Omul de tip Doooh

Dooh – interjecţia aceea americănească, utilizată cu succes când cineva remarcă, pe un ton de parcă ar fi descoperit secretul nemuririi: apa e udă!

(Asta ca să arăt şi eu cum e).

Omul de tip Doooh ucide orice tentativă de insinuare, umor şi şăgălnicie, cu replicile sale de tip Doooh, care au eleganţa unor oişti în gard şi a unor bâte în baltă. Omul de tip DOOOOH simte nevoia să sublinieze poanta unui banc fie cu o întrebare retardă: „Şi, a prins-o negrul pe mă-sa?” sau cu o remarcă retardă: „Ah, marmacie adică ăla înlocuia F cu M.” Dooooooh. Omul de tip Dooooh e moartea pasiunii, moartea tandreţii, moartea senzualităţii, moartea drăgălăşeniei, moartea sărutărilor delicate pe abdomen, moartea mângâierilor suave pe coloana vertebrală.

Omul de tip Doooh arată printre cei din jur ca un sac de lemne într-un şir de balerine. Ce e mai trist, dacă e i se spune că e prost, reacţionează violent. Poate pentru că simte pe undeva că e prost, de câte ori oamenii savurează împreună câte o poantă subtilă, iar el stă şi beleşte fasolea indignat la cei din jur. Poate pentru că simte faptul că-s chestii în viaţă care trec pe lângă el ca acceleratul prin Chitila. Şi de aceea, omul de tip Doooh are o nefericire mascată.

Frate, e simplu, de fapt. Când ţi se zice „mai citeşte”, nu citi mecanic, ci încearcă să observi: ce încearcă autorul să spună printre rânduri? Anumite cuvinte au mai multe semnificaţii – în câte moduri poate fi interpretată o frază? Şi ce e mai important – nu semnaliza. Ţine pentru tine faptul că tu acum descoperi roata rotundă şi apa udă. Ştii cât e de penibil un om care învaţă adunarea la 70 de ani? Aşa şi tu.

32 de gânduri despre „Omul de tip Doooh

 1. Mie’mi plac oamenii astia. Into’deauna intr’un grup tre’sa fie ala hazliu pe care’l apuca bancurile. Toata lumea vorbeste sau nu si se trezeste unu’ care sa’ntrebe „da’ o stiti p’aia cu?” sau „asta e ca aia” sau mai rau, incepe direct „era Bula…”. Moment in care mie’mi vine instant sa ma ridic si sa plec fara sa platesc. Si eu consum. Dar la fel, intr’un grup exista omul care nu prinde poanta, indiferent de subtilitati. Omul doooh. Care este de 10 ori mai amuzant decat ala care spune bancuri. Macar e spontan. Si’mi mai plac aia care nu’s atenti. Si pe la jumatea bancului foarte tare ii auzi „ce’a zis? zi si mie, ai, mai zi’l o data”.

  • Esti urata ca moartea-n vacanta si iti e ciuda pe femeile de succes. Iti lipseste un sotu ca al meu care sa iti dea na-na la fundulet sincer.

 2. omul „dooh” e in fiecare dintre noi la un moment dat. daca mai si cuvinti atunci, e clar si cu semnatura.asta-i toata problema de fapt.

  dooooh :))
  eu am scris. deci e mai rau

  expresia asta a aparut la americani acum cativa ani, recenta oarecum si folosita in general de teenagers. s-a propagat.
  in america nu ajung expresii gen :”mortii ma-tii ” . nu e destul de cool.

 3. true, true….

  WA ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. p.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s