Toată lumea din familia noastră urlă!

Apără-mă de familie, că de străini mă apăr şi singur.

Degeaba vrem o ţară ca afară, dacă nu învăţăm să comunicăm, să ascultăm şi să înţelegem, pare a spune Radu Jude, în Toată lumea din familia noastră, noul lui atac glorios la adresa stilului românesc de a interacţiona cu oamenii pe care se presupune că ar trebui să-i iubim şi să-i protejăm. Izul de Românie este dat de mitocănia crâncenă, detestabilă, insuportabilă, care zace în fiecare dintre noi şi pe care, prin puterea exemplului personal, îl inducem copiilor noştri.

Restul cronicii, pe Tabu.

10 gânduri despre „Toată lumea din familia noastră urlă!

  1. U’re right dar fiecare trăieşte cu ce a primit SAU NU A PRIMIT. ai primit dragoste, dai dragoste, ai fost respins, vei respinge şi aşa mai departe. 🙂 am pus măna pe o carte fascinantă numită ”de la respingere la acceptare” de charles richard solomon..el explică mai bine decât mine. 🙂

  2. @andries paul: ai dreptate insa sunt si exceptii. poate copilul ala se desteapta intr-o zi si prin caracterul sau, face ca familia sa il urmeze. copilul poate deveni declick-ul intr-o familie (destul de) disfunctionala. dar sunt cazuri foarte rare iar copilul ala de obicei se lupta mult timp sa schimbe ceva (in sine) si sa ajunga sa se iubeasca (pe el) inainte de puterea exemplului.

    • da sunt excepţii, dar copilul dacă nu se descotoroseşte de trecutul său şi de vechile percepţii, sentimente etc. poate să încerce el toată viaţa să se schimbe că încearcă degeaba. Noi fiind un duh, având un suflet şi locuind într’un trup îţi dai seama că subiectul cu discuţia e vast !

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s