Cum ar fi să vină toţi autorii să…?

Una dintre marile mele plăceri e să apar inopinat în locurile în care un mâncător profesionist de excremente încearcă să convingă câte un naiv despre cât de proastă-s eu şi, brusc, să-l pun la zid pe mâncătorul profesionist de excremente.

Clişeul tuturor mâncătorilor profesionişti de excremente: „cum ar fi să vină toţi autorii să te ia la bani mărunţi, că-i denigrezi?” Adică, vezi doamne, dreptul tău de a mânca căcat e sfânt, dacă ăla-i persoană vag publică, gen îşi flutură semnătura la vedere.

Uite, ar fi foarte, foarte frumos. Dacă cineva i-ar fute câte o muie mâncătorului profesionist de excremente de câte ori acesta e surprins asupra faptei, brusc, meseria de mâncător de excremente şi-ar pierde din popularitate (atunci când vorbim de laşi care îşi acumulează lauri defăimându-i pe alţii doar pentru a-şi masca neputinţele). Şi evident, asta mai şi ajută la demascarea lor drept mâncători de căcat laşi.

Ar rămâne tupeiştii. Nebăgaţii în seamă avortoni sociali, urâţi şi slinoşi, a căror unică plăcere e că uite, ce important îs, se ceartă X, Y şi Z cu mine. Pentru ăştia, există doar soluţia  „demonstrează-le că sunt proşti, apoi lasă-i să latre”. Pentru că atenţia pe care n-o acorzi niciodată e infinit mai puţin ofticantă decât atenţia pe care o oferi până la un punct şi o retragi brusc. Chestia asta îi va face să se agite şi mai tare, să-şi dea arama şi mai mult pe faţă, să se transforme în caricaturi şi mai groteşti decât fuseseră înainte, în speranţa că, poate-poate, îi mai observi. Which is the finest revenge, mai ales când motivaţiile lor sunt evidente pentru toată lumea.

7 gânduri despre „Cum ar fi să vină toţi autorii să…?

  1. „Pentru ăştia, există doar soluţia ”demonstrează-le că sunt proşti, apoi lasă-i să latre”. Pentru că atenţia pe care n-o acorzi niciodată e infinit mai puţin ofticantă decât atenţia pe care o oferi până la un punct şi o retragi brusc. ”

    Hihihi, subscriu.
    Frumos, frumos.

  2. Lorena, dacă îmi permiţi o întrebare care nu e la subiect: ce părere ai de revenirea la monarhie, o monarhie constituţională, bineînţeles?

    Mi-am dat seama că tu, datorită talentului şi muncii tale, te descurci în orice tip de capitalism, însă mă gândeam că poate există nişte nuanţe, există nişte preferinţe legate de regimul în care ţi-ai desfăşura activitatea.

    Eu, deşi sunt de stânga, am simpatii social-democrate, aş vedea în monarhie o sursă de echilibru, de stabilitate – dacă monarhul constituţional e ok.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s