Mărgineanu & Co: Gogol Bordello de România

Încep prin a recunoaşte cu mâna pe pietroiul care-mi ţine loc de inimă că Mihai Mărgineanu este visul oricărui ziarist. Azi la cinci după-amiaza îl sunam să discut un articol cu el, la zece seara mă aflam deja (cu invitaţie!) în Tribute, unde concerta, şi la zece jum’ate aveam deja interviul pe reportofon. Măcar de ar exista mai mulţi Mărgineni printre artiştii români, şi mai puţine burice ale pământului, care să-şi imagineze că dacă le ceri un interviu au dreptul să ţi se cace în cap!

Iar concertul… a fost un vis. Mood de Gogol Bordello, influenţe gypsy a la Gogol Bordello, echipă perfect sudată şi arzând de pasiunea muzicii – curat Gogol Bordello. Texte funny şi intervenţii haioase. Energie de exploda scena. Şi, nu în ultimul rând: unii, şi alţii o ard în stilul „crazy”.

Să-mi spună cineva dacă este vreo diferenţă valorică între:

şi

?

În ambele cazuri, este vorba despre falşi ţigani, care reuşesc să-şi joace rolul la perfecţie. Nuanţat, histrionic, teatral în sensul bun al cuvântului. Nu ştii de ce să te bucuri mai mult: de talentul vocalistului de a reda nuanţe / expresii / poante sau de bogăţia instrumentală a trupei?

Mărgineanu, sunt fana ta. Atât ca ascultător, cât şi ca jurnalist. Iar Cristi de la vioară e o minunăţie. De mult n-am mai văzut un instrumentist atât de îndrăgostit de muzică. E reconfortant să vezi oameni care se bucură de ceea ce fac.

14 gânduri despre „Mărgineanu & Co: Gogol Bordello de România

  1. Pingback: Îl iubeşte femeile « Pandora's | Blog la feminin

  2. 🙂 foarte misto.
    Faza mai demult: era reclama care se tot difuza pe ecranele alea din trolee. cu „Tuberculoza e tratabila, mergeti la spital, blablabla” si la un moment dat: Textul reclamei: „Jana nu e moarta, Jana se trateaza”. Un nene din troleu: „Se transforma, baaaaaa!!!”
    A, si aia cu „Ce mult te-am iubit, Paraschivo” mi s-a parut cea mai hlizibila chestie din ultimii 10 ani 😀

  3. Hai să sparg zen-ul de p-aici în care sunt adoraţi în egală măsură atât artiştii cât şi artistul. 😆 Diferenţa valorică capătă în cazul meu două ramnificaţii: generală [cum că primii sunt mai tari ca Mărgineanu&Co.] şi personală [cum că Gogol Bordello sunt tari/valoroşi].

    Nu diger Mărgineanu din cauza aspectului de-l are. Faţa lui nu se pupă, în câmpul meu vizual, cu ceea ce cântă. În plus, vocea lui, chiar dacă ea o exista, nu se pupă cu ceea ce produc instrumentele de pe fundal.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s