Şi totuşi, cine plm e Celia?

Procesul de construcţie al popularităţii era odinioară lung şi complicat. Te chema, să zicem, Mick Jagger, şi aveai o formaţie, Pietrele Rostogolindu-se sau gen. Păi trebuia să te duci să cânţi în zeci de cluburi – pe atunci lumea mai ieşea din casă – să te faci iubit şi difuzat de radiouri – pe atunci lumea asculta radio – iar faima ţi se construia pe baza a ce cântai, treptat, ca slow food-ul. Apoi în anii ’80 a apărut partea vizuală a afacerii, videoclipul. Bătaia s-a mutat pe televiziuni. Oricum, ideea e că dacă te invita un host de renume în show-ul lui, AVEAI DEJA LA ACTIV TONE DE CONCERTE, IAR LUMEA TE ŞTIA: „Ah, ăsta e ăla care nu are satisfacţii!”

Acum, lumea nu mai iese din casă că o freacă zi şi noapte pe net, nu mai deschide un radio decât dacă e online iar televizorul a devenit sculă de fericit babe. Ce faci? Iei un ilustru necunoscut şi bombardezi lumea cu ştiri despre el de parcă AR FI EXISTAT DEJA BAGAJUL ĂLA DE CELEBRITATE, IAR OMUL TREBUIA SĂ-L CUNOASCĂ. Aşa mă futează pe mine la icre în ultima vreme newsletterele PRO TV  cu ştiri despre una, Celia. Who the fuck is Celia?

„Cea mai dorită româncă nu are iubit”. Wha’, iar e singură Gina Pistol, femeia asta chiar nu are noroc în dragoste? Sau s-a săturat Pelinel de problemele lu’ bărba-su, gen? Nu, frate, una, Celia, s-a despărţit de vecinul ei de la bloc sau aşa ceva. ŞI DE CE MĂ INTERESEAZĂ, ÎN PULA MEA, CHESTIA ASTA? Dacă vorbeam, să zicem, de Loredana, care are atâţia ani de carieră în spate – să zicem că ar fi fost interesant. Să zicem.

„Celia îl vede pe Costi Ioniţă ca pe un frate.” Iată un mod pizdesc de a-i spune unuia că e cea mai nesexy entitate de pe faţa pământului şi că, dacă ar trebui să alegi între el şi un urangutan, ai alege primata. Gen, e impresarul tău, te fură porceşte la bani ca orice impresar, dar chiar să-l faci aşa de căcat public?

„Cele mai sexy burlăciţe – alege-ţi preferata”. Logic, Celia printre ele. O discuţie care seamănă periculos cu „Prostituate de lux – pe care ai fute-o”?

În fine, ce încercam eu să spun este că m-am săturat de ştiri cu Celia. Sau cu alţi nimeni împinşi agresiv înainte. E ca şi cu reclamele din cutia poştală. Sunt produse care cresc lent în popularitate – şi e corect aşa – şi produse care încearcă să forţeze intrarea. Dacă vreţi să ppromovaţi un artist:

a) faceţi-o mai răruţ. nu rezolvaţi nimic dacă lumea începe să simtă un val de furie când îi citeşte (IAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR) numele.

b) faceţi-o punând accentul pe ce FACE ăla. Nu pe ce pulă suge sau ar suge în timpul lui liber. Trimiteţi linkuri cu prestaţiile lui de studio şi cele live. Nici Michael Jackson nu s-a dus la Motown povestind: „Ştiţi, sunt mititel, dar deja mă fut în cur ca un om mare”, ci i-a impresionat prin CEEA CE CÂNTA. Poate vă va surprinde asta, dar când era copil, chiar cânta.

c) pisălogeala cu ştiri despre un nimeni are, pe termen lung, efect contrar. Pentru că: dacă este vorba de cineva pe care l-ai tot auzit, ştii ce face şi l-ai acceptat deja, da, pui botul la o ştire despre om. Dacă e cineva de care n-ai auzit, întrebarea care se naşte natural este „Aşa, şi?!” Iar efectul automat: „Cu cine se fute asta de ne-o îndesaţi aşa, pe gât?”

––

PRO-ul nu creează de mult vedete adevărate. Creează doar furtuni în pahare de apă rece, popularitate sezonieră de consum rapid. Toate vedetele promovate de ei PAR panarămi superficiale – chiar dacă de fapt nu sunt. De exemplu, Adela Popescu e un om talentat şi interesant. Totuşi, prin modul în care o promovează PRO-ul, îţi transmite cumva senzaţia că e încă-o-fufă-penală. Nu e ok.

Şi mi-aduc aminte, ironic, de o discuţie cu nişte fete din PRO care îmi povesteau cum li se pare că Prima îşi promovează incorect vedetele. Greşit, gagici. Uite, Andreea Raicu vs. Nicoleta Luciu. Pe Raicu chiar o poţi vedea ca pe un om, pe când Luciu poate să facă mii de copii, cvadrupleţi, cvintupleţi, ce vrea ea, şi tot o să pută a produs media – şi – atât.

Deci? Cine plm e Celia?

33 de gânduri despre „Şi totuşi, cine plm e Celia?

 1. „“Celia îl vede pe Costi Ioniţă ca pe un frate.” Iată un mod pizdesc de a-i spune unuia că e cea mai nesexy entitate de pe faţa pământului şi că, dacă ar trebui să alegi între el şi un urangutan, ai alege primata.”

  Când e vorba de el, nu e 100% adevărat?..

 2. Deci Celia canta pe vremea cantaretilor de muzica de petrecere si voie buna ,L.A. , intr-o formatie de fete care canta tot muzica de ptrecere si voie buna. Apoi am vazut-o pe la TV acum cativa ani cantand dance si patronata de Costi Ionita. Nu am mai auzit nimic de ea pana cand am citit la tine, dar o stiu fata buna. Probabil si acum tot buna e, altfel n-ar fi dat-o la televizune.
  TL;DR : E una din toate parasutele ce apar la TV si nu fac nimic inafara de a fi bune de futut

  • bun.

   ce nu înţeleg eu: de ce nu o pui să facă ceva RELEVANT şi să dai ştiri cu ea doar atunci?

   uite, de asta cred eu că Prima îşi promovează corect vedetele: primesc ştiri despre Raicu abia dacă aia face ceva semnificativ. Nu ştiri cu: Raicu a fost la mall să-şi ia pantofi. A cumpărat opt perechi. Alege preferata ta! sau Raicu despre îngheţată: ştiu că are calorii, dar nu mă pot abţine! etc. etc. etc.

 3. Am constatat ca vedetele astea fabricate din moloz isi fabrica cate un videoclip in care respectiva nonvaloare e asaltata de mii de fani, nu mai pridideste cu autografele, zecii de mii de insi vin la concerte etc., totul pentru ca prostimea care vede videoclipul sa creada ca pitipoanca e „cineva”.

 4. Raspuns de intelectual subtire la provocarea culturala „Cine plm e Celia?”

  se da binete:
  Ave Lorena, postatori te salutant

  se umileste ceilalti postaci, care e prosti ca nu stie de:
  Citat 1: „televiziunus estus decatus unus suportus pentrus reclamus” – Sorinius Ovidius Vintus
  Citat 2: „panem et circenses” – Decimus
  Citat 3: „poporus romanus estus cretinus” – Goodmanus

  se trage concluzia cu atitudine gretos-superioara:
  phuaaa ! nu stiti nimic….

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s