În direct, de departe de front

Am trăit revoltele stradale ale ultimelor zile cu o neimplicare de care uitasem. În timp ce lumea dădea foc Bucureştiului, eu stăteam în splendidul sediu TABU dintr-un îndepărtat colţ al oraşului şi munceam pe rupte, cu colegii mei, la închiderea numărului. Spre surprinderea mea, aici s-a respectat predarea. Am făcut-o exact când am zis că o facem, nu cu o săptămână după.

Şi trebuie să recunosc, m-am bucurat că nu m-a trimis nimeni corespondent pe front. Nu aveam nici un chef să mă bag între cocktailuri molotov şi bastoane de jandarmi. Ştiiiiu, ştiu, este vorba despre foamea gloatelor şi nepăsarea politicienilor. Trecem prin al patrulea an de creştere exponenţială a sărăciei, lumea s-a săturat şi a ieşit să mai spargă o vitrină, să-şi ostoiască nemulţumirile. Vedeţi, aş putea scrie despre asta de parcă aş fi fost acolo. Dar, nu. Şi CE BINE CĂ NU.

Vine un moment în viaţa unui om când se bucură că poate lua o pauză de realitate. Pauză de vise roz, de poveşti frumoase şi de stil. E exact lucrul de care aveam nevoie. Îmi place: cum simt eu o nevoie, cum se aliniază toate astrele în aşa fel, încât să mi-o îndeplinească.

Am emoţii mari pentru numărul de februarie al TABU. E primul număr la care am lucrat full-time, full-energy. Sper să vă placă. 🙂

27 de gânduri despre „În direct, de departe de front

 1. e bine cand totul e bine.

  ps: chiar daca te-ai fi bagat intre cocktailuri molotov şi bastoane de jandarmi, Bogdan te-ar fi aparat cu pieptu’i de arama si craniu-i de otel. nu stiu daca stii, da’ Bogdan a fost la trupe de elita.

 2. Domnu Gudmen ieu v-a rog s-a nu va bate-ti joc de fimiu care ieu am voe ieu lam facut ieu al omor recunosc ieu am insistat sa faca armata buna care mam temut ca ajunge omocsecsual care vam povestit destule dejea. Am zis cu sotumeu intelectoal care s-a nu ne strice baiatu asta traditiea anceputa de iel adeca barbatumeu care iel zicea femee ieu daca am facut scoli care nu poate veni acuma un mucs s-a mi le anuleze care ie fatalau m-a face de ras. Lam trimis decat la armata meam zis barbate da daca pune mana pe o arma care o cofunda cu ma scuza-ti un penix nu ne face de ras? Dintre care barbatumeu trecut prin vieata mea zis femee pai daca a-l prinde careva coleg c-a face mascari cu arma mitil bate de nu mai pupa iel vieata linistita care domnisuara Lorena drept v-a spui asea mantristat care a venit Bogdan an permisie ierea decat lovit anvinetit cu dinti sparti lam antrebata mama ce ti-santamplat care iel atuncea a mintit ca la batut colegi care iel ierea mai frumusel si lea furat femeile care dupe acea am aflat ieu adevarul domnisuara scumpa. Bogda se ascunse dupe un copac care pupa arma si o ma scuza-ti lingea care spunea cu asta v-oi omora ieu unguri care ne ia tara nu n-e vom preda decat ca colegi lui la vazut care iei na auzit ce spuniea Bogdan cand a vazut ca linge arma a zis ca ierea omocsecsual care e adevarat decat c-a noi am crezut caia trecut la batut domnisuara scumpa de mea nenorocit baiatu ieream ca mama lu Bubico dupe aruncarea lui din tren zau. Asa ca domnu Gudmen nu v-a bate-ti joc care tragediiea omului ne e bat jocora dumitale.

 3. Mai bine zis, n-ai avut nimic de revendicat, nici de la ăia, nici de la ăilalţi, şi te-a durut în acelaşi loc ca şi pe Preşedintele Nelu Rânjilescu, operat în timpul revoltei într-o parte mai sensibilă 🙂

  ~Nautilus

 4. In ceea ce priveste golanii si retardatii , plebea dezgustatoare care provoaca dezordine si agitatie inutile zilele astea in Bucuresti, am de transmis un singur mesaj: MA PIS PE VOI SI PE MAMELE VOASTRE. Il sustin pe Conducatorul Traian Basescu. Oricum sunt insignifianti, cand or iesi 200000 sau 20000 in strada mai vorbim. Si atunci tot ar trebui puse tancurile pe ei. Linistea si ordinea conteaza, nu agitatia unor imbecili. Niste trepanati. Mase de manevre.

  Aia care au vandalizat duminica nu au fost ,,ultrasii Chiorului” cum mananca cacat propaganda bolsevica. Nu, eu am informatii din interior. Am rude si relatii in Jandarmerie, dar mai ales in Politie. Au fost niste golani din gloata.

  Repet: MA PIS PE VOI SI PE MAMELE VOASTRE, pe toti care faceti dezordine si galagie. Si imi doresc sa va bata Jandarmeria si Politia pana va cacati pe voi. Iar pe fundal, sa se instaleze la universitate niste megafoane uriase, iar in timp ce sunteti carditi cu bulane, furtune cu ape si gaze, sa se cante asta:

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s