Comănelul meu bun şi naiv

Mi se topeşte inima când îi citesc editorialele lui Comănel. E un băiat bun, sufletist şi onest, care porneşte de la premisa că toată lumea trebuie să fie bună, sufletistă şi onestă, undeva în interior, şi care crede că societatea se împarte în nemernici şi victime. În realitate, foarte puţine victime sunt cu adevărat victime. Da, băiatul care s-a trezit într-o bună zi cu o uriaşă tumoră malignă în cap e o victimă. Fata care mergea liniştită pe stradă, au înhăţat-o trei nefutuţi şi au violat-o e o victimă. Pisica aia din viralul de acum câţiva ani, pe care au făcut-o minge de fotbal nişte psihopaţi e o victimă. Dar, pe lângă asta, avem o grămadă de oameni pe care îi căinăm deşi ei înşişi se complac în ceea ce li se întâmplă.

1. X devine inspector şi se apucă să colecteze şpăgi regulamentare. Sistemul ăsta, al amenzii pe tâmpenii şi al şpăgii de la sine înţelese, implică doi actori. Afaceristul şi şpăgarul. Afaceristul e neglijent, joacă murdar, taie / nu taie factură, ignoră norme, întârzie cu plăţi, etc. LUI, DE FAPT, SISTEMUL ŞPĂGILOR ÎI CONVINE. ÎI OFERĂ LINIŞTEA CĂ POATE FACE CE VREA MUŞCHIUL LUI, IAR ŞPAGA ÎL VA PROTEJA DE RĂSPUNDERE.

2. Un tip se vaietă că s-a dus la salonul de masaj erotic şi s-a umplut de antibiotice. Aici e clar, vorbim de prostie înnăscută, care merita o lecţie. Dacă eşti atât de prost încât să apelezi la prestatoare profesioniste ŞI SĂ NU TE PROTEJEZI, meriţi să mori delirând. Una care nu-ţi impune prezervativul ţie nu-l impune nimănui. Prin urmare face sex neprotejat cu toţi răpănoşii, infecţii, infestaţii, transpiraţii, slinoşii, împuţiţii, halitoşii şi urduroşii. Care e probabilitatea matematică să fie clean?

3-4-5. Cine crede că ţiganul borât care vinde în piaţă la preţuri de speculă e producător, e tâmpit. Ne e clar tuturor că ăia-s bişniţari speculanţi ordinari. Prin faptul că facem cumpărături de la ei, susţinem şi noi sfânta instituţie a bişniţei. Ălora le convine că au cui da o şpagă şi scapă nefrecaţi, şpăgarilor le convine că au de a face cu lurkeri obedienţi, everybody’s happy. A, exceptându-i pe ţăranii adevăraţi care detestă „centrele de colectare a laptelui”, unde îl dau pe sume derizorii sau alte situaţii similare. OK, ce-i împiedică pe oamenii ăştia să facă asociaţii? Orice fraiereală din lume se bazează pe minim un om care se complace în situaţia dată. Exact ca şi cu „angajăm voluntari”. Existenţa unor proşti care să pună botul duce la perpetuarea potlogăriei.

„Profesori care meditează pe bandă rulantă, şantajându-şi elevii”. Vorbim de elevii vulnerabili, desigur. Cei care nu învăţau oricum. Eu am avut în liceu un profesor de matematică „artist”, care-şi băga picioarele în mod deliberat, preda în bătaie de joc, avea câţiva care luau meditaţii plătite şi pe aceia-i favoriza. În clasă, umplea două table în zece minute, în rest, povestea futaiuri glorioase. DAR AM AVUT ŞI VOINŢA AIA A DRACULUI, CARE A ZIS: EU O SĂ IAU CARTEA ASTA ŞI PÂNĂ NU ÎNŢELEG, NU MĂ LAS. Rezultatul: am luat 10 la matematică, la Bac – un 10 pentru care am muncit singură. Oricine poate face asta, numai să vrea. Dacă eşti sigur pe tine şi pe ceea ce ştii, nici dracu’ nu te poate şantaja.

Un oraş corupt din cap până în picioare, în care se retrocedează teatre, case şi păduri mafiei cu gulere albe şi în care aproape toată lumea, de la vânzătorul din piaţă până la înalţi magistraţi ori funcţionari publici, e pusă pe învârteli, combinaţii şi căpătuială.

Da, mămică, aşa e. Ce uiţi tu să precizezi: ŞI LE PLACE. AL NAIBII DE MULT LE PLACE.

29 de gânduri despre „Comănelul meu bun şi naiv

 1. O femeie are in ea o doza mai mare sau mai mica de M (masculin), dupa cum si un barbat are in el o doza mai mare sau mai mica de F (feminin). Vom dezvolta ecuatiile M si F, pentru a vedea cine cu cine se atrage.

 2. „Comănel e un băiat bun, sufletist şi onest”

  extremele se atrag, deci Comănel fute, daca Dumnezeul futaciosilor ii asculta rugile, decat fete rele, dracoase si depravate. savantii sovietici au demonstrat ca astia de tipul lui Comănel au putza mica sau sunt poponari.

 3. Şi teniei care trăieşte în cur crezi că nu îi place acolo? Cum ar fi să apară o tenie care să le spună celorlalte tenii: Fetelor! Trăim în căcat, hai la lumină!
  Viermii sunt viermi şi trebuie exploataţi. Prostia trebuie taxată maxim, fără milă. Viaţa trece, viaţa fuge – cin’ nu poate roade – suge!

 4. M-am gandit bine dupa ce am halit, si in timp ce haleam si cred ca am descoperit legea atractiei sexuale. Bine, nu ma incumet sa spun ca am descoperit-o in totalitate dar cred ca am dibuit-o destul.

  Si vine asa: catre unirea sexuala tind impreuna intotdeauna un barbat total (M) si o femeie totala (F), cu toate ca la cei doi indivizi diferiti cele doua tipuri se repartizeaza in alte raporturi pentru fiecare caz in parte.

  Altfel spus: Daca notam cu mU caracterul masculin, cu fU caracterul feminin dintr-un individ, unde mU este desemnat ca BARBAT, iar cu fO caracterul feminin si cu mO caracterul masculin dintr-o FEMEIE, atunci obtinem pentru orice afinitate totala, adica pentru cea mai puternica atractie sexuala :

  (Ia) mU + mO = C1 (invariabil) = M= barbatul ideal

  si prin urmare, aveam in mod firesc:

  (Ib) fU + fO = C2 = F= femeia ideala

 5. Trolatul e o arta fina, cum scrie cineva. Nu oricine poate fi troll. Te nasti sau nu trol. De la mine pot invata multi arta trollingului. Ma gandeam sa infiintez o facultate de trolat… Particulara. Pe bani.

 6. As scoate 50 pana la 100 troli de meserie, cu diploma, care sa troleze in tara si in strainatate. Teorie ar face cu mine, si pot invata si practica tot de la mine. Fac pachet doi intr-una.

 7. NOILE TARIFE BISERICESTI

  Nu mai pot de ras, m-am inecat paorpae cu Pepsi Mi-au dat lacrimile.I-auzi:

  Suprataxă copil supraponderal – 50 lei
  Acoperit căi respiratorii copil – 40 lei
  Fără acoperire căi respiratorii – 20 lei
  Apă călduţă şi curată în cristelniţă -30 lei
  Apă refolosită de la robinet – 10 lei
  Scăldat copil cu totul – 150 lei
  Băgat copil doar cu vîrful în apă – 5 lei
  Stropit copil cu pistolul cu apă – 2 lei
  Topping mir – 4 lei
  Ulei parfumat – 5 lei
  Ulei de gătit – 2 lei
  Taxă gemeni – 200 lei
  Slujbă înmormîntare cu decedat – 800 lei
  Slujbă înmormîntare fără decedat – 500 lei
  Slujbă prin corespondenţă/telefon/Skype – 300/350/500 lei menţiune “la loc cu verdeaţă” – 40 lei menţiune “ţărînă din ţărînă” – 30 lei “la dreapta Tatălui”- 80 lei

  Slujbă cu sfîrşit optimist şi fericit – 100 lei
  Slujbă cu sfîrşit – 80 lei
  Exorcism clasic – 2.000 lei
  Exorcism cu finalizare – 2500 lei
  Exorcism de tip “Tanacu” – 200 lei
  Efecte speciale în plus – 100 lei
  Exorcism demon major atestat bisericesc – 2500 lei
  Exorcism demon cu experienţă/ legiune demoni – 3000 lei
  Exorcism demon minor neatestat bisericesc – 1900 lei
  Atestare demon – 600 lei Sfinţire imobil nou – 20 lei/m pătrat Sfinţire imobile vechi, blocuri vechi – 30 lei/m pătrat Sfinţire vilă – 5.000 lei,

  PROMOŢIE!!! Sfinţire anexă/ garaj/ boxă bloc – 10 lei/m pătrat
  Sfinţire coteţ – 5 lei
  Sfinţire autoturism mai vechi de 5 ani – 500 lei
  Sfinţire autoturism mai nou de 5 ani – 300 lei
  Sfinţire autoturism peste 2.000 cm cubi – 800 lei
  Spovedanie long/medium/short – 50/40/30 lei
  Împărtăşanie – 80 lei
  Ultima împărtăşanie – 100 lei
  Împărtăşanie vin doagă/ Prince Mircea/ Bordeaux, şampanie – 10/30/100…

  • da’ chestia asta n-are şi un autor? adică eu m-aş oftica dacă aş scrie ceva atât de mişto iar lumea ar face-o să circule cu copy-paste fără să precizeze că eu am fătat-o. Deci, Gheară, eu îţi urmăresc cu interes delirul dar data viitoare când mai iei texte de la alţii, menţionează cui aparţin.

   NOI SANCŢIUNI BLOG LORENA LUPU

   înjurătură de sărbători religioase – se ignoră, gazda fiind indiferentă la
   înjurătură de practici sexuale degradante – ban o lună
   plagiat – ban permanent.

   • Oh, acum am vazut :)) Domne’ eu eram terminat de ras si mai stateam sa detaliez si de unde am luat lista asta. Da, am copiat-o din ziarul Gandul,asa, un comentariu la un anumit articol. Eu muream de ras si stateam sa fac asemenea precizari inutile . Ce dracu dom’le. Oricine putea verifica. Deci n-am plagiat nimic.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s