„Icoane de modă”

Aici.

Dragi enoriaşi,

Ne-am adunat azi în acest sfânt aşezământ pentru o întrebare profană: oare patrafirul preacuviosului Pafnutie încalcă sau nu rigorile faşonului. Şi dacă nu – că ştim dară, unde pune faşonul mâna, pune şi Dumnezeu podoaba – să întrebăm altceva – de ce face dumnezeu redactor pe cineva care nu ştie că „icon” din engleză şi „icoană” din română sunt false friends, adică, precum ar zice acelaşi redactor, prietene false? Aşa cum şi rezoluţiile de anul nou pot fi cel mult 1.600 x 1.200, ba, pentru oamenii cu aspiraţii uriaşe, 2.560 x 1.600?

Ne-am adunat în acest locaş al heruvimilor să-i cerem preabunului Dumnezeu un sfat: cum să-i facem pe cei săraci cu duhul să priceapă că a înlocui un termen din engleză cu prietenul lui fals din română e neplăcut ochilor Domnului şi e lucrarea Satanei?

Domnul a făcut cerul şi pământul, păsările şi dobitoacele. Deci e în regulă să fii dobitoc. E în regulă să-mi trimiţi şi newsletter cu asta. Măcar  ne râdem curul pe jos. 

7 gânduri despre „„Icoane de modă”

  1. icon = incoană – orice gugăl traducere și/sau utilizator de Windows știe asta; prin urmare, articolul este profesionist așa de felul lui. Nu văd nimic în neregulă acolo. De notat e că orice Albu la noi e creator de modă, dar bietul Girorgio e dizainăr.

    Aia cu enoriașii e altă poveste (implică furci și topoare) și trebuie tratată ca atare.

    În rest, prieteni falși sunt peste tot, inlusiv printre proiecte.

  2. bunulDumnezeu a crea şi dobitoace ,dar cel care se simte în postura dobitocilor este problema lui aşa gîndeşte el săracul nu avem ce să-i facem o fi fost procreiat de DROGAŢi nu de oameni normali cum sîntem noi ceilalţi .

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s