Instinct primar cu aromă de praz

Omul meu din Craiova nu e singurul primar infractor, dar e singurul care a stat efectiv la bulău. Nu e singurul care a stat sub pat la revoluţie, dar e singurul care recunoaşte că a făcut asta. Nu e singurul care îl urăşte pe Băsescu, după ce l-a iubit, dar e singurul care scrie pe blog cu o eleganţă de personalitate publică: „Să-mi sugeţi PULA cu toţii, în special Băsescu, Mititelu, DNA, ş.a.m.d.” Oamenii răi ar zice că „pula” e scrisă cu majuscule, să pară mai mare, dar eu încerc să-l înțeleg, așa cum e.

Read the rest at Vice Magazine: INSTINCT PRIMAR, DUBLA 7 – Vice la zi

17 gânduri despre „Instinct primar cu aromă de praz

  1. Omul, Antonie Solomon, este reprezentativ pentru o parte bună a îmbogățiților de după pseudorevoluția din decembrie 1989, pentru cei care înainte erau delicvenții bișnițari ai regimului, ”protocapitaliștii oprimați”, rapace și inculți (din această categorie mai fac parte Gigi Becali și, de ce nu, și Silviu Prigoană). Din cauza aceasta, a reprezentativității lui Antonie Solomon pentru o bună parte a îmbogățiților de după decembrie 1989, articolul din Vice are valoare istorică, peste niște ani, în caz că va exista un regim de extremă – dreapta sau stânga – articolul aceasta ar putea fi introdus în cărțile de istorie ca să se arate ce vremuri trăim noi acum.

    Pentru o altă mare categorie de îmbogățiți reprezentativ se poate spune că este tatăl lui Irinel. Și în această categorie indivizii sunt rapace și nemiloși, diferența este că ei sunt mai spălați, au studii, au fost plecați pe dincolo, au fost încadrați înainte la Externe, Dunărea sau DIE. La majoritatea nu le place să iasă în față (cu cât știu mai puțini de ei, de averile lor și de cum și le-au făcut, cu atât mai bine), spre deosebire de cei din prima categorie, din care fac parte Solomon și Becali, sunt pumn de fier în mănușă de catifea.

      • Oficial, cea mai profitabila afacere a lui Irinel e Promotion Group International SRL, reprezentantul in Romania al firmei franceze Alcatel. IN NUMELE TATALUI Conform declaratiilor unor apropiati ai familiei Columbeanu, creierul acestei afaceri profitabile este tatal lui Irinel, un om influent cu relatii in strainatate. Ion Columbeanu este fost functionar al tuturor guvernelor Romaniei din vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, pana in anul 2002. Ajuns acum la varsta de 70 de ani, Ion Columbeanu a fost sef al protocolului in executiv, fiind numit la un moment dat si secretar adjunct al guvernului. Una dintre obligatiile sale de serviciu era sa pregateasca mapele ministrilor pentru sedintele de guvern, lucru care ii asigura prietenia si ajutorul celor mai importanti oameni din stat. Ion Columbeanu a preferat sa conduca afacerea in telecomunicatii din umbra, lasandu-l in fata pe fiul lui, Irinel, care absolvise facultatea de Electrotehnica. In scurt timp, fiul fostului functionar al guvernului a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani.

        Articolul intreg, interesant – http://stiri.acasa.ro/monden/secretul-averii-lui-irinel-columbeanu-123155.html

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s