Zece întrebări de la Eu pentru Mine

Leapşă de aici. Cică să-ţi iei interviu de unu singur (la microfon dacă ai, dacă nu, la tubul de demachiant. Hai că de ăsta ai, mai mult ca sigur!)

Eu: Ce îţi place să faci atât de mult, încât ai plăti pentru asta?

Mine: Păi plătesc lumină, pentru toate plăcerile care necesită conectare la o sursă de curent, plătesc abonament sau bilet pentru câteva din celelalte, şi plătesc cu un zâmbet pentru restul. 😀  Deci sunt un plătitor prin definţie.

Eu: Dacă ai afla astăzi că mai ai de trăit exact 5 ani, ce ai face începând de mâine?

Mine: Cred că mi-aş da patru demisii, şi m-aş apuca de scris romanele care îmi stau în gât. Să le termin la timp pentru data decesului. Şi mi-aş lăsa toate posesiunile şi viitoarele drepturi de autor moştenire motănelului. (fără mişto, e singura fiinţă de care sunt ataşată printr-un cordon ombilical invizibil.)

Eu: Dacă ai câştiga un milion de euro neimpozabili, ai continua să faci ce faci acum?

Mine: Aş continua… rubrica de sex de la Maxim, pe care o scriu cu plăcere. Şi aş continua traducând doar cărţile care îmi plac cu adevărat, şi acceptând proiecte cu adevărat frumoase.

Eu: Peste 15 ani, ce ai vrea să scrie pe prima pagină despre tine, în cel mai important ziar din ţară? Care ar fi titlul articolului?

Mine: Având în vedere ce personagii apar pe primele pagini ale ziarelor din România, mă mulţumesc să-mi doresc să apar în paginile de cultură şi divertisment. Adică, ceva mai la mijloc.

Eu: Ce vrei să spună prietenii tăi despre tine la ceremonia funerară?

Mine: Văăleeeeu, a muriiit!! Ce ne faceeeem?? Bruhuuuu! Acum o să devenim new emo genereişăăăăn…. ( 😀  )

(Serios vorbind, urăsc ceremoniile funerare şi nu vreau să îmi supun prietenii unor asemenea plictiseli. Prefer să mor pe o insulă pustie, ăştia să afle după un an şi să zică: ce drăguţă a fost lorena că nu ne-a târât la înmormântări plicticoase, să facem pe ipocriţii. 😀 )

Eu: Dar pe piatra funerară ce-ai vrea să scrie despre tine?

Mine: „Voi învia.” 😛

Eu: Când erai mică, ce le răspundeai celor mari la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”

Mine: Popă. Mi se părea cea mai simplă meserie din lume. Ajunge să ţii o predică o dată pe săptămână şi să cânţi un pic – şi se consideră că ai muncit.

Eu: Ce ai face dacă ai şti sigur, dincolo de orice dubiu, că este imposibil să eşuezi?

Mine: Un copil. Dacă aş şti sigur că va fi sănătos şi bun.

Eu: Ce ai vrea să le spună copiii tăi nepoţilor tăi despre tine?

Mine: Păi întrebarea asta a mai fost. A, n-a mai fost? Mă rog. Oricum, lumea nu-ţi recunoaşte niciodată meritele, tot ce faci pt. ei li se cuvine, deci… întrebările astea cu ce-o să spună x lui y despre tine sunt tâmpite. O să zică „Ce vacă e şi aia!” iar y „Da, bă, şi mai şi semnalizează.” Luaţi oricare doi x şi y aleatorii de pe pământ, şi oricare z absent – şi comentariile vor fi aceleaşi. Deci, hai sictir.

Eu:  Dacă ai putea acum să te proiectezi în viitor, în ultima zi a vieţii tale şi să îţi iei un interviu, care sunt trei întrebări pe care ţi le-ai adresa?

Mine: Unu: Am reuşit să termin tot ce mi-am propus pt. viaţa asta? Doi: Am reuşit să asigur un viitor decent copiilor mei – dacă îi voi avea – sau i-am lăsat de izbelişte, să se descurce cum pot? Trei: Şi e musai-musai să mor?

Cam asta ar fi leapşa. Merge mai departe la Meszaros cel Genial, la Vidal cel aprig şi la animaloo care îi scrie lui gigel, şi care btw, are un blog f. mişto. Dacă cineva mai consideră că vrea… simtă-se liber.

33 de gânduri despre „Zece întrebări de la Eu pentru Mine

  1. Nici eu nu vreau sa mor! Deloc! 😀 „Maia, eu vreau sa fiu mereu tanara, tanara si frumoasa” (eu catre bunica pe la 5 ani, stiam ce vreau de mica 😛 )
    Deci si tu bebel! Aham. 🙂
    Lui Eu si lui Mine ne place cum ai raspuns!

  2. Pingback: Sine, Eu si Supra-Eu in sezatoare « Graiul grafic al lui Andrei van Mészáros

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s