O idioţenie

E clar, m-am născut într-un oraş de idioţi. Sfântu Gheorghe, Covasna. (Na, o urmă de idioţenie tot am moştenit şi eu, dar orişicum…)

Până acum, oraşul meu de idioţi furniza lumii trei chestii: produse lactate (dar nu putea concura cu Danone, deşi eu cumpăr mereu Covalact de la supermarket, să sprijin industria de acasă), ciocolată de casă pe care o găsim în staţiile de metrou, deşi nu concura cu vecinii de la Kraft – Jacobs – Suchard din Braşov) şi teatru de calitate. Singurul domeniu în care nu avea concurenţă. Asta pentru că regizorul Laszlo Bocsardi era o voce originală, puternică, iar arta e singurul domeniu unde cinci saci de bani nu te fac mai breaz decât e vecinul tău Costel cel sărac.

Acum, însă, primăria coruptă îşi găseşte să îl tragă la răspundere şi să îi ceară catastifele de socoteli omului care, în loc să plece spre ţări mai calde şi să aibă bugete consistente pentru produsele sale artistice multipremiate, a ales să facă artă acasă. Proastă idee. Aşa ajungi să te ia la bani mărunţi toţi neaveniţii.

Şi mă gândesc cu tristeţe: când se punea problema ca Teatrul din Târgovişte să ajungă Casă de Cultură, eu îmi ziceam: la noi în Ardeal nu s-ar face aşa ceva! Noi respectăm valorile!

Respectăm un căcat. Suntem un neam de căcănari zgârciţi şi infecţi, un neam de suflete mici, dornice să reducă tot ce e valoros la propria noastră micime. Merităm să fim împuşcaţi în masă.

38 de gânduri despre „O idioţenie

 1. Da, asa am scris si eu despre invatamant ieri. Iar azi, nu m-am dus la clasele de romani la banchet, pe cand la sectia maghiara am fost. Degeaba ne suparam pe unguri, ei stiu sa ii respecte pe altii, pe cand noi…smecherie si atat!

 2. Mda cred ca e perioada puli. Cand fiecare pula din administratie se trezeste sa faca un gest mizer.
  Mai gasesti un caz de genul asta si la mine pe blog. Ma fut in ei de 25% si de tva si de orice dar fazele astea sunt prea mult. Cand iti mai si bati joc dupa ce dai muie e prea mult.
  Scuze limbajul dar azi nu mai functioneaza partea aia a creierului responsabila cu cenzura.

 3. Sfântu Gheorghe, Covasna … That’s nice 🙂 Parca rimeaza cu Chicago, Illinois. Dar sunt de acord cu restul. Inclusiv cu idiotenia care se raspandeste pe la noi …

 4. Da, pai sigur. Eu sunt fericita ca azi a terminat scoala o pizdocika a carei mama ma reclama tot timpul ca nu ma ocup de fiica ei de 15 ani(deci nu de 2,3,5 ani), apoi s-a incurcat cu un prof, dupa care loaza de fiica termina scoala pe locul II, de la o posibila repetenta. Tipa mai are un frate deputat PDL, iti dai seama. Bine ca am scapat de eleva si de ma-sa, de ta-su vitreg scap la anu, ca se pensioneaza. Eu nu zic ca orsasul meu e de idioti, dar liceul meu e plin de oameni de 1 leu cincizeci.Si nu ma refer la elevi.

 5. La voi se face ginul de Covasna ” Covagin”?
  Ca laptele batut” Prolabac” ii de la Bacau.
  @Coramica, daca nu ai lasat-o tu pe aia repetenta, poti sa-ti dai demisia.

 6. Ma faci sa rad.Ce varsta ai?Si tu ajungi acum la asemena concluzii?Ce, credeai ca-n marea de idiotenie si cacat tre sa fie si o insula de inteligenta parfumata?si ca insula aia e tocmai al tau Sfantu Gheorghe?Relax.Peste tot pute.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s