).
  ar trebui sa fie ilegal sa ai peste 8 clase si sa fii atat de incuiat.
  comentariile sunt un motiv sa bei singura acasa in timp ce iti faci planuri cum sa nu mai iesi niciodata in lume.

 7. eu n-am nimic de comentat la chestia asta, eu sunt baiat, rolul meu este decat sa-mi bag pula, sa dau din cur si sa ne simtim bine, e strict treaba femeii sa se ingrijeasca inainte/in timp ce/dupa sa nu ramana bortoasa. punct.

 8. as merge pana intr-acolo incat consider ca femeile ar trebui cosiliate exact in sensul celalalt si anume cand ajunge la primul avort sa vina psihologul si s-o conseieze
  ” si ia spune fa de ce gatu matii te-ai futut fara protectie daca ai inca 5 copii si nici un venit”? si baaang…un pumn in mecla
  ” si ia spune fa cum n-ai avut 1 leu de prezervativ sa-l dai la farmacia ta din sat si acum ai dat 10 lei sa ajungi la spital la avort”? si bang alt pumn in mecla
  Mars pe masa de operatie si la urmatorul avort ti se va coase pizda!

  • …si-mi vine aia acasa batuta de psiholog, si eu ma duc la psiholog si zbaaaang un pumn in mecla: pai bine ba/fa io nu pun cauciuc pe bunatate de pula, zbaaaang! plus daca as avea 1 leu as mai pune 3/4 pentru un pet de bere, zbaaang! plus dac’o cosi o fut pe ma-ta zbaaaang! si pe tot neamu’ tau in gat si’n cur, zbaaaang!

   • problema nu e că tu trolezi căcaturile astea, problema e că, realmente, majoritatea pulelor rurale şi dă cartier aşa gândesc. cum plm să faci copii cu asemenea haite de oameni?

    iar statistica: 22 de milioane de suflete în minus s-ar traduce: 22 de milioane de aurolaci şi de copii abandonaţi în minus. ceea ce e ok.

    • din 1950 până în 2009 au fost avortaţi c1rca 22 de milioane de copii numai pe acte, spune o statistică 😦 şi ne numim creştini de 2000 de ani :)) atâta penibilitate vezi doar la noi…

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s