Copiii săraci din Africa

Copiii săraci din Africa sunt unul dintre coşmarurile vieţii mele. Sunt argumentul major al persuasivităţii părinteşti tembele (“Nu îmi place bluziţa asta, stă pe mine ca pe gardul poliţiei!” “Copiii săraci din Africa nu au ce să poarte şi tu faci mofturi!” “Nu suport fasolea, mă doare stomacul de la ea de-mi ies ochii!” “Copiii săraci din Africa nu au ce mânca!” “Excelent, păi ia avionul şi du şi bluza şi fasolea copiilor săraci din Africa!” Jap, una peste ochi.

De aici conchidem: copiii săraci din Africa sunt argumentul penibil al oricărui om care nu are alte argumente. Al omului care refuză să ţină cont de nevoile interlocutorului. Nu-ţi convine – gândeşte-te la copiii săraci din Africa.

De ce nu există copii săraci de Lorena Lupu? Pentru că Lorena Lupu a judecat cu creierul că nu avea cu ce să-i întreţină cât timp ierea artistă săracă şi nu i-a făcut. “Contracepţia costă bani”. Dacă eşti într-o relaţie şi ai încredere că celălalt nu te umple de ciumă bubonică şi holeră, coitus interruptus e gratis.

Copiii săraci din Africa sunt argumentul penibil al oricărui om blocat în propria nimicnicie. “Da, mâncăm ciorbă de cartofi de cinci ori pe săptămână, dar copiii săraci din Africa… Nu, nu îmi voi lua încă un job.” Să vă fut în gură de retarzi delăsători.

Dar să trecem mai departe, la vârsta adultă. Câţi dintre voi vă simţiţi vinovaţi în privinţa copiilor săraci din Africa? Eu una, nu. Nu am contribuit cu nimic la sărăcia lor. Iar sărăcia ostentativă mi se pare un model de extorcare a milei şi banilor altora. De decenii, americanii proşti nu fac decât să bage milioane de dolari în curul copiilor săraci din Africa. Ce-ar fi, într-un final, să-i mai şi hrănească africanii, dacă tot le-a plăcut să se fută?

Ce-ar fi să ne lăsăm toţi de muncit şi să începem să pozăm în victime ale destinului? Cine ar mai rămâne să tragă jugul trândăviei noastre?

129 thoughts on “Copiii săraci din Africa

 1. Juma de Romania pozeaza in victime ale destinului, de ce sa mergem atat de departe cu gandul?
  In ro nu am auzit niciodata faza cu copiii din Africa, doar in ceva tari ipocrite mai vestice, cunoscute datorita masacrelor din prima jumate a secolului trecut. You name them, ca-s mai multe.

  Nu-i asa ca “Lori” suna ca dracu? Ai putea fi confundata cu “Loredana”.

 2. Eu nu semnez niciodată Lori, semnez Lorena Lupu. Mereu.

  Şi, da, jumătate din Ro pozează în victime ale destinului. Iar eu îi urăsc din inimă. “Copiii din Africa” e doar pretextul artistic al demersului.

 3. io oricum am fost acuzat că-s insensibil, aşa că nu voi mira pe nimeni când o să repet chestiunea că nu urăsc mai tare în ţara asta decât sinistraţii care urlă la teveu că nu le face statu’ (adică io) case. păi de ce pizda mă-tii să-ţi construiesc io casă?! ţi-a luat-o apa pentru că ai fost bou şi ţi-ai construit coşmelia în vale? să fii sănătos.

  • mă aşteptam să vină deja vagonul cu mui de la sufletele caritabile. se pare că nu vine decât reprezentanţa partidului insensibililor. :D

   uite, când văd că eşti copil sărac dar te zbaţi să ajungi undeva, mă înduioşezi. te duc eu de mână acolo unde vrei să ajungi. dar când te vaieţi că eşti sărac şi nu vrei decât mila altora – mi se fâlfâie cu mare amplitudine.

  • din acest punct de vedere, specia umana e bovinoida inca din epoca bronzului, de cand au aparut primele asezari riverane. si continua sa fie si in cea a siliconului. acest argument al tau , danboeriu, ma mahneste aristotelic.

 4. Da si nu. Daca cineva (americanii proşti) nu l-ar fi salvat pe Pulică (copiii săraci din Africa), Pulică (tot un nigger) si Pizduca ar fi umplut Titanu’ de pulici si pizdici.
  Desen:
  Animal….Om-animal…..Om.
  ^Pulica….^african……^ eu, tu si altii (ex. Ovidiu)

  • Dacă nu-l salvam pe Pulică, îl rupeau câinii în dinţi. Am povestit deja că era un pisoiaş înconjurat de trei javre mari şi hămăitoare.

   Desen: Animal -> fiinţă vulnerabilă -> oferă la schimb dragoste şi tandreţe.

   Om -> fiinţă perfect capabilă să se descurce singură -> dacă-i faci un bine, îl ia de parcă i s-ar cuveni şi se şi foloseşte de punctele tale slabe să îţi facă rău.

 5. Micutul Abidemi ( abidemi=born during father absence) este orfan, are un picior amputat si cu toate astea merge in fiecare dimineata la scoala aflata la 10 kilometri departare pe o bicicleta fara frane.
  Trimiteti 4 euro in contul saitului nostru si o sa va trimitem DVD-ul. E tare amuzant.

 6. mi-ai stricat duminica! muie, na!
  îmi pusesem o dorinţă de anul nou, una singură, ştii ce-i aia? să ai o singură dorinţă??? voiam să nu mai fiu aşa tâmpită, futu-i! şi să adopt la distanţă un copil din Africa, aşa cum fac femeile deştepte. că auzii şi că futai la distanţă se poate, adopţie de ce nu?
  ce zic eu duminica?!? mi-ai futut anul! tu ce crezi, că eu pot lectura orice?

 7. păi, futu-ţi lenea ta, femeia asta ce-are? ce nu-ți place la ea? că e burețoasă? lasă, că nu te zgîrii cînd vă frecaţi slănina. ți-e lene să te cațeri pe ea? un pic de sport nu-ți strică, sport sana in corpore sano, o să fuţi la ea pînă la adînci bătrîneţi. nu-i găsești pizda? ia-ți gps, poate are două. nu te excită? gîndește-te la copiii săraci din românia.

  • m-ai facut sa rad cu gpsu tau
   cand dau de-o fundatura zice-o voce apriga de muiere: intoarce daca mai poti, sau opreste-te!

 8. oamenii prosti se compara in general cu cei mai prosti/saraci ca ei. oamenii prosti nu aspira la mai mult. se simt destul de bine ca exista cineva mai low decat ei.
  si mereu exista…

  • apropo de “copiii săraci din Africa”.

   Acum, că, din câte se vede, criza din SUA a ajuns la apogeu, de ce nu se apucă foştii “copii săraci din Africa” ai anilor 80, actualmente adulţi, să facă o campanie “Africa for USA”? ;)

   Pentru că nu-s fraieri, de-aia.

 9. Nu înţeleg de ce se uită aşa la mine negrişorul ăla. Eu sunt doar un intermediar. Să se ducă în China să le ceară chinezilor conserve.

   • Depinde din care parte a problemei priveşti. :)
    Sunt convins că e nasol în Africa. Sunt convins că vesticii o duc (o duceau) bine pe spinarea chinezilor. Sunt convins că orice spinare are o limita de rupere şi că orice poantă are două tăişuri. Şi sunt absolut convins că eu nu am umor, aşa că cut the crap, lady!

 10. Motto: Mintea fara suflet poate naste monstri.

  X: “Nu mai vreau să trăiesc într-o lume în care principalele personaje se numesc Ciutacu, Băsescu, Gâdea, Diaconescu” (precizare: X are simtul proportiilor)
  Y: ”Băi, Mihai, urcă-te în avion! L-am luat pentru tine. I-au dat lacrimile. A zis ‘Băi, s-a întors fiul rătăcitor!” Eu i-am zis că tai viţelul cel gras, că s-a întors acasă. L-am luat, l-am îmbrăţişat şi l-am întrebat: ”nenorocitule, unde ai hoinărit tu 3 ani ?” A început să râdă. I-am zis că eu, Y, sunt fratele tău mai mare. Promit şi eu că nu ne vom mai certa niciodată şi gata. Să îmi spună Y, prieten, nu domnul Y, nu domnul patron. Îmi spui Y că eşti prietenul meu.

  Care-i om si care-i câine ?

 11. pai asta e tot spilul la adoptia la (cat mai mare) distanta. Ca ala din 10 prjini ar fii instare sa se urece intr-o rata, sa ma trezesc cu el la usa si eventual prin tribunale ca n-am platit pensia alimentara ce i se cuvenea. :-)

  • băi, ghinion. o dată avut sau înfiat, un copil presupune responsabilitate. nu e o păpuşă frumoasă şi tembelă care stă cum o pui şi pe care o hrăneşti doar când ai chef.

 12. Copiii saraci din Africa nu simt ca’s saraci. A venit omu’ alb si i’a’nvatat sa ceara. Sunt, intr’adevar, cei cu copiii bolnavi care nu au bani de tratamente. Dar din cate am ajuns sa aflu singura, oamenii aia nu simt saracia mai mult decat noi. Ei asa traiesc de cand hău’, in mare parte pentru ca nu le creste decat pula. A, si niste aur, diamante si ananasi care nu’s ale lor. Nu’i condamn. Zau ca nu’i condamn. Majoritatea stiu 3 limbi si cateva dialecte. Poate nu sa le scrie, dar sa le vorbeasca, sigur. Nu’s prosti. Sunt doar prost’ghidati. Si daca vine omu’ alb sa lupte pentru tine, pentru niste drepturi pe care tu nu le’ai cerut, pentru mancarea pe care ti’o pot da altii, pentru hainele care’ti vin de la ajutoare, pan’la urma cine e sclavul cui? Si de ce sa te zbati?
  “Copiii din Africa” sunt un pretext idiot pentru aia care nu stiu nimic despre asta.

 13. lorena, total şi completely off topic: de când ai schimbat aspectul blogului, a dispărut secţiunea aia cu arhive. io, dac-aş vrea să citesc o postare de-a ta din 2009, cum aş proceda? că dacă tot o să dau clic pe older posts, din josul paginii, ameţesc până ajung la 2009…

 14. Bună Lorena, salut dragii mei, ideea e’, că nu africanii şi-ar dori stilul ăsta de viaţă, dar de ei se folosesc alţi cretini(vezi Liberia sau Siera Leone), tări ultra-bogate şi ţinute de 50 de ani în războie civile, de cine? Evident, intenţinat de americani f.m.i, etc! Să vă mai spun şi de Cote d’ivoire? Perla africii până-n 2004? Care cu mici pauze, o ţin băieţii într-un război civil, voalat într-un război de uzură franţa-u.s.a.? O ţară cu autostrăzi suspendate şi zgârie-nori, la nivel de ani 70′-80′, când am copilărit acolo?

 15. Nu cumva, în concluzie şi noi vom fii cu ajutor pdl-ist şi fmi-st, să ajungem tot nişte africani albi? Mai rău, ca la începutul aniilor 90’?

 16. Da’ profij pentru ei! D’aia amărâţii ăia din africa, au invadat europa, în special franţa şi anglia, oricum speră şi ei…la o viaţă mai bună şi muncesc pt. asta 90% dintre ei, nu sunt putorile din ghetourile new york-eze, cum încearcă unii americani, în special republicani să nii prezinte! Vă pup, cu drag.

 17. Problema cu continentul african este că majoritatea țărilor de aici sunt subdezvoltate, din câte țin eu minte. Ca să nu mai vorbesc că a fost principala sursă de sclavi. Iar dl Marinescu cred că are dreptate când spune că Africa este ținută așa în mod voit.

  Am citit că dacă s-ar dori, printr-o realocare a resurselor la nivel mondial, s-ar putea transforma acum Sahara într-o oază verde.
  Chiar dacă România e o neocolonie în prezent, totuși suntem norocoși că ne-am născut aici și nu în Rusia sau Africa.
  Ia să ne închipuim că nu continentul european ar fi fost lider din punct de vedere tehnologic, ci cel african (sau cel sud-american). Ei ne-ar fi descoperit pe noi și ne-ar fi transformat în sclavi. Iar acum ar fi zis: ”Dă-i în pula mea de albicioși, să muncească! După ce că sunt putori, mai au și pula pe sfert cât a noastră, futu-i în gură!”.

  Îi doresc d-lui Boeriu să-i cadă un mic meteorit sau o parte dintr-un satelit sovietic dezafectat pe casă, când nu e nimeni acolo. Apoi, dacă este asigurat, să-și recupereze banii de la asigurări, dacă nu, nu știu, să mai scrie o recenzie.

  Un guvern este ales ca să conducă eficient, deși la noi e ales numai ca să fure eficient. Așa după cum comuniștii au construit și au dat apartamente pe gratis, în care unii dintre noi stau în prezent, după întâmplările cu inundațiile ar fi trebuit să fi găsit deja guvernanții o soluție eficientă – nu o țeapă – care să rezolve problema satisfăcător în caz de repetare a ei.

  Lorena, dacă tu ai fi conducătorul lumii, ar trebui să te gândești și la frații noștri negri.

  • hihi, cum a prins bogdan subiectul, cum a scris un referat pe tema. :D

   iar dacă eu aş fi conducătorul lumii, da, aş dirija nişte investitori şi nişte fonduri încolo.

   investitori = producţie = profit = economie activă = joburi = salarii = copii hrăniţi şi îmbrăcaţi decent = muie părinţi români cretini că nu mai aveţi ce invoca.

   e singura formă de milostenie de care sunt în stare. sorry. (şi aş stipula nişte norme privind salarizarea, să nu ajungă bieţii negri plătiţi tot cu nasturi).

   • E foarte corect și inteligent ce ai zis, Lorena. Și eu aș face la fel. Problema este că nu se face așa.

    Până la urmă ce înseamnă termenul de ”civilizație”, în sec. XXI? Legat de acest concept, eu cred că dacă este de bun-simț ca nimic să nu împiedice ca moștenitorul patronului firmei Mercedes să primească ca moștenire câteva miliarde de euro, numai că a ieșit din pizda lui mamă-sa, care e soția lui tată-său, atunci e de bun–simț să presupunem că orice copil, oriunde s-ar naște, are dreptul la o hrană decentă, la o îmbrăcăminte decentă, la un acoperiș deasupra capului și la o educație decentă.

    • pai stai sa vezi, ne-au legat arme comune. m-a facut cu tribu’, eu am facut-o cu tantaru’. n-a recunoscut, totusi, ca n-a jucat corect cind incercind sa-mi mingiie nebunul mi-a luat pionul. stai sa vezi, in timp ce eu am renuntat (cavalereste, asa cum ma invatai) la anofel in schimbul unui supt nibelungic, ea se folosea de un trib african anacronic, satul si cu pofta de lupta( cu care tu tocmai de scuipai). i-am zis sa accepte remiza pentru ca altfel ajungem la pat. tu ce parere ai?

    • zic că ești pe calea cea bună! :) am văzut de abia acum ce s-a scris mai sus, e o minciună, o uneltire a lui dinu patriciu, așa cum băse nu a lovit copilul, nici eu nu m-am pupat cu noemi. oricum, acum, că am venit de la munte cu forțe proaspete, voi petrece o noapte romantică, așa că vă zic: ”noapte bună, pe mâine!” :)

  • îmi pare rău, dar nu sunt de acord. io nu mi-am construit casă în cucuieţii din deal, în calea apelor, ca să mă dau cu coaiele de pământ dup-aia că mi-a luat-o apa. eşti penibil.

   • daca indraznesti sa califici un om sau un grup, trebuie sa ai tupeu sa spui ca nu te intereseaza nimic in ceea ce-i priveste. in ce priveste saracia din africa si de oriunde, e bine sa stim ca standardul de viata e stabilit de capriciu. civilizatia nu a tinut niciodata cont de necesitate ci de capriciu. notiunea de “necesitate” e simplu de definit: contextul in care ai cel putin unul din sentimentele faptului ca te simti bine. putem sa definim si ce inseamna “sa te simti bine” dar e nevoie de un excurs( nu foarte amplu) prin “dogma” antropologiei. in fine, reperul in functie de care stabilesti “bogatii” si “saracii” e exclusiv artificial si operind numai cu date materiale, pe palier spiritual nu poate determina decit afecte. ecuatia e simpla: “capriciul” propune “standardul” iar acesta stirneste exponential lumea materiala cu afectele de rigoare. din punctul nostru de vedere, copiii din africa sunt saraci dar ne-am gindit vreodata la reteta punctului nostru de vedere? un copil din africa poate fi mai fericit decit diva care zboara de la new york la paris sa-si ia chiloti. e necesar sa ” ni-l imaginam pe sisif fericit”.

   • dan şi bogdan: am şi eu o rugăminte, dragilor.

    ştiu că aveţi o lungă istorie de înţepături reciproce, peste care nu se poate trece cu una cu două.

    acum: luând exemplu de la mine, care acum două zile eram cu marghioala de gât, iar azi, că a comentat decent, o las în pace – deci nu vă cer ceea ce nu fac, ok? – pot să vă rog frumos să încheiaţi o chestie care să semene cu un armistiţiu?

    • n-am niciun conflict cu susnumitul, dar aş vrea, în încheiere, dacă tot îi place să fie ironic în legătură cu ceea ce fac eu, să mai zic o chestie, cu permisiunea ta. promit că nu plusez.
     deci, stimatul semnatar pe care-l aminteşti e rugat să facă următoarele lucruri: 1) să citească; 2) să scrie despre ceea ce citeşte; 3) să găsească o revistă cu distribuţie naţională care să-l publice (măcar una!); 4) să-l şi plătească pentru asta. abia după e străbate aceşti 4 paşi, pe care eu i-am făcut de multişor deja, mai are voie să-şi dea cu presupusul în legătură cu activităţile mele. atât.

    • daca vrei sa te-nghita canonul nu-ti dai cu presupusul ci il futi direct in gura. daca vrei sa ramii indigerabil no faci normal precum masculul calugaritei.

   • Dragă domnule Boeriu, puterea politică în Olanda se îngrijește de sistemul de ecluze și diguri, acolo 25% din teritoriul țării se află sub nivelul mării, cuprinzând cam 21% din populația sa de circa 16.500.000, adică 3.500.000 de cetățeni. Dacă administrațiile publice centrală și locale nu și-ar mai face treaba ca lumea, oamenii aceia ar muri. Am lucrat direct cu specialiști olandezi din domeniul hidrotehnicii. Deci, după primul val de inundații, trebuia găsită o soluție și problema să fi fost deja rezolvată acum. Puterea politică este direct răspunzătoare de soarta acelor oameni.

  • pai daca cineva este atat de prost si-si face casa in albia satelitului sovietic, sa nu se mire ca imparatia cerului ii va apartine.

  • ei uite, asa cum la noi guvernul fura eficient, asa fura si in africa. nu tine nimeni din afara pulimea africana in mizerie , cel mult mai profita unii sau altii de slabiciunile celor care ii conduc. pe care respectivii si le-ar putea depasi, la cat de bogati sunt. dar pur si simplu nu-i intereseaza.

 18. …daca ar fi existat macar o singura voce distonanta printre comentacii acestui post,energia sprijinirii demersului ar fi meritat cautata.
  dar sunteti atat de potriviti unul altuia,incat imi ramane doar sa declar: in sfarsit renunt la lecturarea acestui blog.

  delete

  pana si noemi sau nedormitul ajung sa si piarda OY-ul in acest spatiu si sa devina doar nuante.
  atat am avut de zis.evident,n am sa fiu prin preajma pt a putea raspunde la multa muie ce mi va fi,pe multe canale,dorita,trimisa,expediata,livrata.
  hm…ce pierdere.

 19. unii adoptă pisici negre din bucurești și le dau numele pulică, alții adoptă băieței negri din africa și le dau numele pisică.

 20. @vanu

  10 persoane, tipi si tipe, se hotarasc sa plece la munte.
  Ajunsi acolo le vine ideea sa faca o orgie. Se aduna intr-o camera, sting lumina si incep. Dupa o jumatate de ora, unul se desprinde din imbirligatura, aprinde lumina si zice:
  -Ba, hai sa ne organizam ca e a 3-a oara cind iau muie!

  Intotdeauna se gaseste cate unu’ ca dvs., domnule @vanu, cu organizarea. Stricati tot chefu’.

  • Eu îl admir pe tip, pe vanu, a avut personalitate și conștiință. Multe dintre comentariile scrise pe tema copiilor din Africa, niște copii a căror singură vină e că s-au născut acolo, mi se pare sinistre prin superficialitatea lor.

   Ca să îl ataci cu un banc ca ăsta e un gest totalmente descalificabil.

   Am zis-o mai demult, cine crede că miștocăreala ieftină are legătura cu chestiile inteligente, se înșală.
   Decât să mai aberați așa, mă băieți și măi fetelor, mai bine duceți-vă la culcare. Eu o să-mi continui noaptea romantică.

   • bine, mă, tu stai la căldurica laptopului, n-ai treabă. eu, săracu’ de mine, scriu la strung în tura de noapte. mie nu-mi plînge nimeni de milă?

   • n-ai înţeles nimic, bogdane. problema lui nu era modul în care tratăm noi copiii din africa, ci lipsa scandalului. “lipsa distonanţei”

    dacă luai pricepătoru’ la tine înainte s-o arzi cu comentu’ ăsta, vedeai că am enumerat minim 3 puncte de vedere diferite, enunţate decent de posesorii lor. prin asta i-am arătat decent penibilului că bate câmpii.

    să afirmi că citeşti un blog doar pentru talentul protagoniştilor de a înjura mi se pare o mârlănie.

    Continuă-ţi noaptea romantică. De unu’ singur. ;)

   • bogdane, mistocareala ieftina sta pe picior de egalitate cu chestiile inteligente la care te referi. Oricat de frumos ar fi imbracate cliseele in cuvinte, tot clisee de gandire raman. Ori ai descoperit tu vreo idee noua pe-acilea in ceea ce priveste Africa?

    • da. a mea din postare. :D că lumea se foloseşte de copiii din Africa doar ca pretext de “să ne mulţumim cu puţin” şi în rest, ne doare în pulă.

 21. eu nu sunt de acord cu ce sustii tu aici! da intr-adevar nimeni nu se considera vinovat de spoarta lor dar inainte sa aduci in discutie copii saraci din continenul negru gandeste-te la COPII SARACI DIN Romania. Cred ca inainte sa ne gandim la ei ne vom gandi la copii din fata blocului nostru si la cei ce mor de frig sau mananca din tomberon. Cat despre copii africani, nu este nevoie sa le satirizezi situatia. Eu una daca as putea, decat sa platesc impozit pentru stat as fi de acord ca 2 sau 5% din salariul meu sa fie donat in scopuri caritabile.

Poştă şi tu ceva. Da' pe tonul pe care vrei să-l folosesc şi eu cu tine

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s