Noi suntem de vină pentru Al – Qaeda

Ideea principală a filmului Route Irish sună aşa: violenţa este ca gândacii de bucătărie. Dacă scapă de sub control, creşte în mod hidos şi, înainte să-ţi dai seama, eşti sclavul fenomenului.

Mie, în mod normal, nu-mi plac filmele-manifest, în care replicile personajelor, puse cap la cap, pot fi transformate în textul unei campanii de awareness. Rişti să-ţi iasă nişte personaje de carton, schematice, al căror singur sens este să ilustreze o idee.

31 de gânduri despre „Noi suntem de vină pentru Al – Qaeda

 1. e prima oara cand te trollez dar asculta-mi parerea.Si anume ca esti frumusica dar si prostuta in materie de anumite probleme…sfatul meu..NU LE ATINGE..pt ca risti sa iei multe ghionturi fara sa mai misti

  • mulţumim pentru părere, e exact genul „trollul care se dă înţelept pentru că e tratat ca un nimeni de toţi cei din lumea reală”. aştept argumente în favoarea enunţului „prostuţă în materie de anumite probleme” sau te bag în ban.

   • a da definitii si explicatii unor situatii extrem de complicate dupa vederea unui film subiectiv gandit si mai ales din fotoliu nu intra in logica unor realitati crude si poate inexplicabile pentru noi de religie,conceptie, mentalitate,educatie si poate ,spun poate, inteligenta diversa. Oricum nu-mi pari persoana adaptata comentariilor politice de genul asta…mergi pe alte directii…sfatul meu,

    • luc, eu cred că ai citit alt text decât acela scris de mine. îţi recomand să-l reciteşti o dată şi discutăm după ce l-ai citit şi înţeles. mie tu nu-mi pari persoana capabilă să argumenteze ceva pe baza textului scris de altă persoană, deci ne suspectăm reciproc de prostie. cu diferenţa că eu nu vin la tine pe site să te torturez cu a mea.

 2. Pe mine unul m-ai convins să văd acest film.

  Irak, Libia, cazuri asemănătoare.

  Libia ajunsese, sub Gaddafi, prima ţară ca nivel de trai în Africa, se zice că depăşea Portugalia. Libia are cel mai bun petrol din lume, iar cea mai mare greşeală a lui Gaddafi a fost aceea că acesta a naţionalizat industria petrolieră, după ce a luat puterea.

  Nu erau nişte îngeraşi cei din familia lui Gaddafi, cam aruncau unii dintre ei cu banii, pe distracţii, însă educaţia şi asistenţa medicală erau gratuite în Libia, iar libianul de rând putea să-şi facă studiile superioare în străinătate, statul i le plătea, îi plătea şi o alocaţie pe timpul studiilor şi îi dădea şi o maşină. Chestia cu opoziţia din Benghazi a fost o făcătură. Opt luni a bombardat aviaţia NATO armata libiană şi în mod special pe membrii familiei Gaddafi, în condiţiile în care aceasta nu avea mandat decât să menţină restricţie aeriană – crime de război în toată regula. Cei mai mici dintre copiii lui Gaddafi, băieţii de 29 şi respectiv de 28 de ani, au fost omorâţi în aceste bombardamente, primul când i-au bombardat jeepul, iar al doilea când i-au bombardat casa, bombardament în care au murit și trei copii, trei nepoţi ai lui Gaddafi, un copil al celui de 28 de ani şi doi ai altor doi fraţi.

  NATO a ajuns poliția amorală a marilor puteri, o poliție supertehnologizată.

  Iar în Irak, acum, după retragerea americanilor, armata americană va fi înlocuită de armata privată Blackwater (și-a schimbat denumirea de curând, acum se numește Academi), care învârte miliarde de dolari din afacerile sale.

 3. Bogdane, cunosti destul de mult, dar mai ai mult de citit despre ce se intampla acolo. Am vazut cu ochii mei si Angola si in Afganistan ce inseamna scara valorilor pentru mulsumani si cine incearca sa o rastoarne. Nu credc ca se poate cataloga ca un film manifest ci ca film document.

 4. geopolitic, la nivel de scară de bloc, bogdan se descurcă. țață maricica a pus piciorul în prag, că l-a lăsat pe bărba-su, ginel, fără băutură. și-au luat combină frigorifică, ba chiar și televizor cu plasmă, astfel încît ginel să se cultive pe discavării și ddtv.
  pe urmă au venit portăreii să le ia combina și televizorul, că nu făceau față la rate din pensie și cînd se băteau cu maricica și cu ginel, au spart ecranul plăsmii și au găurit un perete lateral al combinei, făcînd-o inutilizabilă- nu se știe nici pînă în ziua de azi cum au reușit, dar au reușit.
  prostia lu’ țață maricica e că a naționalizat banii de băutură, pensia lui ginel, bărba-su. n-ar fi trebuit să facă niciodată asta.
  ș.a.m.d.
  e? seamănă?

 5. Dragă Goodmane,

  Eu ştiu de povestea cu bona, însă, sincer, nu cred în ea.
  Propaganda asta americană are nişte clişee, unul din ele este că încearcă mereu să-şi demonizeze adversarul într-un mod străveziu (clanţele de aur de la vila lui Saddam, care, de fapt, nu erau de aur).

 6. Britanicii sunt oarecum culpabili ca societate pentru comportamentul armatei in Irak, dar nu si pentru invazia americana si britanica din Irak. In orice caz, nu au ei cea mai rea armata din lume si daca vrei sa compari compara cu alte armate. Oricare ar fi comportamentul armatei britanice la nivel general, dar si individual, pretextele folosite pentru invazie si filmul desfasurarii operatiunilor, scopul si obiectivele indeplinite au meritat eforturile. Cu mijloacele disponibile se poate spune chiar ca armata britanica ramane una dintre cele mai eficiente si mai disciplinate din lume, n-are de ce sa le fie rusine cu ea. Mi se pare uimitor ca o natiune practic fara resurse reuseste sa isi mentina un anumit statut in lume doar prin ordine, educatie si disciplina. Dincolo de multe gafe, prostii si alte belele britanicii mi-au castigat respectul pentru ca raman printre putinele natiuni care si-au definit inamicul inclusiv la nivelul principiilor si lupta deschis impotriva lui. Si ma refer la rusi. De mai bine de 20 de ani britanicii lupta aproape singuri impotriva rusilor pe viata si pe moarte, nu s-au lasat pacaliti si au avut dreptate. Si asta cu resurse limitate. Asa ca mai exista o speranta. Razboiul impotriva musulmanilor era inevitabil data fiind nivelul de evolutie al acestei religii si felul in care inteleg ei sa priveasca lumea, dar si faptului ca zona ocupata de arabi are resurse si un rol strategic bine definit. Le doresc succes.

 7. Uşor cu filmul-document pe scări!
  Am un amic care „ştie” că americanii şi-au dinamitat singuri turnurile gemene, că nici vorbă de avioane deturnate, că aia, că ailaltă.
  Când îi cer argumente, îmi spune că a văzut el într-un film şi s-a lămurit.

  • Da da domnu Zapada sa sti-ti ca ieste adevarat care si miie mea spus fimiu Bogdan e maiestru la ioropenisme si politice enternationale care a studieat mult mea spus mama nu ie adevarat cu unspce sectembrie care americanii au sburat cu aveoanele an cladiri nu musulmani cum crezi tu ieu am spus decat ca niuiorcul ie departe mama ieu nam vazut asea ceva decand mam nascut care acuma ma tem sti-ti ieu la bloc stau daca le vine ideia la americani astiea care sa vina cu aveoanele la noi an bloc sa intre cu iele la Nelu an apartament care sta m-ai sus. Duamne fereste creca a-si face cu nervi care ar murii dragostea mea Nelu plus ca blocu ie slab nu ar resista la cutremure care ne ameninta la televisor dapoi cum sar prabusii peste noi care ieu pana a-si reusi cu aterosclerosa s-a fug din iel mar cuprinde molozu domnu Zapada zau asea. Ieu decat al cred pe Bogdan care am avut aicea un vecin turc al chema Hassan ierea baieat bun cand traiea sotu meu intelectoal lanvatat sa scriie care dupe aia am vazut scris cu creta pe colidor moarte la americani care allah s-a fie sfant cu jihad an suflet sau cam asea ceva dar nu la bagat nimeni an seama decat Nelu la bagat an ma scuza-ti psida masi care a zis ca iear trebue sa strangem bani sa zugravim colidoru.

 8. Ştiu, dar un demers artistic mai reuşit poate tâmpi mai mulţi dacă crezul politic al autorului (imperialiştii e răi) e băgat prea în faţă.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s