„Da, cum zici tu”

E o chestie pe care n-o s-o înţeleg niciodată în viaţă. De unde porneşte, de ce funcţionează aşa cum funcţionează şi ce vor oamenii care o practică. Chestia asta este slugărnicia.

Prin asta, nu mă refer la diplomaţie. Da, sunt situaţii în care, având în vedere ceea ce le datorezi unor oameni, le mai treci cu vederea nişte căcaturi şi nu-i bagi în vulve materne, deşi tot sufletul tău imploră să o faci. Dar iei în considerare o listă de fapte trecute ale lor şi laşi de la tine. Sau pui o problemă cu ceva mai multă fineţe decât ai pune-o faţă de un căcat cu ochi oarecare, pe care-l desconsideri sau care ţi-e indiferent.

Ceea ce însă nu înţeleg neam sunt plecăciunile fără discernământ. Faţă de oameni cărora nu le datorezi nimic. Plecăciunile umile, supuse, fără a judeca premisele unei situaţii, limbile în cur date în virtutea inerţiei.

Ce urmăresc oamenii cu asta? Respectul celui lins? Greşit. Nici un obiect al limbilor în cur nu te va respecta, dacă descoperă că-l lingi fără discernământ, fie vară, fie iarnă, fie cu rost, fie fără. Se va folosi de tine cât te guduri pe lângă el, să-i pui gratis diacritice în textele primite fără şi să-i aduci beri de la colţ. În rest, îşi va şterge cizmele de tine de câte ori va considera că e nevoie.

Respectul celor de pe margine? Ghinion. Curlingăul nu provoacă decât hohote de râs.

Statistic, cel care alege să lingă cur necondiţionat în societate este o persoană irecuperabil proastă. O persoană preş, incapabilă să observe nuanţe. Ocazional, se va răscula; dar şi răscularea lui va fi aidoma linsului, total ilogică şi nejustificată într-un sistem de cauze-efecte. Iar răscularea lui se va lăsa de obicei cu ploaie de flegme. Curlingăul se va chirci iar la forma lui iniţială, umilă şi preaplecată. Şi va începe din nou să lingă sârguincios cur.

Fraţii mei, adevăr vă zic vouă: până când nu veţi gândi cu propriul creier, nu vă va respecta nimeni. Societatea nu vă dă lucrurile pe care le cerşiţi, ci pe acelea pe care le cereţi demn, arătând: am de oferit în schimb asta, asta şi asta. Sigur, şi societatea e curvă, va încerca să negocieze, să ofere mai puţin decât daţi voi. Fiţi fermi. ŞI, MAI ALES, PUNEŢI NAIBII CREIERUL ĂLA ÎN FUNCŢIUNE. Aţi fi miraţi să descoperiţi cât e de util, de fapt.

30 de gânduri despre „„Da, cum zici tu”

 1. Poate e parte din instinctul de turmă. Elefanții mai mici se țin după Elefanta Matriarch că ea e dășteaptă și cunoaște.
  O fi un instinct cel care-i împringe pe prietenii noștri să lingă cur.

 2. Oamenii de genul asta pot fi uneori destul de periculosi. Sunt aia care te sapa daca au interes. Sunt buni la asta penru ca taratoarele se pricep la sapat. In plus, lor chiar nu le pasa cat de mult rau fac. N-au asemenea procese de constiinta pentru ca au in simt al demnitatii personale pervertit. Nu prea te poti astepta la altceva de la un om a carui strategie sociala principala este linsul in cur.

 3. Parca era un proverb care spunea ca o maimuta cu cat se cocoata mai sus intr-un palmier cu atat isi arata fundul mai bine. Pupincuristii o iau ca pe o invitatie. Din pacate intre ei nu exista solidaritate, ca altfel nu ar da decat cate unul ca sa ajunga la toata lumea…

 4. Nu sunt de acord cu tine. Nu imi plac lingusitorii, desi am cunoscut multi in viata. Am parte si la serviciu de asemenea persoane. Pe blog…pai, eu cred ca omul care e mereu de acord cu ceva in primul rand nu vrea sa te supere sau sa il injuri.Poate e timid. Pana nu cunosti omul ,nu-l poti judeca.Stiu ca imi voi auzi multe acum, dar asa cred eu.

  • Mai Bogdane cine pisda mea tea anvatat sa vorbest asa nesimitu-le care ieu nu stiu ceam gresit sa am asea un dobitoc de copil baieat pedea supra care nimen nu mea spus co s-a ajunga un asea dobitoc Bogdane nu tiar fiii rusine sa vorbesti asea care cred ca curva de nevastata are enfluenta rea asupra ta. Ieu cu tatatau intelectoal nu am vorbit asea cu tine care Nelu adimistratoru ie adevarat m-ai spune pula pisda stai capra care asea a-mi place santem decat maturi ne bucuram de vieata care tu cine pisda mati teanvatat sa vorbesti asea porcos care te reneg. Dobitocule.

 5. la mesajul semnat „mama lui bogdan”, persoana care l-a postat a pus link către blogul meu. lorena, fii bună, rogu-te, şi îndepărtează legătura, pentru că n-aş vrea ca fiul doamnei să creadă că am o relaţie neprincipială cu mă-sa. mulţam.

   • A-ti dau ieu ti-e Bogdane dobitocule s-a vorbesti urat despre mamele la uameni care ieu nu vrieau dupe aia s-a vina la mine toti golani care tu iai antaratat Bogdane sezi frumuos mama care destule prosti a-i facut a zis si Nelu ca na vazut in vieata lui de maistru si adimistrator copil mai cretin care ieam spus ca daca facieam ieu cu el un copil m-ai bine esea decat tine. Care m-ai bine facieam un cacat la gard decat pe tine mama bine ziciea vecina Rozica cand tea vazut cum facieai oranie dupe copacu scoli nu tiar fiii rusine magarule.

  • şugubaţă mama lui bogdan.

   faza e aşa: dacă e să combatem trolajul, ar trebui să şterg de tot comentariile semnate „mama lui bogdan”. şi… sorry, sunt mult prea amuzante. îndură şi tu linkul ăla, că n-o să mori.

   • Bine face-ti domnisuara scumpa care ieu m-a temieam ca sterge-ti mesajele mele care mult la pretuesc care sa sti-ti ca Nelu mea zis ca manvata curand sa scriiu cu diacristice care zice iel ca ie literele si sunetele noastre romanesti care sa nu m-ai arate textu asea urat. Am o rugamnite l-a dumevostra domnisuara scumpa care a-m vazut oribilata ce a scris fiumeu la alte comentari care ieu nu posa cred ca iel ieste verifica-ti. Care fimiu nu poate pentru c-a sa scri despre pisda si iventi cum a ma scuza-ti futut iel nu stiu care femee care v-a spun ieu Bogdan a fost virgin pana la 26 de ani. La dus tatasau la curve care dupe juma de minut a iesit sea zis domnu mi-e sanum aduce-ti pe baiatu acesta anca o data care ma scuza-ti domnisuara ca v-a spui a zis prostituanda domnu num m-ai aduce-ti pe fiu care a vrut s-a ma ciocaneasca decat daca il las sa puna pe fata mea o poza cu tovarasu Ceausescu care zicea baiatu adeca fimiu Bogdan dobitocu c-a iel se escita decat la tiran. Decat ca prostituanda navea nimica ampotriva care avea decat asm si zicea ieu nu pot face amor cu poza pe nas care m-a sufoc si mor sub ma scuza-ti putulica lu fiu dumevoastra asea ia zis lu sotu meu telectoal care asea rusine la apucat decat mitila batut de sange la facut saracu Bogdan mierea si mila de iel care a venit acas si nefutut si cu nasu spart de catre distinsu tatasau Dumnezeu sal erte.

 6. Ce te-a determinat sa crezi ca vor respect lingaii? Ei vor doar avantaje materiale, sunt dispusi sa fie utilizati drept vas de wc pentru a se vedea in posesie cu nimicul la care aspira. Respectul celui lins? Nici vorba. O curva vrea doar bani, nu are pretentia sa fie canonizata si, culmea, poate fi suficient de inteligenta sa isi reprime orice pornire de castigare a demnitatii, asa cum intelegem noi, majoritatea, notiunea de demnitate. Demnitatea ei este sa aiba ceva cald in stomac.
  Pe de alta parte, mai sunt lingaii prosti in sens nativ, natural. Cei care efectiv nu judeca decat la un nivel primar, redusi cu capul. Lor n-ai ce sa le ceri. Sunt bucurosi cel putin ca sunt bagati in seama. Pentru ei, iluzia de a fi o rotitza importanta intr-un angrenaj sofisticat e ceva mirific. Si, repet, n-ai ce sa le ceri, pentru ca vorba aia, un prost nu poate sa inteleaga de ce e prost tocmai pentru ca nu ii merge mintea, asa l-a lasat mama natura. Cel mult il ignori si zici „Doamne-fereste”!

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s