Umplutură

Azi, ca de obicei în weekenduri, mă fute lenea năpraznică. Are o pulă lungă şi grea, de n-o urnesc nici cu slujbe. Şi mă enerveazăăăăăăăăăăăăă noul trend al eventurilor de pe facebook.

„Locaţia o s-o aflaţi ducându-vă la PLM, între orele x.oo – y.oo”.

Asta e cât de cât decent la eventuri din care am eu de câştigat, dar când e vorba de eventuri promoţionale, din care TU ÎMI VINZI MIE CEVA, şi tot TU MĂ PUI PE MINE SĂ MĂ PLIMB, se lasă cu bukkake.

Ştiu că norodul e prost şi trebuie să ne batem pula de el în fel şi chip, să ne distrăm. Nu-l mai chemăm la magazin, să-i vindem căcat, îl chemăm întâi la un stand al Pulilor Bârzoete, de unde află codul secret de cinci cifre, care îi va permite să genereze parola misterioasă, pe un site pe care-l va afla doar trecând întâmplător prin Parcul Cişmigiu la 12 noaptea, şi aşa mai departe.

Apoi, mergem în Parcul Cişmigiu la 12 noaptea şi facem o fotografie intitulată: „Grup de viitori posesori de căcat”.

Evident că eu nu mă voi apuca EVER să mă plimb de colo până colo să aflu „locaţia”. (Ce felaţii de mâncare v-au pregătit mamele voastre pentru prânz, apropo? Sau vă doare-n fundaţie?) Cel mult, văd cine-i organizatorul, îl gugălesc, îi cat numărul de telefon sau alte date de contact şi-i zic: „Honey, n-am chef să mă joc de-a arthur în căutarea sfântului graal. Unde pula calului ţineţi eventu ăla?”

35 de gânduri despre „Umplutură

 1. Şi eu m-am întâlnit cu lenea asta năpraznică, dar m-am gândit că-mi trece dacă citesc ceva captivant. Chiar voiam să-ţi spun că ai fost really lucky pentru că „Bătăuşu’ de câmpi” a ieşit ca lumea, în sensu’ că editura nu şi-a bătut joc de modul în care e redactată cartea. Că acuma citesc o carte publicată tot la Tritonic ŞI E JALE! Aproape că nu pot fi atent la conţinutul textului, pentru că erorile de redactare sunt colosale. Bine, şi autoarea e nulă depedeve literar, deşi e destul de vizibilă în spaţiul literar. Mai rar o combinaţie mai savuroasă între lipsa totală a talentului literar, o temă puerilă şi greşeli de redactare. Oscilez între râs şi plâns. Ce dracu’ s-a-ntâmplat cu editura asta?!

   • Se simte, pe bune. Cartea asta e publicată în 2010. O oroare. Şi stilistic (i-auzi aci: „pentru ea, era mereu momentul potrivit. Momentul în care singurătatea o călăuzea ca o muză spre deşertăciunea sufletului”; „o casă ce ascunde fantasme ale trecutului şi ale prezentului, într-o îmbrăţişare de toamnă” sau „Iertaţi-mă, domnişoară, spuse el pe un glas îngâtuit” :)))))) ), şi tematic, şi din punctul de vedere al redactării (fii antenă: „jur că de a-şi fi avut câţiva ani mai…” ori „era îmbrăcat în vejnicul frac negru”). E o bătaie de joc. Şi, repet, e un nume cu o oarecare notorietate. O surpriză extrem de neplăcută pentru mine.

    • fată, să-ţi zic şi eu un clişeu tematic: cum îţi plăteşti redactorii, aşa îi ai. ce te surprinde?

     o fi grea pula lenei năpraznice, dar pula lui Dumnezeu e infinit mai grea.

    • păi, nu ştiu. io zic aşa: să fiu redactor neplătit, aş alege una din două soluţii:
     – aş pleca fain-frumos, să-mi caut altceva de lucru;
     – aş rămâne, cu speranţa că voi fi plătit la un moment dat, răstimp în care NU MI-AŞ BATE JOC DE MESERIA MEA. că nu-s vinovaţi cititorii că pe mine nu mă plătesc nişte boi.

     p.s. „fată”?

    • păi nu. o fi dat salarii penale de 8 milioane pe lună sau gen, şi la banii ăştia i-au venit nişte covrigari rămaşi fără job.

     P.S.: Nu te mai căca atât pe tine la glume. E uşor iritant. „fată?” „dragă?” „nu fi tristă?”

   • „L-a avut pe Michael Haulică redactor-şef (pe vremea Bătăuşului de câmpi”) şi nu i-a dat cinci salarii consecutive. Drept care i-a bătut Dumnezeu”

    de pizda aia profesor director general Tritonic universitar doctor expert in securitate Mireille Rădoi, n-ai nimic de zis ?

    • ba da. am avut un singur contact direct cu ea, s-a tirat cam în 2007, după ce am publicat eu.

     era asta mare şăfă peste tritonic când a venit o scriitoare publicată de ei, kirsten bishop, să-şi promoveze o carte. evident, cineva trebuia să citească în română, şi cine să fie prostul, dacă nu lorena?

     tipa m-a plăcut şi m-a scos a doua zi în oraş, s-o ardem turistic, ceea ce a fost f. mişto. seara, avea întâlnire de protocol cu reprezentanţii editurii şi a insistat să mă ia şi pe mine. eu, care citesc melteanul calic de la o poştă, i-am zis: mai bine nu. ba haide!

     după cum mă aşteptam, securista a izbucnit: de ce nu mi-a zis nimeni că vine şi lorena? (lorena care prestase gratuit cu o seară înainte)?

     am sărit din maşină şi am trântit portiera.

     bishop mi-a scris să-mi ceară scuze, meltenii de la tritonic nu.

     cam atâta contact am avut eu cu mireille rădoi. şi de atunci nu mai fac lecturi gratuite pentru tritonic, ceea ce echivalează cu „nu mai fac lecturi pt. tritonic”.

    • mda, de-aia am eu un dinte şi împotriva televiziunilor private care zic „ce, bă, io nu-s tvr cultural, aduc pe cine vreau în emisiune, gen mariana moculescu, pentru că asta face rating şi mie-mi tre’ banu’!”.

     io, naiv, vin şi-ntreb: dar televiziunea, fie ea şi privată, n-are niciun pic de răspundere cu privire la ce aruncă înspre public?

     tot aşa, la editură: înţeleg că trebuie profit, dar chiar cu riscul de a maltrata limba?

     le-aş da nişte amenzi usturătoare. nu se poate să-ţi baţi joc aşa de tot şi de toate, numai pentru că vrei să-ţi iasă un ce profit acolo.

     of, parcă văd că iar o să zici că astea-s pizdisme. :)))

 2. “Locaţia o s-o aflaţi ducându-vă la PLM, între orele x.oo – y.oo”

  pr poponaresc. ademenesc notari in locatii gen parcul operei ca sa-i futa-n cur. (stiu asta dintr-o postare-atentionare de pe blogul unuia, dan boeriu. care si-a furat-o)

 3. oh, dar vai, nu v-ati prinsara ca totul e un joc?! o gluma?! mass media, pr-ul, marketingul, advertisingul, toate sint o gluma (sinistra), pentru ca toate trebuie sa VINDA. ceva. (eventual, ceva de kkt). iar daca tu nu intri in joc, inseamna, dupa caz, ca nu ai destul spirit ludic, de gasca, de turma, ca nu esti destul de spalat pe creeri incit orice idiotenie sa ti se para „draguta”!

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s