Despre determinism, cu Mihai Smarandache

Plecam noi de la Green Hours, după un interviu în decursul căruia am inundat subsolul de atâta râs – de a ajuns până la Humanitas din Fundul Curţii – când, brusc, Smarandache vede un sandviş. Şi zice:

-Uite un sandviş.

-Da.

Era un sandviş părăsit în mijlocul drumului, frumos, două felii de pâine printre care se iţeau un mezel, un caşcaval şi o bucată de roşie.

Şi Smarandache:

-Îţi dai tu seama ce-i în sufletul acestui sandviş? „Futu-i mă-sa-n cur de soartă amară, că nu  mi-a fost dat şi mie să ajung un căcat. Ca fraţii mei.”

-Ba poate să ajungă. Nu-s destui câini în Bucureşti? Dar stai…, mă prind eu. Câinii din Bucureşti sunt diferiţi. Îmi amintesc, la noi, la Sfântu Gheorghe, câinii prindeau bucata de covrig din zbor.

-Şi la noi, la Iaşi, mămăliga era o divă.

-Iar nesimţiţii ăştia de câini mitici (cu accent pe a doua silabă, nu pe prima, n. r.), dacă le dai jumate de şaormă, o despachetează tacticos, aleg bucăţile de pui, lasă restul şi te pun în ipostaza de a lua năclăiala de pe jos, s-o arunci la coş, zic eu.

-E clar. Soarta tristă a acestui sandviş e să ajungă un biet găinaţ de porumbel, concluzionează el. Aşa i-a fost scris.

26 de gânduri despre „Despre determinism, cu Mihai Smarandache

 1. Ne, ne, ne, dacă îţi vei întina talpa călcând şi alt trotuar decât cel al Căii Victoriei, vei vedea şi câini cu apetit sănătos. Poate nu ca la Sf Gheorghe, unde aerul e mai tare, dar tot sunt recunoscători pentru o coajă de ceva.

 2. Ba pardon, eu am văzut câine în tramvaiul 19. Înainte de ultima staţie, s-a aşezat disciplinat lângă uşă. A coborât la capăt dar nu s-a mulţumit cu atât. A mers în staţia unde a apărut după un timp un autobuz care mergea într-o comună (probabil chiar Căţelu, cea mai apropiată) şi, când a venit autobuzul, s-a suit frumos în el.
  Sunt aproape sigur că la tramvai venise cu metroul.

 3. A, la Odeon, in Viata e Vis desigur. Si nu eram beat. Acolo m-am imbatat cu alta ocazie.

  Te rog frumos, Lorena ,sa-l intrebi de ce jegosii aia modifica piesa lui Calderon la sfarsit. Multumesc.

 4. eu am citit piesa lui Calderon, o traducere in romana, o editie bpt. nu numai in teatru, dar si in opera, ma enerveaza acesti regizori handicapati, cretini si oligofreni care se baga ei sa modifice un text. niste oligofreni. nu sunt in stare sa creeze nimic original, valoros, si cred ca impresioneaza pe cineva prin cretinitatile lor. De exmplu la Viata e Vis, n-am nimic cu montarea, mi-a placut si scenografia,costumele, decor tot, dar de ce, cum isi permit sa modifice textul? adica cum pui tu niste replici la sfarsit care nu exista in piesa lui calderon? sa faca ei piese daca sunt asa de destepti si sa le joace.
  Ca sa nu imi aduc aminte ce montari se fac pe la opera si opereta, ca ma ia durerea de cap. Si nu sunt un conservator sa spunem,adica sa vina neaparat cu o lebada de carton in Lohengrin, dar nici sa vina cu un trabant in loc de lebada cum am vazut o montare din strainatate, ca-mi bag pula in trabantul lor :))
  traim o epoca total lipsita de originalitate, dar caracterizata printr-o goana febrila dupa originalitate

 5. Avem asa :))

  Regia și scenografia
  Dragoş Galgoţiu

  Costumele
  Doina Levintza

  Video
  Sabina Spatariu

  Traducerea
  Mihaela Crețu

  Deci domnul Dragos Galgotiu e licheaua. nu cred ca traducatoarea si-ar fi permis ea sa puna o replica din burta. aia traduce. Voi elucida acest mister :))

 6. Tot acesy Galgotiu semneaza regia unei piese in care ,,marea” actrita Meda victor :))))) vine si isi arata tatele :))))

  Ei lasa ca daca voi da ochii cu el vreodata, il intreb io. de ce nene, bagi tu replici din burta. te-a obligat cineva sau ce? moda te-a obligat?

 7. Eu daca as fi calderon, nu m-as rasuci putin in groapa? cum imi modifici piesa mea? scrie in pizda ma-tii tu piese, cu ce vrei tu, da nu umbla tu la ce am scris eu. du-te dracu d-aici

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s