Andrei Şerban rulz într-un mare-mare fel

Ieri, a ţinut o conferinţă despre arta actorului la Bulandra. Urmată de întrebări stupide, curlingviste şi stereotipe de la toate babele de ambe sexe care ocupau scaunele din public.

*Prin „babă” nu înţeleg femeie vârstnică în textul de mai sus, ci om, indiferent de vârstă, care îşi încorsetează gândirea, care nu vede dincolo de cuvinte, care operează după programe automate de gândire. Ultimele generaţii de computere sunt mai inteligente decât hoarda de babe care populează teatrul românesc la ora actuală.

Poate că, supus unei presiuni de această natură, bietul om e oarecum crispat, stânjenit, cam cum s-ar simţi cineva care se trezeşte într-o zi că găinile au prins glas, nu au nimic interesant de spus, dar spun oricum.

……

Azi, am stat o oră la un interviu relaxat, uman, extrem de sincer şi foarte, foarte sexy. Ce înţeleg eu prin „sexy”? Înţeleg „vulnerabil”. Ca reporter de glossy, am întâlnit atâta prefăcătorie, brand, imagine şi target, încât vulnerabilitatea asumată (nu mimată, nu „m-am cusut şi m-am reînvirginat”!) a ajuns fetişul meu: îmi vine să fac o labă de câte ori cineva refuză să pozeze, refuză să fie politically correct (schema de comportament 1) sau certified trolling asshole (schema de comportament 2) şi se poartă normal. Iar dacă mai are şi umor, îmi vine să fac labă cu strigături. Acum vă las, am puţină treabă. Nu înainte de a vă mai servi cu nişte brit pop. (Cine mă are friend pe Facebook, a observat de zilele trecute că mi s-a căşunat grav pe brit pop zilele astea.)

18 gânduri despre „Andrei Şerban rulz într-un mare-mare fel

 1. Păi unde-i interviul?
  Şi întreabă-i ceva şi pe acei actori de la Naţional care s-au supărat aşa tare pe el că i-a pus să se spele pe dinţi şi să facă puţină gimnastică, încât au scris o reclamaţie colectivă către Iliescu (care tocmai regizase magistral o piesă cu mineri), cum că ce mari sunt ei, de ce trebuie să se şi spele, că ei fac teatru hăăăt, din epoca de aur, şi nu le-a spus nimeni aşa trăznăi. Mi se pare că şi Puric a semnat-o şi l-am auzit cum îl boscorodea recent că ce vine el cu chestii din America, noi avem bun simţ, nu ne trebuie.

 2. Poezie

  Marghioala este frumoasa – de mine

  Imi place Marghioala,
  Felul ei de-a vorbi,
  Imi place Marghioala,
  Felul ei de-a gandi…

  Imi place Marghioala
  La mare si la munte,
  Imi place Marghioala
  In cele mai mici amanunte…

  Imi place Marghioala
  Dimineata la sapte,
  Imi place Marghioala
  In cel mai negru miez de noapte…

  Imi place Marghioala,
  Frumusetea si gratia,
  Imi place Marghioala
  …Ca asta-i situatia !

  Imi place Marghioala
  La bec de lanterna,
  Imi place Marghioala
  In limba materna…

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s