Încă un interviu…

De data asta, pentru Radio România Internaţional, pentru emisiunea domnului Eugen Nasta. Se poate asculta luni, cândva între 20.00 şi 20.45. Despre „Bătăuşu’ de Câmpi”. Urmat de o lectură a mea, un fragment din carte.

A fost unul din puţinele interviuri pe care nu le-am resimţit ca o invazie a intimităţii. Unul din puţinele interviuri care s-au limitat la carte şi la procedee de creaţie. Am constatat, cu plăcută surprindere, că domnul Nasta îmi citise cartea – adică o citise cu adevărat, nu o frunzărise fugitiv – că punea întrebări extrem de pertinente şi de surprinzătoare, „de acolo”, ca să spun aşa. Întrebări de nuanţă. Mici fire ale Ariadnei, pe care tu ca scriitor le strecori în operă, şi nu te aştepţi să le sesizeze cineva vreodată, în acest secol al vitezelor şi al superficialităţii.

Genul ăsta de feedback e cel care te face să te simţi apreciat şi receptat just, din punct de vedere artistic. Te onorează. Chapeau în faţa felului în care înţelege domnul Nasta să îşi facă munca.

35 de gânduri despre „Încă un interviu…

 1. Isa: e un ceai roşu, delicios. Dar cred că ştii asta… şi glumeai. De-aia ţi-am răspuns şi eu în glumă.

  cheguevargas: îmi spui şi mie ce încearcă să exprime acest comentariu? Două fraze al căror rost chiar nu îl înţeleg. sau ai hotărât să joci rolul lui dadatroll? (dadatroll are şi simţul umorului, asta e diferenţa.)

 2. buna seara. pierdut caine prost nu de vanatoare, la vanatoare. are doi ochi dispusi invers, vorbeste mult dar nu scrie cat de mult ar putea ca i-am taiat ghearele, si are un blog.

  da daaa, ne facem reclama dar drept recompensa oferim urmatorul clip cu titlu de promotie

  Raspunde la numele de Sklepi dar asta e doar alint, de fapt e Asklepios. Merge si cu cutu cutu ( nicidecum domnule caci zgarie usor si tactil )

  Va multumim

 3. Comisia: ăsta e blogul unui posesor de pisică. dar dacă animalul prezintă semnalmentele descrise de dvs., încercaţi la hingheri. 🙂

  cheguevargas: :))). eu te suspectam de tentative ironice eşuate; tu, bietul de tine, nu făceai decât să-ţi expui inadvertenţele zilei. 😀
  1. faptul că nu ai auzit TU de radio românia internaţional, nu e vina lor, denotă doar o lacună personală a ta.
  2.generalizările tâmpite gen oamenii de valoare nu se găsesc pe bloguri, TV, bla-bla:
  a) sunt absolut nelalocul lor – adică, unul scrie un blog, devine automat o non-valoare, pe altul îl cheamă la TV – se devalorizează instant. Pac!
  b) mă fac să mă întreb ce naiba cauţi tu pe blogul meu, în loc să urmezi exemplul vreunui om de valoare, aşa cum e el în viziunea ta, şi să te închizi într-un coşciug, că acolo sigur nu te vede nimeni.
  c) probabil oamenii de valoare nici nu ies la cumpărături, sau la bătut covoare, să nu-i vadă toţi, nu? 😀

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s