La mare, la soare

Leapşă de aici.

Zice leapşa: voi cum vă pregătiţi de vară?

Răspuns: Nicicum.

Răspuns pe larg: mă  chinui (şi eşuez) să mănânc sănătos tot anul, aşa că nu mănânc altceva acum, decât aş mânca, să zicem, în ianuarie. Cu diferenţa că mă chinui (şi eşuez) să ajung în piaţă şi să cumpăr frunze verzi. Noroc cu pungile de legume congelate.

Mă chinui (şi eşuez) să fac gimnastică mai mereu, deci nu am de ce să bag acum 400 de abdomene pe zi să dau jos zece straturi de burtă acumulate iarna. Am o greutate acceptabilă.

Plajă nu fac, că îmi e rău de la soare. De aceea nu fac nici solar, că nu îmi place să mimez nimic: nici orgasme, nici bronz, nici simpatie faţă de nesuferiţi. În fond, acum câteva secole pielea albă ca spuma laptelui era un ideal de frumuseţe – iar eu sunt o Caucasian, and proud of it. Cine mă place, mă place albă cu părul negru, ca muma pădurilor. Cine nu, să plimbe ursul.

Vara, cică, sunt concediile. Eu îmi iau vacanţe fix când mi se scoală, şi rar mi se scoală vara. Prefer să mă bucur de traficul atenuat şi de liniştea oraşului (ceva mai) gol, şi să plec atunci când e balamucul mai insuportabil. Poate sunt pe invers. Şi la chestia asta.

Şi traduc câte ceva în plus, să am bani pentru o nouă garderobă.

Tu ce faci în interesul verii care te aşteaptă, Rădoi?

11 gânduri despre „La mare, la soare

 1. Nu e bine.

  Cum îşi petrece Lorena vacanţa de vară? Concurs.

  a. Pleaca in Hawaii cu prietenii.
  b. Pleaca în Moldova în pelerinaj la mănăstiri.
  c. Rămâne în Bucureşti, pentru că vara e liber şi are un farmec aparte.

  Raspuns corect c. Bravo, ai câştigat o cafea cu Lorena daca esti OK sau o revistă pe care o primeşti prin poştă dacă eşti stocăr.

 2. În România este o tradiţie deja ca iarna să ne ia pe nepregătite, tocmai d’aia eu încerc din răsputeri să fiu luat pe nepregătite şi de vară 😀
  Glumesc 😀
  De fapt mă pregătesc pentru vară cu 6 luni înainte, asta pentru că sunt şlapii şi pantalonii scurţi la ofertă 😀 (şi pentru că sunt român.. trăiesc pentru OFERTE)

 3. Eu tot încerc sa ma ia vacantele pe nepregatite, asa ca al’data, da’ nu mai merge. Cacat, detest pregatirile de vacanta. Cum, când, cu ce, bilete, rezervari, harti, ghiduri, boarfe, cutia cu paracetamol, telefoane, aranjamente, puah. Unora le face plezir, respect.
  Ce e mai misto decât un telefon în raspar si-un plecat subit cu tupeu obraznic si nonsalanta plenipotentiara ? Gen: într-o juma’ de ora s’tem gata… Si când nu e tren, e marfar. Deh.

  Nu prea se mai poate. Deh. Om serios…

  Altfel marele oras pustiit pe timpul vacantei e magic.

 4. vara as esua cu placere pe o plaja, cat mai departata de orice sursa de zgomot, si as sta acolo vreo doua luni 🙂 nu se poate, evident… asa ca planuiesc o plecare de doua saptamani prin septembrie, atunci cand plajele sunt mai goale :)si cand tata lumea se intoarce din vacante, asta fiindca mie imi place sa fac lucrurile pe dos 🙂

 5. Pingback: Cum ma pregatesc eu de vara? « O fata din Ferentari Weblog

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s